SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Europa-eventyret får en brå slutt

Dnipro Dnipropetrovsk's Yevhen Seleznyov celebrates after scoring a goal against Napoli during their Europa League semi-final second leg soccer match at the Olympic stadium in Kiev, Ukraine, May 14, 2015. REUTERS/Valentyn Ogirenko  TPX IMAGES OF THE DAY

Dnipro Dnipropetrovsk's Yevhen Seleznyov celebrates after scoring a goal against Napoli during their Europa League semi-final second leg soccer match at the Olympic stadium in Kiev, Ukraine, May 14, 2015. REUTERS/Valentyn Ogirenko TPX IMAGES OF THE DAY Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sjekk onsdagens dobbelttips!

DEL

ODDSTIPSTirsdagen vil BAs hovedtipper forsøke å glemme så fort som mulig. Det var en helsvart oddsdag. Onsdagens oddsprogram er tynt, men det er flere interessante kamper, og vi håper å kunne rette opp inntrykket med flere spennende tips.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Dnipro Dnjepropetrovsk - Sevilla B

Europaligaen, finale. Spilles i Warszawa. Sevilla er regjernede mestre i Europaligaen. Etter at de ikke klarte å ta den viktige fjerdeplassen i La Liga i helgen, så er Europaliga-finalen blitt enda viktigere for dem. Den er Andalucia-klubbens eneste mulighet til å spille seg inn i Mesterligaen neste sesong.

Det blir ingen enkel oppgave. Ukrainske Dnipro Dnipropetrovs har overrasket stort i Europaligaen denne sesongen. Det var nok mange som ville ledd av dem som hadde sagt før sesongen at Dnipro skulle være i Europaliga-finalen.

De har spilt seg frem til sin første Europacup-finale. De kom  seg til kvartfinalen i Europacupen både i 1985 og 1990, men de har ikke imponert i Europa de siste 25 årene.

De endte på annenplass i den ukrainske serien i fjor, men de har kun to ganger tidligere gått helt til topps i den hjemlige serien hvor Dynamo Kiev og Shakthar Donetsk har dominert de siste 20 årene.

Dnipro var ikke kvalifisert for gruppespillet, men kom inn i den tredje kvalikrunden til Mesterligaen. Det betyr at de har hatt den lengste veien til finalen. De har spilt 18 kamper, mens Sevilla har spilt 14.

Dnipro imponerte heller ikke i gruppespillet, hvor de kom på annenplass i gruppe F bak Inter Milan.

I 16-delsfinalen slo Olympiacos 4-2 sammenlagt, før de gikk videre på bortemål mot nederlandske Ajax. I semifinalen møtte ukrainerne Napoli som var regnet som en av finalefavorittene, men Dnipro klarte 1-1 på bortebane i Sør-Italia og vant hjemmekampen 1-0.

Dnipro er i motsetning til Sevilla ikke ferdig med den hjemlige serien. De møter Hoverla 30. mai til en utrolig viktig kamp. Dnipro ligger på tredjeplass i den ukrainske serien, hvor de har tatt 53 poeng på 25 kamper. De er ni poeng bak Dynamo Kiev som allerede er seriemestere, men de er kun to poeng bak Shakhtar Donetsk etter at de vant 3-2 mot rivalene forrige helg.

De har tatt flere flotte skalper i Europaligaen denne sesongen, og de kan også lage trøbbel for Sevilla. Dnipro har imidlertid ikke mye erfaring fra slike store kamper, men det har Sevilla. Og det kan bli helt avgjørende i kveld.

Andalucia-laget slo Benfica i fjorårets finale. Å ha rutine fra denne typen situasjoner har stor betydning, og det kan vippe kampen i spanjolenes favør. Det er heller ingen andre lag i Europaligaen som har vunnet flere kamper enn Sevilla. De har ti seire på 14 kamper.

Sevilla gikk i likhet med Dnipro videre som nummer to fra gruppen sin. Feyenoord toppen gruppen. I 16-delsfinalen slo de ut Borussia Monchengladbach etter 4-2 sammenlagt. Deretter ekspederte de La Liga-laget  Villarreal med 5-2 sammenlagt.

Også Zenit St Petersburg og Fiorentina røk ut for spanjolene. I semifianlen storspilte Sevilla og vant hele 5-0 sammenlagt mot Fiorentina. Det gjør dem til favoritter før kveldens finale i Polen.

Sevilla er i fantastisk form. Det er umulig ike å like laget. De spiller attraktiv angrepsfotball, og statistikken viser at de kun har tapt én av de siste 21 kampene. 

Dnipro-boss Myron Markevych må klare seg uten Yevhen Shakhov som er skadet. Også Serhiy Kravchenko og Roman Zozulya er ute i finalen.

Den tidligere Blackburn Rovers-spissen Nikola Kalinic mister antakeligvis spissplassen til Yevhen Seleznyov, who has scored twice in the Europa League this season.

Dnipro stiller antakeligvis med denne startelleveren: Boyko; Matos, Cheberyachko, Douglas, Fedetskiy; Fedorchuk, Kankava; Konoplyanka, Rotan, Luchkevych; Seleznyov.

Sevilla-trener Emery mangler keeper Beto og forsvarsspilleren Nicolas Pareja. Begge er skadet. 

Trolig Sevilla-lag: Rico; Coke, Carrico, Kolo, Tremoulinas; Krychowiak, Mbia; Vidal, Banega, Vitolo; Bacca.

Dnipro har kun én gang tidligere møtt et spansk lag i Europa. Det var i gruppespillet i 2004-2005. Da tapte de 1-2 mot Real Zaragoza. Jeg tror de også denne gangen får problemer mot et spansk lag. Det er mye som står på spill, så lagene kommer nok til å være forsiktige i starten. Jeg synes 1.50 i odds for Sevilla-laget er litt lavt, men velger likevel å bruke den i en dobbel. Spillestopp klokken 2040.

Internacional - Santa Fe H

Copa Libertadores, kvartfinale. Kamp 2 av 2. Copa Libertadores er Sør-Amerikas svar på Mesterligaen. Dette er den mest prestisjefylte turnering å vinne på kontinentet. Den har vært arrangert siden 1960-tallet. 

Brasilianske Internacional tapte 0-1 på bortebane i Colombia i den første kampen. I helgens seriekamp klarte de bare 1-1 mot Vasco Gama. I natt må de trø til om de skal klare å gå videre til semifinalen.

I den første kampen mot Santa Fe spilte Inter en svak kamp. De flyttet ballen sent og var forutsigbare i hva de foretok seg på banen. Inter styrte kampen i annen omgang, men de mistet initiativet etter at Nilmar misset på en kjempesjanse.

Santa Fe er et godt hjemmelag, men de er ikke like gode på bortebane. De tapte 1-2 mot argentinske Estudiantes i åttendedelsfinalen, men vant 2-0 på hjemmebane.

Dairon Mosquera scoret kampens eneste mål i det 90. minutt. Dermed har colombianerne et bra utgangspunkt før nattens returmøte i Brasil.

Santa Fe har gitt blaffen i den hjemlige serien, og konsenterer seg fullt og helt om Copa Libertadores. Det viser også resultatene i Colombia. De står med én seier, én uavgjort og fire tap på de siste seks seriekampene.

De kan klare seg med uavgjort på bortebane og likevel gå videre i turneringen, og det er ikke usannsynlig. Jeg går ut fra at Santa Fe vil legge seg bakpå og forsøke å kontre på Inter når de får sjansen. Dersom de får et mål, så skal brasilianserne få streve med å gå videre.

Jeg tror dette blir en tett og jevn kamp. Inter er ikke like godt organisert som Santa Fe, selv om de har et bedre spillermateriell. Men denne kampen spilles i Beira Rio. Inter er på hjemmebane, og hjemmefordelen er stor. Men om det holder til å gå videre er en annen sak. Spillestopp klokken 0025.

Dobbelen gir 2.25 i odds. Vår innsats blir 100 kroner.

Her er vårt dobbelttips onsdag 27. mai:

Dnipro Dnjepropetrovsk - Sevilla 5,75 3,70 1,50 B

Internacional - Independiente Santa Fe 1,50 - 3,25 - 5,00 H

Total odds: 2.25