SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Bosnia er vanskelige å slå hjemme på Balkan

Vår oddstipper mener at Bosnia-Herzegovina og Vedad Ibisevic (t.v.) vinner den første playoffkampen mot Irland i kveld.

Vår oddstipper mener at Bosnia-Herzegovina og Vedad Ibisevic (t.v.) vinner den første playoffkampen mot Irland i kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Er fredag den 13. din lykkedag?

DEL

OddstipsFredagens oddsprogram domineres av privatlandskamper i fotball, og det er flere interessante oppgjør. Spania møter England, Belgia tar imot Italia og Tyskland besøker Frankrike i Paris. Det er også EM-playoffkamp mellom Bosnia og Irland, og drøssevis med ishockeykamper.

Bosnia-Hercegovina - Irland H

EM-playoff. Første kamp. Bosnia skal forsøke å kvalifisere seg for sitt første EM noensinne. De viser fin form før de to playoffkampene mot Irland.

De vant de tre siste kampene i kvaliken, og de er et vanskelig lag å spille mot hjemme på Balkan. Bosnierne er ubeseiret i de fire siste hjemmekampene sine. De står med tre seire og én uavgjort.

Nå møter de et irsk lag som ikke har imponert på bortebane. De står med 2-1-2 på de fem siste bortekampene sine.

Irland er en gjenganger i EM-playoffene. De har spilt tre playoffer, hvor de har tapt to og vunnet én.

Bosnierne har bare opplevd å være i denne situasjonen en gang tidligere. Det var før EM i 2012. Da tapte de playoffen mot Portugal. De spilte 0-0 på hjemmebane, men tapte hele 6-2 på bortebane.

Bešić soner den siste kampen av en tre kamps suspensjon i denne kampen, og han vil kunne spille bortekampen i Dublin. Zec og Aničić er begge tvilsomme til fredagens match. Bosnia har imidlertid de største stjernene sine på plass.

Viktige Džeko, som har scoret syv mål for Bosnia, spiller på topp sammen med Hertha Berlins Ibišević. AS Romas Pjanić og Lazios Lulić styrer midtbanen, og Hamburger SVs Spahić tetter igjen bakover. Bosnia har et solid mannskap.

Sannsynlig Bosnia-Herzegovina-lagoppstilling: Begović; Mujdža, Vranješ, Šunjić, Spahić; Zukanović, Medunjanin, Pjanić, Lulić; Ibišević; Džeko.

Disse lagene har kun møttes én gang tidligere. Det var en privatlandskamp i 2012 i Dublin. Irene vant kampen 1-0 etter scoring av Shane Long. Han er skadet og spiller ikke fredagens kamp. Det gjør heller ikke keeper Given, Meyler og Westwood. Alle tre er på skadelisten til Irlands landslagssjef Martin O'Neill. Han må også klare seg uten O'Shea og Walters som begge er suspendert. Som ikke det er nok, er Arter usikker.

Jeg synes det irske laget virker svekket. Jeg kan ikke se hvem som skal score målene for dem når Keane, Walters og Long er borte. De er irenes tre mestscorende spillere. 

Irland stiller trolig med følgende startellever: Randolph; Coleman, Keogh, Clark, Ward; McClean, Whelan, McCarthy, Hendrick, Brady; Murphy.

Bosnierne vet at de må skaffe seg et godt utgangspunkt før bortekampen, og de vil få hjelp av et fantastisk hjemmepublikum. Dette blir ikke enkelt for irene. Jeg mener 1,90 på hjemmeseier er et greit spill. Vår innsats blir 250 kroner. Spillestopp klokken 2040.

Her er vårt singeltips fredag 13. november:

Bosnia-Hercegovina - Irland 1,90 - 3,15 - 3,75 H

Total odds: 1,90