SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Om de er motiverte er Kroatia en sikker vinner

Luka Modric og Kroatia er store favoritter i kampen mot Nigeria.

Luka Modric og Kroatia er store favoritter i kampen mot Nigeria. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er lørdagens oddstips!

DEL

OddstipsDet er fremdeles langslagspause, hvilket betyr ingen klubbfotball fra de øverste nivåene. Det spilles kamper i de lavere divisjonene rundt om i Europa, men landskampene er definitivt det mest interessante på programmet.

Ungarn - Kroatia B

Fotball, privatlandskamp. To lag som Norge har ganske friskt i minnet. Ungarn har funnet veien til sommerens EM-sluttspill i Frankrike, og knabbet mesterskapsbilletten ut av hendene våre i play off, mens Kroatia var i Norges gruppe i kvalifiseringen.

Om en tar hjemmelaget først. De har ikke svært mange spillere som er allmenn kjent. De fleste spillerne holder til i ligaer som går litt under radaren, men de har noen som holder bra nivå.  Kapteinen og midtbanestrategen Balazs Dzsudzsak var for noen år siden ønsket av flere storklubber i Europa, men han har aldri tatt steget opp i toppsjiktet. I stedet har han tatt runden rundt i flere mindre klubber, men venstrebeinet hans holder høy internasjonal klasse.

Noe imponerende fotball-lag er de ikke. De var i EM-kvalifiseringens kanskje svakeste gruppe med Romania, Hellas, Finland, Færøyene og Nord-Irland. Ungarn tapte bare to matcher, men spilte mye uavgjort og vant ikke en en eneste kamp med mer enn ett mål.

Ungarerne vil nok vise at de kan slå de beste nasjonene, og kjører sitt sterkeste mannskap. Sannsynlig lagoppstilling: Kiraly – Fiola, Guzmics, Juhasz, Lang – Nagy, Gera – Dzsudzsak, Kleinheisler, Stieber – Nikolics.

Kroatia er et merkelig lag. På sitt beste kan de, ikke bare slå, men herje med sine motstandere. Dessverre leverer de alt for sjeldent på det nivået. Da kroatene tapte 2-0 på Ullevaal i kvalifiseringen, og EM-billetten hang i en tynn tråd, var det duket for trenerskifte. Den nye sjefen Ante Cacic har bare tre kamper bak seg som landslagssjef, to seire i kvalifiseringens siste kamper og privatlandskampen mot Israel i midtuken (vant 2-0).

Klarer han å motivere spillerne skal Kroatia kjøre greit over Ungarn. Det meste tyder i alle fall på at han kjører sitt sterkeste mannskap i Budapest.

Sannsynlig lagoppstilling Kroatia: Subasic – Vida, Corluka, Lovren – Vrsaljko, Brozovic, Badelj, Modric, Perisic – Mandzukic, Kalinic.

Det som av og til er med Kroatia er at de ser umotiverte ut. Luca Modric er en av verdens aller beste midtbanespillere, og det er over gjennomsnittlig god kvalitet i alle lagdelene, men når de bare småjogger ute på gresset så er de et lett bytte for de aller fleste. EM-sluttspillet som er like rundt hjørnet, i tillegg til trenerskiftet, kan derimot være akkurat det kroatene trenger for å få frem viljen og motivasjonen.

Jeg tror ikke vi får se et halvhjertet kroatisk lag i denne kampen, og da mener jeg borteseier er ganske sannsynlig. 1,90 i odds på borteseier er fristende nok for meg. 250 kroner på Kroatia. Spillstopp 1755.

Vårt tips:

Ungarn - Kroatia 3,40 - 3,10 - 1,90 B

Totalodds: 1,90