SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Blir han cuphelt i New York igjen?

Tidligere Start-spiller Mads Stokkelien (t.v.) scoret to av måålene da NY Cosmos slo Red Bulls 3-0 i cupen i fjor.

Tidligere Start-spiller Mads Stokkelien (t.v.) scoret to av måålene da NY Cosmos slo Red Bulls 3-0 i cupen i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er onsdagens dobbeltforslag!

DEL

ODDSTIPSHerlig å få inn dobbeltforslaget vårt i natt på handkap-spillet på USA i fotball-VM for kvinner og Orlando City. Det ga 2.86 i odds. Dermed gikk vi med 86 kroner i overskudd på oddstipsene våre i går. Det betyr at vi hadde plusstall for andre dag på rad. Herlig!

Oddsprogrammet onsdag starter med kamper fra Wimbledon. Resten av menyen er kamper fra Mesterliga-kvalifiseringen, fotball-VM for kvinner og kamper fra Sverige, Brasil, USA og Sør-Korea.

Sporting Kansas City - FC Dallas H

Amerikansk cup, US Open. Disse lagene møtes for tredje gang denne sesongen. Sist de møttes var i Kanasas i mai, og da vant hjemmelaget hele 4-0. I Texas vant Dallas 3-1.

Sporting Kansas City har slitt i cupen de siste to sesongene. De kom til kvartfinalen i 2012. Den gangen vant de hele turneringen. Da slo de Seattle Sounders i finalen, men de har tapt på hjemmebane i åttendedelsfinalene i 2013 og 2014.

FC Dallas har en bedre statistikk å vise til i cupen de siste to sesongene. De satser på å ta seg til kvartfianlen for tredje sesongen på rad. 

Begge lagene er tidligere cupvinnere. Sporting har vunnet cupen både i 2012 og i 2004. I 2004 slo de Chicago Fire 1-0 i finalen. Det er noe lenger siden Dallas gikk til topps i cupen. De vant i 1997 mot DC United.

Sporting slo St. Louis FC 1-0 i forrige runde. Graham Zusi scoret kampens eneste mål. Han er nå på landslagsoppdrag for USA som skal spille Gold Cup. De mangler også kanadiske Marcel de Jong som spiller for Caanada.

Også Dallas mangler spillere til denne kampen. Trener Oscar Pareja må klare seg uten Blas Perez (Panama), Tesho Akindele (Canada) og Kyle Bekker (Canada).

Sist disse to lagene møttes i cupen var i 2004- Da møttes de i kvartfinalen, og Sporting vant kampen og gikk helt til finalen. Vinneren av denne kampen møter Houston Dynamo i kvartfinalen. Jeg har størst tro på hjemmelaget, selv om de mangler sentrale Zusi. 1.68 for hjemmeseier er greit nok. Denne må kombiners.

New York Red Bulls - New York Cosmos H

Amerikansk cup, US Open. New York Red Bulls skal spille sitt andre New York-derby på fire dager. I helgen slo de NYC FC på bortebane i MLS på Yankee Stadium 3-1. Nå skal de spille hjemme i Harrison mot NY Cosmos.

New York Redbulls spiller til daglig i den amerikanske proffligaen MLS, mens NY Cosmos holder til på nivået under i North American Soccer League .

Etter fire tap på rad i serien virker som Red Bulls endelig har funnet formen. De står med to seire på rad. I forrige uke ble Mike Grella matchvinner mot Real Salt Lake, og i helgen var viktige Bradley Wright-Phillips tilbake på scoringslisten. Han er toppscorer i Red Bulls med seks mål.

Red Bulls gikk videre til åttendedelsfinalen etter å ha vunnet en overbevisende 3-0-seier mot Atlanta Silverbacks. De spiller også til daglig i samme liga som Cosmos, North American Soccer League.

Cosmos har gjennomført vårsesongen i North American Soccer League uten et eneste tap. De har fem seire og fem uavgjorte. Det er Real Madrid-legenden Raul som er toppscorer hos Cosmos med sine fire mål.

Cosmos imponerte i forrige cuprunden med å slå ut NYC FC 6-5 på straffespark. Det sto 2-2 etter ordinær spilletid.

Disse to lagene møttes også i US Open i fjor. Da vant NY Cosmos 3-0 hjemme på James M. Shuart Stadium. Den tidligere Start- og Stabæk-spilleren Mads Stokkelien scoret to av målene, mens Noselli scoret det siste. Stokkelien var også viktig i forrige cuprunde. Han scoret på sitt straffespark i straffesparkkonkurransen mot NYC FC.

Det er nok et revasjesugent Red Bulls-lag som kommer på banen natt til onsdag, og jeg mener at de skal holde et høyere nivå enn Cosmos. Jeg går for hjemmeseier til 1.48 i odds. Denne kan ikke spiles som singel hos Norsk Tipping. Derfor kombinerer jeg den med Kansas City-seier.

Dobbelen gir 2.48 i odds. Vår innsats blir 100 kroner.

Her er vårt dobbelttips onsdag 1. juli:

New York Red Bulls - New York Cosmos 1,48 - 3,75 - 4,55 H

Sporting Kansas City - FC Dallas 1,68 - 3,25 - 3,80 H

Total odds: 2,48