SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Eks-Tippeliga-trener med suksess i Danmark

David Nielsen har suksess med Lyngby i dansk 1. divisjon.

David Nielsen har suksess med Lyngby i dansk 1. divisjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er mandagens oddstips!

DEL

OddstipsMandagens oddsprogram preges av at det er landslagspause i de største europeiske ligaene. Derfor domineres mandagens oddsmeny av diverse ishockeykamper, men det er også avgjørende playoffkamp mellom Irland og Bosnia.

AC Horsens - Lyngby B

Dansk, 1. divisjon. Etter en forferdelig start på Seosngen for Strømsgodset forlot David Nielsen Drammen i mai, men allerede i juni hadde dansken fått seg ny jobb. Den tidligere Brann-spilleren og Nest-Sotra-treneren fikk jobben som hovedtrener i hardtsatsenede Lyngby.

Det tok dansken tre sesonger å få Nest-Sotra opp i 1. divisjon, men det virker som han skal klare å rykke opp på første forsøk med Lyngby. De tre første plassene i 1. divisjon gir opprykk, og Lyngby ligger allerede syv poeng foran mandagens motstander Horsens som ligger på fjerdeplass.

Lyngby er ligaens beste hjemmelag. De har ennå ikke tapt på hjemmebane, hvor de står med åtte seire og én uavgjort.

På bortebane har det ikke gått like bra. Bortestatistikken viser 3-1-3. I forrige bortekamp vant de 2-1 mot Silkeborg.  De har også vunnet på CASA Arena tidligere denne sesongen. I august slo de nemlig Horsens 4-2 på bortebane, og selv om Horsens viser fin form så tror jeg David Nielsens mannskap skal være godt nok til å vinne denne kampen.

De Kongeblå er ligaens mestscorende lag med to mål per kamp, men det er seks lag som har sluppet inn flere mål enn dem. Situasjonen er en annen for Horsens. De har vært et godt organisert lag defensivt etter at Bo Henriksen overtok som hovedtrener. Horsens har kun scoret 19 mål på 16 kamper, men de har til gjengjeld tettet igjen bakover, hvor de kun har sluppet inn 13 mål. Det gjør dem til ligaens beste lag defensivt sammen med Vendsyssel FF.

Nettopp Vendsyssel topper tabellen før mandagens kamp. De ligger ett poeng foran David Nielsens menn, men Lyngby vet at de bare trenger ett poeng for å ta tilbake tabelltoppen. Jeg tror likevel de går for tre poeng. Da vil de selv kontrollere opprykkskampen.

Til mandagens kamp må Lyngby klare seg uten Mathias Tauber. Han er suspendert. Også Daniel Jensen er ute, men Frederik Gytkjær, Jeppe Brandrup og Vito Hammershøy-Mistrati er tilbake fra skader. Gytkjær spilte nylig for reservelaget, mens Brandrup ble spart sist mot Næstved.

Den innbyrdes statistikken mellom de to klubbene viser at Horsens har et overtak på laget som kommer fra den vesle byen like nord for København. Utover 4-2-seieren tidligere denne sesongen har Lyngbys vikinger nemlig tapt fire av de siste seks bortekampene på Jylland, og det har kun blitt en enkelt seier. Men: Seieren kom med David Nielsen som trener, og jeg tror han kan gjenskape den prestasjonen.

Horsens har riktignok tatt syv poeng på de tre siste kampene, men de poengene er kommet mot lag på nedre halvdel av tabellen. Nå møter de et av topplagene, og jeg tror på borteseier her til 2,30 i odds. Innsatsen er 100 kroner. Spillestopp klokken 1855.

Her er vårt singeltips mandag 16. november:

AC Horsens - Lyngby 2,60 - 2,95 - 2,30 B

Total odds: 2,30