SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Går RBK på en smell på Lerkendal?

Vi tror at RBK og Alexander Toft Søderlund (th) får trøbbel mot Dnipro torsdag kveld.

Vi tror at RBK og Alexander Toft Søderlund (th) får trøbbel mot Dnipro torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjekk hvordan vi skal få tolv rette på midtukekupongen!

DEL

MidtukekupongenMidtukekupongen i Tipping består av syv kamper fra Mesterligaen og fem kamper fra Europaligaen. De syv første kampene spilles onsdag, mens de øvrige fem kampene spilles torsdag.

Det er 790 000 kroner i bonuspott fulltid og 160 000 i bonuspotten for pausetipping på onsdagens midtukekupong som er spekket med interessante objekter.

Til høyre finner du spillforslaget som kan leveres direkte på nett eller mobil.

Oddstips: Galatasaray vinner mot debutantene

1. Malmö FF - Real Madrid B

Mesterligaen. Malmö FF er en mygg i europeisk fotball sammenlignet med Real Madrid. Åge Hareides menn har vist fin form på hjemmebane. De er ubeseiret i de siste elleve hjemmekampene. Syv av dem er vunnet og de fire siste har de spilt uavgjort.

Spanjolene er naturlig nok storfavoritter. De vant alle tre bortekampene i gruppespillet sist sesong. De mangler sentrale spillere som Bale, Rodriguez og Ramos som alle er ute med skader, men skal likevel vinne lett i Sverige.

2. Shakhtar Donetsk - Paris St. Germain UB

Mesterliga. Shakhtar spiller hjemmekampene i Lviv på grunn av krigen i Øst-Ukraina. De har en god statistikk mot franske lag. De står med 3-2-0 hjemme i Ukraina. Shakhtar har kun tapt tre av de siste 16 hjemmekampene i gruppespillet i Mesterligaen. Det viser at PSG har en tøff oppgave foran seg.

Men: PSG er ubeseiret i de 17 siste kampene de har spilt siden tapet mot Barcelona i kvartfinalen sist sesong. Paris-laget har også en god statistikk mot ukrainske lag. De har syv seire, to uavgjorte og kun ett tap. De har forsterket laget med Di Maria. Jevnt!

3. Manchester United - VfL Wolfsburg HU

Mesterliga. United tapte overraskende 1-2 mot PSV, men de er ubeseiret i de siste seks hjemmekampene i Europa. United har også en god statistikk mot tyske lag. De står med 8-4-2.

Wolfsburg har kun tapt én av de siste seks bortekampen i Europa. Tapet kom i England.

4. CSKA Moskva - PSV Eindhoven HU

Mesterliga. CSKA er ubeseiret i den russiske ligaen. , men de liker seg dårlig mot nederlandsk motstand. De har tapt begge hjemmekampene mot lag fra Nederland. PSV slo også CSKA begge gangene de møtte russerne i Mesterligaen i 2007/2008-sesongen.

PSV slo United i åpningskampen, men de har aldri vunnet de to første kampene i Mesterligaen tidligere. Det er også verdt å merke seg at Eindhoven-laget tapte to av seks Europaliga-kamper sist sesong. Begge i Russland. Denne er litt vrien, men jeg lander på en halvgardering.

5. Borussia M'Gladbach - Manchester City B

Mesterliga. Etter en forferdelig start i Bundesliga har M'Gladbach to seire på rad. City gikk på et kjempetap mot Tottenham.  Begge lagene tapte første kampen i gruppespillet, og trenger en seier her. City har kun vunnet to av de siste åtte kampen mot tyske lag.

6. Juventus - Sevilla HU

Mesterliga. Juventus, som var tapende Mesterliga-finalist sist sesong, har skuffet stort i Serie A, men i Mesterligaen har de vist styrke. De slo Manchester City på bortebane i første kampen.

Sevilla, som vant Europaligaen for andre året på rad, sliter også i den hjemlige ligaen, men de feide over M'Gladbach med 3-0 i første kampen i Mesterligaen. Juventus taper sjelden på hjemmebane for spanske lag. Det viser i alle fall statistikken. De har 16 seire, syv uavgjorte og kun to tap på hjemmebane mot lag fra La Liga. Tett oppgjør!

7. Atletico Madrid - Benfica H

Mesterliga. Atletico har en fantastisk hjemmestatistikk i Europa. De har vunnet 21 av de siste 24 europacupkampene på Vincente Calderon. Det eneste tapet kom mot Kazan i 2013!

Benfica vant ikke på bortebane i gruppespillet sist sesong. De endte opp med to tap og en uavgjort. De har ikke vunnet på de 15 siste møtene mot spanske lag. Sist de vant var i september 1982! Benfica får trøbbel i Madrid!

8. Rosenborg - Dnipro B

Europaliga. Rosenborg har slitt mot ukrainske lag. De har tapt syv av åtte kamper mot lag fra Ukraina.  Det er likevel et lite håp for trønderne. For Dnipro har vært svake på bortebane i Europa. De har seks kamper på rad uten seier. Tror likevel mest på borteseier på Lerkendal torsdag kveld.

9. Monaco - Tottenham HUB

Europaliga. To lag som har svingt voldsomt i prestasjonene så langt denne sesongen. Målene renner inn hos Monaco. De har sluppet inn syv mål på de siste tre seriekampene.  De møter et Spurs-lag som har vunnet fire av de fem siste kampene, men fire av kampene er spilt på hjemmebane. De har tapt de to siste bortekampene i Europa. Jeg venetr at det blir en jevnspilt kamp i fyrstedømmet ved Middelhavet.                     

10. Molde-Ajax B

Europaliga. Molde imponerte med å vinne 3-1 i Tyrkia mot Fenerbahce. De har kommet ned på jorden igjen i den hjemlige serien. Moldenserne har nemlig tapt de to siste seriekampene med ett mål mot Godset og Stabæk. Begge på bortebane.

Ajax viser fin form i Nederland. Etter å ha spilt 2-2 mot Celtic i Amsterdam, har de vunnet to seriekamper og en cupkamp uten å slippe inn mål. Nederlenderne hører egentlig hjemme i Mesterligaen, spør du meg. Soleklar borteseier.

11. Celtic - Fenerbahce UB

Europaliga. Celtic og Ronny Deila har vunnet de tre siste hjemmekampene i europacup-sammenheng. De har også historien på sin side. Så langt har ingen tyrkiske klubber vunnet i Skottland. På syv forsøk har tykerne endt opp med fem uavgjorte og to tap.

Fenerbahce har imidlertid vært sterke på bortebane. De har vunnet sine seks bortekamper i Europa så langt. De har meget rutinert mannskap med spillere som Nani og van Persie i stallen. Jeg tror Celtic får det tøft her. For tøft!

12. Liverpool - Sion H

Europaliga. Liverpool spilte 1-1 i den første kampen i gruppespillet på bortebane mot Bordeaux. Da slapp Liverpool til flere unggutter, og Brendan Rodgers vil nok helt sikkert matche unge spillere i denne kampen også. Selv om Liverpool gjør en del endringer på laget, så mener jeg de skal være gode nok til å slå Sion.

Liverpool har ikke tapt på hjemmebane mot sveitsiske lag. De står med tre seire og tre uavgjorte på Anfield mot sveitsisk motstand. Sion er svake på bortebane i Europa. De står med tre tap og tre uavgjorte på de seks site bortekampene i europacupene. Dette bør være en sikker hjemmeseier.