SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Danmark slår Island

Denmark's national team players Nicklas Bendtner (C) and Daniel Agger (R) attend a training session with team mates in Yerevan, Armenia, September 6, 2015. Denmark will play their Euro 2016 qualification match against Armenia on Monday. REUTERS/David Mdzinarishvili

Denmark's national team players Nicklas Bendtner (C) and Daniel Agger (R) attend a training session with team mates in Yerevan, Armenia, September 6, 2015. Denmark will play their Euro 2016 qualification match against Armenia on Monday. REUTERS/David Mdzinarishvili Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

OddstipsDet er landslagspause, og denne torsdagen skal flere av de store kanonene i sving. EM-formen skal terpes og mannskapet som skal kjempe om gull til sommeren skal kartlegges.

Danmark - Island H

Fotball, privatlandskamp. Morten Olsen er historie i Danmark, og han er erstattet med en "fjellabe". Noe overraskende ble Åge Hareide utpekt som ny sjef. Han har mye å bevise for skeptiske danske fotballjournalister.

Det kan bety slutten på danskenes tradisjonsrike ballspillende 4-3-3-formasjon. Med Hareide blir det nesten sikkert 4-4-2/4-4-1-1, med direkte og fremoverrettet fotball.

Danmark skal ikke spille EM til sommeren, men det skal motstanderen som venter torsdag kveld. Island sjokkerte i gruppe med blant annet Nederland, Tyrkia og Tsjekkia, og skal for første gang delta i et mesterskap. Det er intet mindre enn svært imponerende for et land med et innbyggertall omtrent som i Bergen.

Men laget fra sagaøya har ikke kommet seg til EM med gnistrende god fotball. Under Lars Lagerbäcks ledelse er det kyniske og defensiv struktur, noe bare seks baklengs i kvaliken er et godt bevis på. Det, og selvfølgelig en mengde gode fotballspillere.

Det var knyttet en viss spenning til hvordan Åge Hareide skulle håndtere sirkuset Nicklas Bendtner. Det selverklærte fotballgeniet sliter benken i Wolfsburg og har vært innblandet i flere disiplinærsaker, men ting tyder på at han får fornyet tillit hos den nye sjefen.

Åge Hareides første lagoppstilling blir trolig slik: Schmeichel - Jacobsen, Kjær, Agger, Durmisi – Hojbjerg, Delaney - Poulsen, Krohn-Dehli - Eriksen - Bendtner.

Island kommer til Danmark med den samme troppen som har sikret EM-sluttspill. De stiller trolig slik:

Kristinsson – Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Skulason – Gudmundsson, Gunnarsson, Sigurdsson – Bodvarsson, Sigborsson, Bjamason.

Begge lagene har nok et sterkt ønske om å vinne. Dette er første sjanse for de danske spillerne å gjøre et inntrykk på den nye sjefen, mens islendingene vil bevise at de har det som trengs for å være med i troppen til EM.

Danmark har ikke vunnet en fotballkamp siden juni 2015, da Serbia ble slått 2-0 i Parken. Det er fem kamper siden, men med ny sjef, ny formasjon og ny spillestil tror jeg Danmark ender den rekken uten seier i kveld. Noen målorgie blir det ikke, men magefølelsen sier 2-0 til Åge Hareides menn. 250 kroner innsats. Spillstopp 1955.

Vårt tips:

Danmark - Island 1,80 - 3,20 - 3,65 H

Totalodds: 1,80