SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Fortsetter Branns ny trener-effekt i cupen?

Marcus Pedersen og Brann fikk en opptur med seieren mot Follo, men vår oddstipper tror det venter en tøff bortekamp i cupen på Jæren. 
 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Marcus Pedersen og Brann fikk en opptur med seieren mot Follo, men vår oddstipper tror det venter en tøff bortekamp i cupen på Jæren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er torsdagens råtips!

DEL

ODDSTIPSTorsdagens oddsprogram starter med golf og tennis, men byr også på kamper fra 3. runden i cupen, Allsvenkan og cupfinale i Ukrania. Natt til fredag er det blant annet kamper fra Brasil.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Bryne - Brann U

Norsk cup, 3. runde. Det er bare en knapp måned siden Brann og Bryne møttes til seriekamp på Jæren. Da sikret Brann seg tre poeng etter at Alejandro Castro scoret kampens eneste mål.

Bryne og Brann har én ting felles. Begge har tapt mot Hødd denne sesongen. Brann tapte hele 3-0 på Høddvoll, mens Bryne tapte hele 1-4 hjemme på Jæren mot sunnmøringene.

Brann gikk så vidt videre til 3. runden i cupen etter en høydramatisk kamp mot Vard Haugesund, hvor rødtrøyene til slutt vant på straffespark.

Etter dramaet i Haugesund gikk Brann fire kamper uten seier i serien, før de slo Follo 2-1 i forrige serierunde. Det var sotrastrilen Lars Arne Nilsens første kamp som Brann-trener etter at han tok over for svenske Rikard Norling.

Nå spørs det om ny trener-effekten sørger for cupavansement for Brann når de reiser til Rogaland for andre gang på rad i cupen.

Lars Arne Nilsen har gode resultater fra cupen tidligere. De fleste husker vel at han sørget for at Hødd slo Brann på Høddvoll i semifinalen i 2012. Det året ledet han Hødd til et sensasjonelt cupgull.

Nå møter Brann et Bryne-lag som er svært ustabile. De slo Sola 2-1 i 2. runde av cupen. Deretter tapte de hele 0-3 borte mot Jerv. De fortsatte med å tape 0-2 for Sogndal før laget slo tilbake med en sterk 4-1-seier borte mot Bærum.

Da trodde nok jærbuene at laget fra Time kommune var på gang, men nei. I neste kamp tapte Bryne 1-4 mot Hødd, før de igjen slo til med en imponerende 2-1-seier mot Sandnes Ulf i forrige serierunde. Som tipper er det vanskelig å bli klok på Bryne.

Sist Bryne og Brann møttes i cupen var i kvartfinalen i 2004. Da vant Brann, og alle Brann-supportere husker hvordan det cupeventyret endte. Brann vant cupfinalen mot Lyn på Ullevaal.

Brann har hatt et godt tak på Bryne på Jæren. Brann har vunnet ni av de siste tolv oppgjørene på Bryne. De øvrige tre kampene har endt med én uavgjort og to tap.

Det har imidlertid ikke alltid gått like bra mot Bryne. I 1987 tapte Brann cupfinalen mot Bryne 0-1.

Det er to tidligere Brann-spillere i Bryne-stallen: Vegar Landro og Bjørnar Holmvik.

Nils Arne Nilsen møtte Bryne åtte ganger som Hødd-trener, men han vant bare to ganger mot jærbuene. Jeg tror det blir en jevn kamp. Brann har mye å jobbe med.

De har akkurat lagt om fra 4-4-2 til 4-3-3, og sist seriekamp viste at de trenger mer tid på å spille den fotballen Lars Arne Nilsen vil de skal spille. Brann var heldige som tok alle tre poengene mot Follo. Det spørs om de er like heldige mot Bryne. Da møttes for en måned siden var det bare en Kenneth Udjus i superform som reddet tre poeng til Brann.

Det kan bli en lang kveld på Jæren torsdag. Jeg synes det er mest fristende gamble på at det står uavgjort etter ordinær tid. Det gir fine 3.25 i odds.

Her er vårt singeltips torsdag 4. juni:

Bryne - Brann 2,65 - 3,25 - 2,20 U

Total odds: 3.25