SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Brann har tapt ni av ti kamper i Sogn

Erik Huseklepp og Brann har et dårlig tak på Sogndal på bortebane.

Erik Huseklepp og Brann har et dårlig tak på Sogndal på bortebane. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er mandagens singeltips!

DEL

ODDSTIPSVi traff på søndagens singeltips på Manchester City. Den ga 2,05 i odds, og vår innsats var 100 kroner. Haugesund derimot sviktet oss. De mistet 1-0-ledelsen mot Mjøndalen. Dermed gikk vi med et ørlite overskudd på gårsdagens oddstips, fem kroner i pluss.

Spillsenter: Vi gir vekk reisegavekort for 10 000 kroner

Sogndal - Brann U

Norsk, 1. divisjon. Toppoppgjør. Sogndal topper tabellen med 39 poeng før mandagens hjemmekamp mot Brann. Brann-kampane er de viktigste i året for sogningene uansett tabellposisjon. Disse kampene betyr mye for bygden og tilhengerne.

Med seier i mandagens kamp vil Sogndal være ti poeng foran Brann med ti serierunder igjen. Det er 30 poeng igjen å spille om, men denne toppkampen er viktig. I vårens oppgjør mellom disse to lagene vant Sogndal 4-0 på Stadion.  Det var sogningenes første seier på Stadion siden 2002!

Hjemme i Sogn har Sogndal et godt tak på Brann. Bergenserne har tapt ni av de ti siste kampene på Fosshaugane.

Sogndal har vært inne i en svak periode. På sine siste fem kamper har laget fra saftbygden tre uavgjorte, et tap og én seier. På hjemmebane har de imidlertid vært solide.

De har spilt ni hjemmekamper til nå. Det har endt med seks seirer, to uavgjorte kamper og kun ett tap. De tapte overraskende 1-3 mot Levanger.

Sogndal må klare seg uten trener Eirik Bakke på benken mandag kveld. Den tidligere Brann-spilleren må følge mandagens storkamp fra tribunen. Han er suspendert etter at han ble vist bort fra benken i Fredrikstad da han sparket en flaske i sinne da hjemmelaget fikk straffespark.

Sogndal har hentet den nigerianske spissen Osita Henry Chikere fra Viking, vingen Thomas Drage fra Tromsø og Peter Aase fra Florø. Samtidig har Robin Shroot gått til Hødd og Nicklas Sjølie af Geijerstam har gått til Fana.

Siste ut av Fosshaugane er Ulrik Flo. Han skal ifølge Sogn Avis være på vei til Odd. Klubbene er enige om overgangsum, og spilleren er på vei til Skien for å ta den obligatoriske medisinske testen. Han spiller derfor ikke mandagens kamp mot Brann.

Brann er ubeseiret på sine seks siste kamper, men halvparten av disse har endt uavgjort, deriblant de to siste mot Ulf Sandnes (b, 0-0) og Åsane (h, 2-2). På de fire bortekampene Brann har spilt etter at Lars Arne Nilsen tok over som trener har det blitt to seirer og to uavgjorte kamper.

Både Steffen Lie Skålevik og Amadaiya Rennie er spilleklare og går inn i troppen til mandagens kamp.

Vadim Demidov er tilbake etter å ha stått over mot Åsane i midtuken med skade. Det samme er Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen som sto over lokaloppgjøret med karantene. Brann mangler Jonas Grønner som er supendert, mens Fredrik P. Knudsen, Fredrik Heggland, Kristoffer Larsen og Alex Horwath har skadeproblemer og er ikke med i troppen.

Sist disse to lagene spilte uavgjort i Sogn var i 1992! Den gangen endte kampen 1-1. Jeg tror også mandagens kamp ender uavgjort. Dette er kampen ingen av lagene har råd til å tape, og det tror jeg vil prege kampen.

Her er vårt råtips mandag 17. august:

Sogndal - Brann 1,92 - 3,15 - 3,35 U

Total odds:  3,15