SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

18 år uten seier i Copa America

Vår oddstipper tror at Ecuador og Enner Valencia vinner mandagens kamp mot Bolivia. Foto: Reuters

Vår oddstipper tror at Ecuador og Enner Valencia vinner mandagens kamp mot Bolivia. Foto: Reuters

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er mandagens dobbelttips!

DEL

ODDSTIPSMandagens oddsprogram består av kamper fra fotball-VM for vinner og Copa America, i tillegg er det diverse kamper fra lavere divisjoner i Sverige.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Ecuador - Bolivia (0-1) U

Copa America, gruppe A. Ecuador tapte åpningskampen mot Chile med 2-0. Det var ikke noe sjokk at de skulle tape mot vertsnasjonen, men de bør vinne denne om de skal ha mulighet til å gå videre fra gruppespillet.

Ecuador har slitt i Copa America. De har faktisk ikke gått videre fra gruppspillet i turneringen siden 1997. Da var de blant de åtte beste lagene, og det er lagets beste resultat noen sinne.

Siden har de ikke klart å avansere fra gruppestadiet. De har faktisk ikke vunnet en kamp i denn turneringen siden 2001.

Det er egentlig litt rart, for de har et ganske bra mannskap. To av de største profilene i laget spiller til daglig i Premier League: Montero (Swansea) og Enner Valencia (West Ham)

De har vunnet tre av de siste ni kampene etter VM i Brasil. De har blant annet vunnet 4-0 mot Bolivia. Det burde gi dem et lite psykologisk overtak.

Bolivia og Copa America er heller ingen god kombinasjon. I likhet med Ecuador har de ikke vunnet  en kamp i denne konkurransen siden 1997. De gikk de til finalen, men tapte. Det var uansett på hjemmebane da de var vertsnasjon.

Bolivia overrasket med å ta ett poeng mot Mexico i åpningskampen. Den kampen endte 0-0. Nå møter de en motstander de har hatt problemer med.

De ti siste møtene mellom disse lagene viser at Ecuador har et overtak på Bolivia. De har vunnet ni kamper og en gang har det blitt 1-1.

Ecuador stiller trolig med denne startelleveren: Dominguez, Paredes, Achillier, Erazo, Ayovi, Noboa, Ibarra, Martinez, Bolanos, Montero, Valencia.

Sannsynlig Bolivia-lag: Quinonez, Hurtado, Raldes, Zenteno, Morales, Bejarano, Chumacero, Smedberg, Campos, Moreno, Pedriel.

Ecuador skal vinne denne kampent, men jeg synes det er litt tynt å gå for 1.48 i odds. Jeg satser heller på at Ecuador tar en knapp ettmålsseier. Det gir pene 3.20 i odds.

Kina - New Zealand H

Fotball-VM for kvinner, gruppe A. Spilles i Winnipeg i Canada. Kina tapte åpningskampen mot Canada 1-0, men de vant 1-0 mot Nederland etter en overtidsscoring av Lisi Wang.

Kina stiller med et ganske ungt lag, og de har vist at de er sterke defensivt. Dette er en målfattig gruppe. Det har kun vært scoret seks mål så langt.

Kineserne ligger på annenplass før nattens kamp. De har like mange poeng og lik målforskjell som Nederland, men ligger foran dem på tabellen på grunn av seieren i det innbyrdes oppgjøret. Kina møter tabelljumboen i gruppen, New Zealand.

New Zealand overrasket stort i den forrige kampen, hvor de spilte 0-0 mot vertsnasjonen Canada. Det gjør at ingenting er avgjort i denne gruppen. New Zealand kan faktisk gå videre om de vinner med to mål mot Kina, og Canada og Nederland spiller uavgjort.

Jeg tviler på at det skjer. Jeg tror Canada vinner mot Nederland, og jeg tror Kina vinner mot New Zealand.

Disse lagene har møtt hverandre to gang tidligere. Kinserne har vunnet begge oppgjørene. De vant 4-1 i 1991 og de vant 2-0 i 2007. Det har skjedd mange endringer på lagene siden sist disse lagene møttes, men jeg har mest tro på Kina til 2.10 i odds. Spillestopp klokken 0125.

Her er vårt dobbelttips mandag 15. juni:

Ecuador - Bolivia (Handikap fulltid 0-1) 2,42 - 3,20 - 2,22 U

Kina - New Zealand 2,10 - 3,00 - 2,95 H

Total odds: 6.72