SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Bosnia vinner playoff-dramaet

Bosnia-Herzegovinas Edin Dzeko (foran) og Edin Visca jubler etter en scoring mot Andorra. I kveld møter de tøffere motstand i Dublin.

Bosnia-Herzegovinas Edin Dzeko (foran) og Edin Visca jubler etter en scoring mot Andorra. I kveld møter de tøffere motstand i Dublin. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er mandagens råtips!

DEL

OddstipsMandagens oddsprogram preges av at det er landslagspause i de største europeiske ligaene. Derfor domineres mandagens oddsmeny av diverse ishockeykamper, men det er også avgjørende playoffkamp mellom Irland og Bosnia.

Oddstips 1: Eks-Tippeliga-trener med suksess i Danmark

Irland - Bosnia-Herzegovina B

EM-playoff. Returoppgjør i Dublin. Den første kampen på Balkan endte 1-1. Bosnia hadde grei kontroll på den kampen, men det var irene som scoret først. Robbie Brady ga Irland ledelsen åtte minutter før slutt, men Edin Dzeko utlignet tre minutter senere. Dermed ligger det an til en høydramatisk match i Dublin mandag kveld. Nå skal det avgjøres hvilke lag som går til EM i Frankrike. 

Irlands landslagssjef Martin O'Neill var nok fornøyd med 1-1 i bortekampen i Zenica.  Han manglet tross alt flere sentrale spillere på grunn av suspensjoner og skader før fredagens bortekamp i Bosnia.

Irland måtte klare seg uten O'Shea og Walters i den forrige kampen grunnet suspensjon, men de er tilbake i denne kampen. Det er spillere som vil forsterke det iske landslaget.

O'Neill's menn er ubeseiret i de siste åtte hjemmekampene på Aviva Stadium. Sist irene tapte på hjemmebane var mot Sverige i september 2013. Det er over to år siden.

Irland har også erfaring med å spille seg til EM gjennom playoffspill. Sist de gjorde det var i 2012. Den gangen slo de Estland. Nå har de en betydlig tøffere motstander.

Given og Meyler er ute på grunn av skader, mens Long og Murphy er usikre.

Sannsynlig Irland-lagoppstilling: Randolph; Coleman, Keogh, Clark, Ward; Hendrick, Whelan, McCarthy, Walters; Brady; Murphy.

Bosnia-Herzegovina viser flott form. De har kun tapt én av de siste åtte kampene, og jeg mener de har et bedre lag enn Irland på papiret. De hadde ballen mest og skapte flest sjanser i den første kampen, men jeg vil tro at irene foran 52 000 fans i den irske hovedstaden vil forsøke å styre mer av spillet. Det vil kunne gi overgangsmuligheter for bosnierne.

Everton-spilleren Bešić sonet den siste kampen av en tre kamps suspensjon fredag, og han vil kunne spille bortekampen i Dublin. Bosnia kan stille med det sterkeste laget sitt i mandagens kamp.

Viktige Džeko, som har scoret åtte mål for Bosnia, spiller muligens alene på topp. AS Romas Pjanić og Lazios Lulić styrer fortsatt midtbanen, og til denne kampen får de også selskap av Bešić, og Hamburger SVs Spahić tetter igjen bakover. Bosnia har et solid mannskap, men Bosnias landslagssjef Bazdarevic mener laget må heve seg om de skal gå til EM-sluttspillet.

Bosnia-Herzegovina stiller trolig med denne startelleveren: Begović; Kolašinac, O. Vranješ, Spahić, Cocalić; Zukanović, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Lulić; Džeko.

Det er mye som står på spill. Dette kommer nok til å bli en tett og jevn kamp i Dublin. Jeg tror likevel at hvis bosnierne klarer å heve seg et par hakk, så vil de vinne denne kampen.

Jeg utelukker ikke at det kan bli ekstraomganger, men jeg har størst tro på borteseier her. Jeg anbefalte også spill på Bosnia fredag. Det gikk ikke inn. Jeg stoler på dem igjen. Borteseier gir 3,10 i odds. Innsatsen vår blir 100 kroner. Spillestopp klokken 2040.

Her er vårt råtips mandag 16. november:

Irland - Bosnia-Hercegovina 2,20 - 3,00 - 3,10 B

Total odds: 3,10