SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Eks-LSK-trenerens menn er ute av form

Eks-Lillestrøm-trener Magnus Haglund trener et Elfsborg-lag som er ute av form.

Eks-Lillestrøm-trener Magnus Haglund trener et Elfsborg-lag som er ute av form. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er mandagens oddstips!

DEL

OddstipsFor andre dag på rad gikk hovedtipset vårt inn i går. Newcastle tok sesongens første seier mot Norwich. Newcastle vant 6-2, og det ga 2,30 i odds. Vår innsats var 100 kroner. Det avsluttet en flott uke for våre oddstips!

Mandagens oddsprogram byr blant annet på flere spennende kamper i serieinnspurten i Allsvenskan i Sverige, i tillegg spilles det kamper i Premier League, spansk La Liga og dansk Superliga, men for bergenserne og alle andre med hjertet i Brann så er det kampen mellom Bærum og Brann som er høydepunktet i kveld.

Elfsborg - IFK Norrköping B

Svensk, Allsvenskan. Den svenske gullstriden går mot slutten. For første gang på mer enn 20 år er IFK Norrköping innblandet. Nå venter en tøff bortekamp for Peking, som er kallenavnet til den svenske klubben.

IFK Norrköping topper tabellen før mandagens kamper, og de kan feste grepet om seriegullet om de vinner mandagens kamp mot Elfsborg på bortebane.

De  viser fantastisk form. Norrköping har vunnet de syv siste kampene sine, og de står med ni kamper på rad uten tap. Sist de tapte i serien var mot gullrival AIK 2. august. Da tapte de 1-2.

Med kun tre kamper igjen av sesongen står IFK med 60 poeng. AIK har også 60 poeng, men de har én kamp mer spilt enn Peking. IFK Göteborg innehar tredjeplassen med 58 poeng. De spiller en vanskelig bortekamp mot Djurgården mandag kveld. Det ligger an til en «rysare» av en serierunde!

IFK Norrköping ligger elleve poeng foran Elfsborg på tabellen, men Borås-vertene har historisk sett hatt et godt tak på Norrköping på hjemmebane. Gjestene har nemlig tapt syv av de åtte siste kampene mot Elfsborg i Borås. Jeg tror imidlertid at IFK kan pynte på den statistikken i kveld.

Allsvenskan har hatt landslagspause i to uker, og det er alltid spennende hvordan den har virket inn på lagene. IFK har hatt flere spillere på forskjellige landslag, noe som er bra for matchingen. Mitov Nilsson debuterte på Makedonias landslag, Kamara spilte for Sierra Leone og Vaikla var med i Estlands U21-landslag. I tillegg startet Wahlqvist og Fransson begge kampene for Sveriges U21-landslag.

Norrköping kommer til Borås med mye å revansjere, ikke bare den svake statistikken på kunstgresset til Elfsborg, men også det pinlige 0-4-tapet tidligere denne sesongen. IFK har slitt mot Elfsborg. De har kun vunnet én av de siste fem kampene, og de har sluppet inn hele 15 mål. Men med den formen Norrköping viser nå tror jeg de kan vinne denne kampen. Det er tross alt seriegullet som står på spill.

Det er flere grunner til å tro på IFK-seier.

  • IFK har scoret 53 mål så langt i serien, det er flest av samtlige lag i ligaen. De har sannsynligvis Sveriges beste angriperpar i duoen, Nyman og Kujovic.
     
  • Peking er Allsvenskans beste bortelag. De har tatt 28 poeng på bortebane denne sesongen. Elfsborg har til sammenligning tatt 28 poeng på hjemmebane. Det gjør dem til det femte beste hjemmelaget i den svenske toppdivisjonen.
     
  • IFK kommer til Borås med en skadefri tropp.

Elfsborg har fortsatt noe å spille for, selv om de ligger helt nede på femteplass før kveldens kamp. De må ha poeng om de skal sikre seg spill i Europa neste sesong.

Bajrami, Jon Jönsson og Daniel Mobaeck er langtidsskadet og Jesper Manns var skadet da Elfsborg møtte Helsingborg sist, og det er usikkert om han blir klar til denne kampen.

Elfsborg viser svak form. De har kun én seier på de seks siste kampene, og de møter et gulljagende Norrköping her. Da synes jeg borteoddsen til 2,65 er mest fristende. Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1855.

Her er vårt singeltips mandag 19. oktober:

Elfsborg - IFK Norrköping 2,27 - 3,20 - 2,65 B

Total odds:  2,65