SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Flyr høyt i Airbus-byen

Vi tror på ny seier for serieleder Montpellier i kveld, bortebane til tross.

Vi tror på ny seier for serieleder Montpellier i kveld, bortebane til tross. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vi tror Montpellier vinner på bortebane i kveld. Sjekk fredagens oddstips!

DEL

Langoddsen fredag byr nær sagt som vanlig på full runde i fransk Ligue 2. I tillegg er det privatkamper i ishockey, Allsvenskan og enkelte kamper fra Nederland og Belgia. I eliteserien her hjemme møtes Aalesund og Rosenborg.

Toulouse - Montpellier

Fransk, Ligue 1. Det er tett både i topp og bunn i Frankrike. Toulouse ligger på syvendeplass med 53 poeng, og kjemper om en plass i Europaligaen. Er et av Ligue 1s sterkeste hjemmelag. På eget gress står laget fra Airbus-byen med 10-4-2. Tapene kom mot PSG og Saint-Étienne. Laget til Daniel Braaten er ikke i den beste formen med 2-0-3 på de fem siste, har vunnet hjemme og tapt borte. Sist 1-2 borte mot Evian TG. Sliter med skader på flere spillere.

Montpellier leder Ligue 1, to poeng foran hardtsatsende Paris Saint-Germain. De er flere forståsegpåere som mener laget vil snuble i innspurten, men det virker ikke slik. Montpellier viser strålende form. Har vunnet fire av de fem siste kampene. Slet seg til 1-0-seier mot Valenciennes sist. 6-5-5 på bortebane. Savner midtbanespilleren Joris Marveaux. Verdt å merke seg at Montpellier ikke har tapt på bortebane mot Toulouse på de siste 19 årene! Ja, de har faktisk kun tapt én av de siste 15 kampene mot Toulouse.

Innbyrdes oppgjør på Stade de Toulouse:

2011-07-23: Toulouse-Montpellier 2-2 Treningskamper

2011-04-02: Toulouse-Montpellier 0-1

2009-12-13: Toulouse-Montpellier 0-1

2003-10-04: Toulouse-Montpellier 2-2

1998-12-19: Toulouse-Montpellier 2-5

1997-12-13: Toulouse-Montpellier 1-1

1993-09-24: Toulouse-Montpellier 0-0

Det er ofte jevne og tette kamper mellom disse lagene. Det omvendte oppgjøret endte 1-1. Vi har latt oss imponere av overraskelseslaget. Olivier Giroud er toppscorer i den franske toppdivisjonen med sine 20 fulltreffere. Men de har flere målfarlige spillere: Younes Belhanda står med ti mål så langt. Like mye som Javier Pastore som gikk fra Palermo til PSG for 42 millioner euro før denne sesongen.

Men det blir neppe målrikt i kveld. For Toulouse og Montpellier er de to beste defensive lagene i Ligue 1. De har sluppet inn henholdsvis 30 og 31 mål hver.

Statistisk sett ender 46,7 prosent av kampene i denne ligaen med hjemmeseier, men vi går likevel for B her. Vi tror Montpellier har kondis til å stå løpet ut i gullkampen. B gir oss 2,45 i odds.

Clermont Foot - AS Monaco FC

Fransk, Ligue 2. I januar toppet Clermont Foot tabellen i Ligue 2. Nå ligger laget på fjerdeplass med 50 poeng. Har kun én seier på de siste 12 kampene. Dermed har de sakket akter ut i opprykkskampen (De tre lagene som ligger øverst på tabellen rykker opp). På hjemmebane har de heller ikke imponert i det siste. Står med 1-4-1 på de siste seks.

Monacos formkurve peker motsatt vei. Til tross for at Monaco lå på bunn i Ligue 2 i slutten av desember, har laget fra det lille fyrstedømmet ved Middelhavet fortsatt mulighet til å rykke opp på grunn av en fantastisk sluttspurt. Monegaskerne er ubeseiret i de fem siste bortekampene. På de ti siste viser statistikken 8-2-0. AC Monaco hentet inn en rekke spillere i overgangsvinduet i januar, etter at den russiske mangemilliardæren Dmitry Rybolovlev i desember 2011 kjøpte klubben. Han er ifølge finansmagasinet Forbes verdens 93. rikeste mann og skal satse knallhardt i miniputtstaten. I juni 2010 solgte han sin andel i gjødselprodusenten Uralakli for 6,5 milliarder dollar – ca. 38,6 milliarder kroner, så han har penger å bruke på klubben. Han har også ansatt nordmannen Tor-Kristian Karlsen som sportsdirektør i klubben fra fyrstedømmet.

Det omvendte oppgjøret endte 0-0 på Stade Louis II. Vi tror et Monaco-lag som er i siget tar tre poeng mot et hjemmelag som er ute av form. B gir 2,50 i odds. Det synes vi virker å være et godt spill.

Her er dagens oddstips:

8. Toulouse - Montpellier 2,45 2,80 2,45 B

17. Clermont Foot - AS Monaco FC 2,40 2,60 2,50 B

Total odds: 6,125

?Spill tipset her (innsatsen styrer du selv).