SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Serbia får juling i Polen

Serbia's Dusan Tadic (L) is tackled by Portugal's Danilo during their Euro 2016 Group I qualifying soccer match in Belgrade, Serbia October 11, 2015.                    REUTERS/Marko Djurica

Serbia's Dusan Tadic (L) is tackled by Portugal's Danilo during their Euro 2016 Group I qualifying soccer match in Belgrade, Serbia October 11, 2015. REUTERS/Marko Djurica Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er onsdagens oddstips!

DEL

OddstipsLandskampene er tilbake på oddsprogrammet. Det betyr også pause hos klubblagene på de øverste nivåene rundt om i Europa.

Spillsenteret: Mangemillionær ble Lotto-millionær

Spillsenteret: – Kødder du, eller?

Polen - Serbia H

Fotball, privatlandskamp. Polen tar imot Serbia til det som er deres første ledd i oppkjøringen til sommerens EM-sluttspill i Frankrike. Polakkene imponerte stort i gruppe med blant annet Tyskland, Irland og Skottland, og endte på 2.-plass i Gruppe E. De kvalifiserte seg dermed direkte til EM sammen med regjerende verdenesmester Tyskland.

De rødhvite står for en type fotball som er lett å bli glad i, og de har de siste årene fått stadig flere spillere til store klubber rundt om i Europa. Den største av dem alle, Robert Lewandowski, er en av verdens aller beste spisser, noe 44 mål for klubb og landslag denne sesongen er et godt bevis på.

Hjemme i Polen er de vonde og møte, og de vant fire av fem hjemmekamper i kvalifiseringen. Bare Skottland maktet å stjele med seg et poeng, mens regjerende verdensmester Tyskland ble sendt tilbake over landegrensen som slakt. Polen har gode spillere i alle ledd, og er et langt bedre lag enn 31.-plassen på FIFA-rankingen tilsier.

Sannsynlig lagoppstilling Polen: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Wawrzyniak - Krychowiak, Linetty - Grosicki, Maczynski, Olkowski - Lewandowski.

Serbia derimot slikker fremdeles sine sår etter en vond kvalik. Portugal, Albania, Armenia og Danmark var overkommelige hindre på veien til Frankrike, men Serbia maktet bare å vinne to av åtte kamper i gruppespillet og tok bare sju poeng.

Den skuffende EM-kvalifiseringen har ført til en opprydding i den serbiske landslagstroppen, noe som ikke har skjedd uten kontroverser. Southampton-stjernen Dusan Tadic er en av spillerne som har røket uklar med trener Radovan Curcic, og nekter å spille flere landskamper så lenge Curcic er sjef. Ingen perfekt oppladning til landslagsåret 2016 for Serbia altså.

Serbia har på papiret et fantastisk landslag med spillere i de fleste store ligaene i Europa, men det store problemet har vært å få dem til å fungere på samme lag. Det er mye av årsaken til at Balkan-landet ikke har vært med i et mesterskap siden VM i 2010. Landslagssjef Curcic tok over roret etter Dick Advocaat som ga seg allerede etter tre kamper i EM-kvaliken, men den nye sjefen har ikke klart å løfte laget.

Bedre blir det ikke av at lagets kanskje tre største stjerner, Alexandar Kolarov, Nemanja Matic og Branislav Ivanovic, ikke er i nærheten av å være i toppform. Matic får ikke en gang spille for klubblaget Chelsea, men det rapporteres at han er med fra start i kveld.

Sannsynlig laguttak Serbia: Stojkovic - Pantic, Ivanovic, Maksimovic, Kolarov - Matic, Milivojevic - Tosic, Kostic, Ljajic - Mitrovic.

Oddsen på hjemmeseier er 2,00, og jeg nøler ikke ett sekund med å sette 250 kroner på H. Jeg forventet et hjemmelag, fullt av spillere som ønsker å spille EM til sommeren, som trykker til fra start. Da skal et bortelag nærmest blottet for offensiv og defensiv samhandling få kjørt seg. Spillstopp er 2040.

Vårt tips:

Polen - Serbia 2,00 - 3,15 - 3,15 H

Totalodds: 2,00