SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Galatasaray vinner mot debutantene

Galatasarays Burak Yilmaz (nede) er ute med skade til onsdagens kamp mot Astana.

Galatasarays Burak Yilmaz (nede) er ute med skade til onsdagens kamp mot Astana. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er onsdagens oddstips!

DEL

OddstipsOnsdagens oddsprogram byr blant annet på kamper fra Mesterligaen, i tillegg er det håndballkamper fra Norge, Tyskland og Danmark. På en innholdsrik meny er det også ishockey fra Tsjekkia, Finland, Sverige og Norge.

FC Astana - Galatasaray B

Mesterligaen, gruppe C. Astana overrasket stort med å ta seg til gruppespillet i Mesterligaen. Debutantene fra fra Kazakhstan tapte den første gruppespillkampen 2-0 mot Benfica på bortebane, og jeg blir ikke overrasket om kazakhstanerne står uten poeng når gruppespillet er over.

Etter tapet mot Benfica har Astana vist en nedadgående formkurve. Nå står de med to tap i den hjemlige ligaen. Det siste tapet mot Irtysh Pavlodar (1-2) gjorde antakeligvis at de ikke klarer å vinne serien i Kazakhstan. Nå ligger de nemlig syv poeng bak Kairat som topper.

Kazakhstansk fotball har vist fremgang, men jeg mener Stanimir Stoilovs mannskap har vært heldig med motstanderne på veien frem til gruppespillet. De slo ut Maribor fra Slovenia, HJK Helsinki fra Finland og i playoffen vant de mot kypriotiske APOEL. Nå er jeg fullt klar over at både APOEL og Maribor spilte seg inn i Mesterligaen sist sesong, men Astana kunne møtt mye tøffere motstand i kvaliken - og i alle fall i playoffen.

Men er det et sted Astana skal kunne ta poeng, så er det på hjemmebane. De har vært solide hjemme i Astana i kvalikkampene. Der har de vunnet 1-0 mot APOEL, 4-3 mot Helsinki og 3-1 mot Maribor. Nå møter de et lag som skal være flere hakk bedre enn dem.

Galatasaray er veteraner i Mesterliga-sammenheng. De har deltatt i 14 gruppespill, og de har kvalifisert seg for de fire siste gruppepspillene på rad. I likhet med Astana tapte de den første kampen i gruppespillet. Atletico Madrid vant 2-0. Dermed har tyrkerne ni kamper på rad uten seier i Europa.

Galatasaray er imidlertid ubeseiret i tre bortekamper på rad i den hjemlige serien, hvorav to av dem er vunnet.

Spissen Patrick Twumasi står over sin andre kamp etter at han fikk rødt kort mot HJK og fikk fire kampers karantene. I tillegg er forsvarsspilleren Eldos Akhemtov usikker.

Sannsynlig Astana-lagoppstilling: Erić; Aničić, Ilić, Postnikov, Shomko; Dzholchiyev, Maksimović, Cañas, Kéthévoama; Zhukov; Nuserbayev.

Trener Oztekin mangler den viktige spissen Burak Yilmaz og midtstopperen Semih Kaya, samt midtbanespilleren Hamit Altintop til kampen mot Astana.

Trolig Galatasaray-lagoppstilling: Muslera; Carole, Denayer, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu; Sneijder, Emre Çolak, Hakan Balta, Selçuk İnan, Podolski; Umut Bulut.

Astana er i elendig form. De har ikke vunnet på de fire siste kampene, hvorav tre av dem er tapt. Galatasaray har betydelig bedre individuelle kvaliteter i laget, og de skal holde et høyere nivå enn debutanetene fra Kazakhstan. Spillerne som Podolski og Sneijder er hentet inn for at de skal heve laget i akkurat denne typen kamper. Det tror jeg de gjør.

Jeg mener at 2,22 i odds på bortelaget er et bra spill. Tyrkerne skal vinne denne kampen greit. Vår innsats blir 250 kroner. Spillestopp klokken 1755.

Her er vårt singeltips onsdag 30. september:

FC Astana - Galatasaray 3,05 - 3,00 - 2,22 B

Total odds: 2,22