SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Eks-Tippeliga-trener jakter Europa-suksess

LILLESTRØM  20140801.
Eliteserien fotball 2014:  Lillestrøm - Brann. (4 -3)
Lillestrøms trener Magnus Haglund etter  eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Brann på Åråsen Stadion. 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

LILLESTRØM 20140801. Eliteserien fotball 2014: Lillestrøm - Brann. (4 -3) Lillestrøms trener Magnus Haglund etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Brann på Åråsen Stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er torsdagens singeltips!

DEL

ODDSTIPSTorsdagens oddsprogram består hovedsaklig av kamper fra Europaliga-kvaliken. I tillegg er det 1. divisjonskamper fra Island og kamper fra brasiliansk Serie A.

Midtukekupongen: I fjor slo Vikingur ut Tromsø. Slår de ut Rosenborg i år?

Lathi - Elfsborg B

Europaliga-kvalik, 1. runde. Lathi er nok mer kjent som en skiby enn en fotballby, men sist sesong tok Lathi en sterk tredjeplass i finske Veikkausliiga. Denne sesongen går det ikke like bra for dem.

Lathi ligger helt nede på åttendeplass på tabellen, elleve poeng bak Seiäjoen som innehar tredjeplassen. Formen er svak. De har kun én seier på de siste syv seriekampene. Deter kanskje enda mer bekymringsverdig at de ikke har scoret i de fire siste kampene.

Sist de deltok i Europaliga-kvaliken kom de seg til tredje kvalikrunden. De slo ut Dinamo Tirana og Gorica i de to første rundene før belgiske Club Brugge ble for sterke for dem. Denne gangen tror jeg Europaliga-eventyret blir betydelig kortere for finnene.

Elfsborg kom på fjerdeplass i Allsvenskan sist sesong, og de vant den svenske cupen. Elfsborg, som trenes av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund, ligger på en fin annenplass i Allsvenkan etter 13 serierunder. 

Borås-klubben viser strålende form. De har kun ett tap på de åtte siste kampene.

Det er offensivt Elfsborg er best. De har scoret 26 mål på 13 kamper i den svenske ligaen. Det gjør dem til det laget som scorer mest i Allsvenskan. De har kun sluppet inn 14 mål. Det er bare IFK Göteborg og Häcken som har færre baklengsmål enn dem så langt denne sesongen.

Elsborg har mye mer efaring fra spill i Europa enn Lathi. Siden 2007/2008-sesongen har klubben deltatt i Europa hvert år. For to år siden spilte de seg inn i gruppespillet i Europaligaen. i 2009-sesongen slo de ut portugisiske Braga og de vant mot italienske lazio, og 2013 slo de belgiske Standarad Liege.

Dette er kun andre gang Lathi spiller i Europaligae-kvaliken, og med de svake resultatene de har vist i den hjemlige ligaen tror jeg ikke de kan skape problemer for Elfsborg.

Svensk fotball holder også et høyere nivå enn den finske, og det skal bety noe. Jeg tror på Elsborg-seier her til 1.60 i odds, men oddsen er synkende. Oddsen på Elfsborg har sunket fra 1.70 til 1.60 i løpet av morgentimene. Vår innsats blir 250 kroner. Spillestopp klokken 1755.

Her er vårt dobbelttips torsdag 2. juli:

FC Lahti - Elfsborg 4,10 - 3,25 - 1,60 B

Total odds: 1.60