SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Esbjerg kjemper for å unngå nedrykk

Vår oddstipper tror at Michael Jakobsen (t.v.) og Esbjerg tar tre poeng i torsdagens bunnoppgjør mot Sønderjyske. Foto: Reuters

Vår oddstipper tror at Michael Jakobsen (t.v.) og Esbjerg tar tre poeng i torsdagens bunnoppgjør mot Sønderjyske. Foto: Reuters Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sjekk torsdagens andre dobbelttips!

DEL

Torsdagens oddsprogram byr blant annet på fotball fra Allsvenskan, den danske Superligaen, spansk Segunda Division, belgisk Pro League-kvalik og sveitsisk eliteserie.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Esbjerg - Sønderjyske H

Dansk, Superliga. Bunnkamp. Esbjerg tok tre viktige poeng i Farum, da FC Nordsjælland ble slått 3-1. Dermed er avstanden ned til Vestsjælland, som ligger under nedrykksstreken, fortsatt seks poeng. De klatret også forbi Sønderjyske på tabellen, og ligger ett poeng foran torsdagens motstander.

Det er fire kamper igjen av sesongen, og begge lagene trenger poeng for å jage vekk nedrykksspøkelset. Dette oppgjøret er viktig poengmessig og mentalt. Det laget som vinner her vil antakeligvis være helt ute av nedrykkskampen. 

Svenske Daniel Larsson var syk til kampen i Farum for Esbjerg. Han ble erstattet av Mick van Buren som spilte sammen med Lasse Rise. Ingen av dem scoret på Sjælland, og svenskan kan være tilbake på topp i denne kampen.

Kevin Mensah og Jeppe Andersen er begge ute. Magnus Lekven er heller ikke spilleklar til denne kampen.

Esbjerg fB stiller trolig med dette laget (4-4-2): Dúbravka - Johnson Laursen, Stenderup, Jakobsen, Knudsen - Fellah, Friberg, Nielsen, Lyng - Rise, Larsson.

Sønderjyske har kun tatt syv poeng på de siste ti kampene, men de spiller mye uavgjort. Fire av de seks siste kampene har endt med poengdeling. Det har de ikke råd til.

Dette er en skjebneuke for Sønderjyske. De møter Esbjerg borte torsdag kveld, og i pinsen møter de nedrykksrival Vestsjælland på hjemmebane. Med tap i begge kampen kan de være under nedrykksstreken i neste uke.

Nicolaj Madsen sliter med skade, og han spiller ikke mot Esbjerg.

Sannsynlig Sønderjyske-lag (4-4-2): Skender - Kanstrup, Lodberg, Mussmann, Marxen - Songani, Paulsen, Jensen, Guira, Absalonsen - Pourié.

Når kampen starter vil disse lagene vite resultatet fra kampen mellom Vestsjælland og Midtjylland, og det er ikke helt uvesentlig. Dersom Vestsjælland taper mot serielederne så vil begge lagene kunne leve godt med uavgjort, men vinner Slagelse-laget vil ikke ett poeng være nok for noen av dem.

Jeg synes at Esbjerg virker å være mest på hugget. De står med to seire på rad, og spilte på seg selvtillit i Farum sist. Jeg holder en knapp på hjemmeseier til 1.90 i odds, selv om Sønderjyske er uavgjortspesialistene i ligaen. Spillestopp klokken 1955.

Kortrijk - RSC Anderlecht B

Belgisk, Pro League-playoff. Kortrijk viser svak form. De har tapt fire av de fem siste kampene sine. I forrige serierunde tapte de hele 2-5 mot Chareroi.

De ligger på bunn av playoffgruppen med 33 poeng.  Det er kun to runder igjen, og de har fire poeng opp til Standard Liege som innehar fjerdeplassen som gir Europaliga-kvalik. De har nok allerede gitt opp den, og motivasjonen er nok så som så. 

Hjemmelaget må klare seg uten Matton, Ragolle og Mahou her.

Anderlecht derimot innehar annenplassen i playoffgruppen med 42 poeng. De ligger fire poeng bak Gent som leder, og de er kun ett poeng foran Club Brugge som jager bakfra.

De to førsteplassene gir henholdsvis Mesterliga-spill og Mesterliga-kvalik, og Anderlecht har alt å spille for her. De trenger tre poeng for å henge med i kampen om Mesterliga-spill neste sesong.

Anderlecht mangler Mbemba Suarez, Alvarez , Sylla, Marin og Conte til denne kampen.

Det står 1-2-8 i innbyrdes oppgjør i Kortrijk. Jeg er overbevist om at Anderlecht vinner denne kampen. De vant tross alt 5-1 sist gang lagene møttes.  Dette skal være en klink B.  Spillestopp klokken 2025.

Her er vårt andre dobbelttips torsdag 21. mai:

Esbjerg - Sønderjyske 1,90 - 3,05 - 3,50 H

Kortrijk - RSC Anderlecht 4.65 - 3.45 - 1.55 B

Total odds: 2.94