SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Går United på en ny bortesmell?

Wayne Rooney og Manchester United har vært svake på bortebane i desember og januar.

Wayne Rooney og Manchester United har vært svake på bortebane i desember og januar. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er søndagens oddstips!

DEL

OddstipsSøndagens langoddsprogram inneholder flere interessanter kamper fra Premier League, spansk La Liga og italiensk Serie A, men helgens fotballgodbit for veldig mange er nok oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United på Anfield.

Søndagskupongen: Spennende for Arsenal

Liverpool - Manchester United H

Engelsk, Premier League. Prestisjeoppgjør mellom nabobyene, ett av de største oppgjørene i Pre mier League mellom to av Englands to mestvinnende lag.

Etter en skuffende sesong fra begge lag, er mye som står på spill på Anfield. Bare tre poeng skiller lagene som ligger på henholdsvis niende- og sjetteplass.

Med Liverpool-seier vil begge lagene stå med 34 poeng, men dersom gjestene vinner vil det skille seks poeng mellom de to erkerivalene.

Begge lag har flere sentrale spillere ute med skader, men det kommer neppe til å sette en demper på intensiteten i dette oppgjøret.

Historien viser at kampene mellom Liverpool og United har vært anspente. Hvem husker ikke fjorårets duell mellom Liverpool og United hvor Liverpool-kaptein Steven Gerrard fikk rødt allerede etter 48 sekunder på banen etter å ha kastet seg inn i en takling mot Ander Herrera.

Liverpool-manager Jurgen Klopp har en utfording med å sette sammen laget før storkampen på Anfield. Merseyside-laget har fortsatt hele 12 (!) spillere ute med skader.

Kllopp mangler Dejan Lovren, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Kolo Toure, Joseph Gomez, Danny Ings, Divock Origi, Jordan Rossiter, Jon Flanagan, Philippe Coutinho, Daniel Sturridge og Jordon Ibe. Alle skadene har svekket laget fra Beatles-byen, spesielt defensivt, og det førte til at Liverpool lånte Steven Caulker fra QPR i forrige uke.

Sannsynlig Liverpool-lag: Mignolet – Clyne, Caulker, Sakho, Moreno – Allen, Can, Henderson – Milner, Firmino, Lallana.

Pussignok spilte også Manchester United 3-3 i sin forrige kamp, men det var mot nedrykkstruede Newcastle.

Manager Louis van Gaal er fortsatt under et enormt press, og tap i dette prestisjeoppgjøret kan være det som får Manchester United-styret til å avslutet samarbeidet med nederlanderen.

United har vunnet de tre siste seriekampene mot Liverpool, men har slitt borte den siste tiden. Desember og januar har vært dårlige måneder for United på bortebane. De har tapt tre av de siste fire kampene på fremmed gress. På de siste seks bortekampene har de kun én seier. Den kom mot Watford i slutten av november.

Også United har flere spillere på skadelisten, men ikke like mange som Liverpool. Bastian Schweinsteiger, Phil Jones og Michael Carrick er ute. Juan Mata er sannsynligvis tilbake til denne kampen.

United stiller trolig med dette laget: Gea – Darmian, Smalling, Blind, Young – Herrera, Schneiderlin – Mata, Fellaini, Martial – Rooney.

Bare én av de siste 26 kampene mellom Liverpool og Manchester United har endt uavgjort. Jeg registerer at det er en del som mener at denne matchen ender med poengdeling, men jeg tror ikke det.

Kamper som denne er aldri lett å forutsi, men jeg stoler på magefølelsen. United har trøblet på bortebane de siste to månedne, og selv om Liverpool ikke har imponert på Anfield, så går jeg for Liverpool-seier til 2,25 i odds. Innsatsen blir 100 kroner. Spillestopp er klokken 1455.

Her er vårt singeltips søndag 18. januar:

Liverpool - Manchester United 2,25 - 3,15 - 2,85 H

Total odds: 2,25