SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Start taper i vinterland

TROMSØ 20061029: Starts Alex Valencia og Tromsøs Hans Åge Yndestad i snøværet. Tromsø vant 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Start på Alfheim stadion.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

TROMSØ 20061029: Starts Alex Valencia og Tromsøs Hans Åge Yndestad i snøværet. Tromsø vant 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Start på Alfheim stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er fredagens oddstips!

DEL

OddstipsFlere spennende kamper på programmet i kveld. Det er fredagskamp både i Bundesliga, Tippeligaen, Championship og Ligue 1 blant annet.

Tromsø - Start H

Norge, Tippeligaen. Det er to dumpekandidater som innleder den 2. runden i Tippeligaen. Både Tromsø og Start er levnet få muligheter av de ivrigste fotballkjennerne denne sesongen. Derfor kan dette oppgjøret være av stor betydning når poengene skal telles opp om et drøyt halvår.

Tromsø imponerte i premieren borte mot Molde (1-1), og kunne med hell fått med seg mer enn det ene poenget. Start fikk også med seg poeng i åpningen. De spilte 1-1 hjemme mot Lillestrøm i en tett og jevn kamp.

Nordlendingene har i alle år vært bunnsolide på Alfheim, men i fjor gikk det dårlig på eget kunstgress. 5-6-4 er mye av grunnen til at en av sesongens viktigste mål er å bedre statistikken på hjemmebane. Tromsø er riktignok ubeseret på hjemmebane (2-2-0) etter at Bård Flovik overtok for Steinar Nilsen på høsten i fjor.

Lagene kommer med tilnærmet samme tropp som i første serierunde. Både Bård Flovik og Steinar Pedersen var nok såpass godt fornøyd med innledningen at de ikke ser store grunner til å gjøre endringer i lagoppstillingene, men Start må klare seg uten Espen Børufsen og Kristoffer Ajer som er skadet.

Sannsynlig lagoppstilling Tromsø: Kongshavn - Norbye, Wangberg, Ødegaard, Antonsen - Landu Landu, Johansen - Andersen, Åsen, Sigurdarson - Lehne Olsen.

Sannsynlig lagoppstilling Start: Opdal - Skogmo, Heikkilä, Vikstøl, Robstad - Wichne, Hollingen, Kristjansson, Rasmussen - Hoff - Idemokon.

Det ser ut som det blir vinterkrig på Alfheim, for i Nord-Norge laver snøen ned i store mengder. Det er kaldt og surt, og værmeldingen viser at det ikke kommer til å bedre seg til kampstart.

Blir det snøballkrig så taper ikke Tromsø. Det har Start på kjenne på én gang tidligere. I 2006 sikret Tromsø plassen i Tippeligaen etter å ha slått sørlendingene 1-0 i snøkaoset på Alfheim i nest siste serierunde.

I denne kampen er det egentlig bare å legge alt av statistikker og kvaliteter til side, for vinneren blir det laget som takler forholdene best. Tromsø har erfaring fra slike kamper, og har i tillegg trent hele uken på snø. I Kristiansand er det sol og nesten sommer. Tromsø må derfor sees på som soleklare favoritter, men Start skal ikke avskrives. Skulle det bli skikkelig ille, uten at dommerne avbryter kampen, så er sjansen for uavgjort også stor. Jeg setter uansett pengene på hjemmeseier. 250 kroner i innsats. God kamp og god helg!

Vårt tips:

Tromsø - Start 1,60 - 3,80 - 4,50 H

Totalodds: 1,60