SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

«Den gamle damen» er endelig på gang

Football - Manchester City v Juventus - UEFA Champions League Group Stage - Group D - Etihad Stadium, Manchester, England - 15/9/15
Juventus' Gianluigi Buffon celebrates at the end of the match
Reuters / Phil Noble
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.

Football - Manchester City v Juventus - UEFA Champions League Group Stage - Group D - Etihad Stadium, Manchester, England - 15/9/15 Juventus' Gianluigi Buffon celebrates at the end of the match Reuters / Phil Noble Livepic EDITORIAL USE ONLY. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vant på Aspmyra – møter «mett» seriemester.

DEL

SøndagskupongenRosenborg har forlengst avgjort den norske eliteserien, de har hatt mange ute på landslagsoppdrag, jeg tør ikke utelukke at Bodø/Glimt kan ta poeng på Lerkendal! Glimt vant 1-0 da de møttes på Aspmyra i sommer.

Så sikre på søndagskupongen må heller bli Viking og Lillestrøm i norsk toppdivisjon. I Danmark skal FCK knuse bunnlaget Hobro, mens vi (selvsagt) bruker helgarderingen vår på Inter - Juventus!

Sjekk tabeller her

Lykke til!

1. Tromsø - Viking  B

Tromsø har skremmende 0-4-6 på sine ti siste. Sparkingen av Steinar Nilsen har ikke gitt effekt, og det er bare de andre bunnlagenes udugelighet som gjør at de ikke er fortapt. For de ligger altså på kvalik. Viking har 7-0-6 borte, jeg tror de er for gode for TIL.

2. Lillestrøm - Haugesund  H

Lillestrøm har 3-2-1 på de seks siste, tapet kom borte mot Viking sist. Mønsteret de siste månedene er at LSK slår de svake, og taper mot de sterke lagene. Her kommer et relativt svakt FK Haugesund til Åråsen, så jeg går for hjemmeseier.

3. Rosenborg - Bodø/Glimt  H(U)

Originalen og kopien barker sammen, dette er Norges fremste eksponenter for 4-3-3 og vingspill. Glimt har hatt en nesten ufattelig opptur etter sin svake sesongstart, Rosenborg har hatt mange på landslaget og litt småskader – jeg garderer!

4. Vålerenga - Sarpsborg 08  H(U)

Vålerenga har rotet seg helt bort i høst. En seier på de syv siste har sendt dem hodestups ut av medaljekampen. Seks mål på 20 kamper fra Deshorn Brown er ikke helt det samme som Vidar Örn Kjartansson leverte i fjor! Men Sarpsborg er svake, jeg tror mest på VIF.

5. Bryne - Follo  (H)B

Bryne er i trøbbel, for med én fattig seier på de ti siste er det bare målforskjellen som holder dem over streken i 1. divisjon. Follo var tidvis bra mot Åsane, vant 2-0 og kom seg opp på trygg grunn. Men ikke tryggere enn at de fortsatt er i fare.

6. Fredrikstad - Hødd  H

Dette er to lag som er et mareritt for tipperne. De er så ustabile at det er umulig å stole på dem. FFK gikk på et kjempetap i Trondheim mot Ranheim sist, mens Hødd gikk på et sjokktap mot bunnlaget Hønefoss. FFK har hjemmebanefordelen. Det bør bety noe her.

7. Sandnes Ulf - Levanger  H(B)

Det skal ganske mye til om ikke Sandnes Ulf ender på playoff. Men det betyr ikke nødvendigvis at de vinner denne. For lag i nedrykksgjørmen, men med håp, begynner nesten alltid å vinne i sluttfasen. Trønderne er allerede igang, vant sist helg.

8. FC København - Hobro  H

Topp mot bunn i dansk Superliga . Det vil si; FCK er nummer to, for det er fortsatt Midtjylland som er best i Danmark (seriegull sist sesong). Men Solbakken & Co er bare tre poeng bak, og skal banke det desiderte bunnlaget Hobro hjemme i Parken.

9. Getafe - Las Palmas  H

Viktig kamp i bunnen av spansk La Liga. Getafe på syv poeng, nyopprykkede Las Palmas to poeng bak og nest sist etter syv serierunder. Getafe har 0-0 mot Celta Vigo og 3-0 over Levante på de to siste, så jeg må nesten si H når de også er på hjemmebane.

10. Deportivo La Coruña - Athletico Bilbao  H(B)

La Coruña har hatt en flott start, i hvert fall i forhold til hva de har prestert de siste årene. 6. plass er over all forventning, og fem poeng foran Bilbao. Men bortelaget her slo Valencia sist, og jeg tror det er uklokt å stole for mye på Deportivo, som lå i bunnen i fjor.

11. Rennes - Nice  B

I Frankrike har disse to startet bra, begge står med 16 poeng så langt. Men mens Rennes spiller gjerrig, har Nice bøttet inn mål i det siste. 13 mål på tre kamper, før deres siste, mot Nantes, ble avbrutt på 2-2 til pause på grunn av dårlig vær. Tar sjansen på B.

12. Inter - Juventus  H(UB)

Inter har gått på en liten smell, tapte først 1-4 hjemme for Fiorentina, og sist ble det 1-1 borte mot Sampdoria. Men de er fortsatt på 2. plass i Serie A. Juventus har hatt en katastrofe av en sesongstart, men den regjerende mesteren kan selvsagt bedre.