SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Denne kampen lukter U lang vei

Sweden's IFK Gothenburg's Gustav Engvall jumps over Piotr Celeban of Poland's Slask Wroclaw  during their UEFA Europa League second qualifying round second leg soccer match in Gothenburg July 23, 2015.  REUTERS/Bjorn Larsson Rosvall/TT News Agency 

    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. NO COMMERCIAL SALES.

Sweden's IFK Gothenburg's Gustav Engvall jumps over Piotr Celeban of Poland's Slask Wroclaw during their UEFA Europa League second qualifying round second leg soccer match in Gothenburg July 23, 2015. REUTERS/Bjorn Larsson Rosvall/TT News Agency ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. NO COMMERCIAL SALES. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er torsdagens råtips!

DEL

ODDSTIPSDet er godt å komme i gang etter ferien, og gårsdagens singeltips på Basel til 2,40 i odds gikk inn. Dessverre gikk ikke ikke dobbelttipset vårt inn, men vi gikk likevel med et lite overskudd. Det ble 40 kroner i pluss.

Torsdagens oddsprogram består hovedsaklig av kamper fra Europaliga-kvaliken, og det er flere interessante oppgjør med fin odds.

Spillsenter: Mann fra Hordaland vant 48 millioner

Belenenses - IFK Göteborg U

Europaliga-kvalik, 3. runde. Porto, Benfica og Sporting Lisboa har dominert den portugisiske klubbfotballen, men den første klubben som brøt dominansen var Belenenses. De vant ligatittelen i 1945/1946-sesongen. Siden den gang er det bare Boavista som har klart å vinne ligaen utenom de tre store. Det skjedde i 200/2001!

Belenenses havnet på sjetteplass i Primeira Liga  sist sesong, og fikk den sisteplassen i Europaligakvaliken fordi Sporting Lisboa var kvalifisert som cupmester.

De imponerte ikke på hjemmebane sist sesong. Portugiserne tok faktisk kun 22 poeng på hjemmebane. Bare fem av de 18 lagene i ligaene tok færre poeng enn dem på eget gress. Men det er verdt å merke seg at de er et av lagene som spiller mest uavgjort på hjemmebane. Syv av 17 hjemmekamper sist sesong endte med poengdeling.

Når vi vet hvordan IFK Göteborg har gjort det defensivt i Europaligaen, så synes jeg det lukter uavgjort lang vei her. IFK har nemlig holdt nullen i seks av de siste åtte kampene i Europaligaen.

De har imidlertid dårlig erfaring med portugisisk motstand. I forrige Europaliga-kvalik røk de ut mot Rio Ave fra Portugal. Jeg tror det går bedre denne gangen.

Belenenses har kun spilt de to siste sesongene på øverste nivå i Portugal etter tre sesonger på nest øverste nivå. 

Dette er gamleklubben til Chelsea-manager Jose Mourinho. Han spilte i Belenenses da hans far trente laget en sesong på 1980-tallet. Belenenses kommer fra Belem som er en forstad til den portugisiske hovedstaden, og de har fått ny trener i løpet av sommeren. Ricardo Sa Pinto skrev tidligere i sommer under en toårskontrakt med klubben. Han er er en ung og urutinert trener.

Midtbanespilleren Fabio Sturgeon og spissen Abel Camara fra Guinea-Bissau er de to største profilene i laget sammen med keeper Hugo Ventura.

IFK topper Allsvenskan, men de tapte overraskende mot Falkenberg i forrige serierunde. Jørgen Lennartson, som tidligere har trent Stabæk, har mistet sin viktigste angriper før denne kampen. Den danske spissen Lasse Vibe ble tidligere denne måneden solgt til engelske Brentford. Det vil svekke svenskene offensivt.

IFK er imidlertid robuste defensivt, og det gjør at jeg har tro på at de klarer å få med seg et godt resultat fra Portugal. Da kan de avgjøre dette på hjemmebane. Jeg spår en målfattig kamp, og at denne kampen ender uavgjort. Det gir fine 3,20 i odds. Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 2055.

Her er vårt råtips torsdag 30. juli:

Belenenses - IFK Göteborg 1,68 - 3,20 - 3,85 U

Total odds: 3,20