SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Haugesund får trøbbel i nord

ÅLESUND  20150607.
Eliteserien fotball 2015: Aalesund - Haugesund (2-1).  Haugesunds trener Jostein Grindhaug i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

ÅLESUND 20150607. Eliteserien fotball 2015: Aalesund - Haugesund (2-1). Haugesunds trener Jostein Grindhaug i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har fylt ut søndagskupongen for deg!

DEL

SØNDAGSKUPONGENVålerenga hjemme mot Bodø/Glimt åpner søndagskupongen, og det er selvsagt en rein H. Jeg satser på samme tegn, selv om jeg ikke er like sikker, når Tromsø tar imot et mildt sagt vaklende Haugesund.

Oddstips: Nøkkelspillerne har spilt seg i form

1. Vålerenga - Bodø/Glimt  H

Vålerenga klarte 0-0 i Molde, og det er jo slett ikke verst. Virker ganske solide, noe en ikke akkurat kan si om Glimt. De slipper inn mål omtrent på gøy, og er i fullstendig oppløsning. Overraskende om Jan Halvor Halvorsen fortsatt er Glimt-trener over sommeren!

2. Lillestrøm - Odd  U(B)

Lillestrøm klarte ikke mer enn 0-0 mot Sandefjord sist, selvsagt skuffende etter tolv poeng på de fem foregående. Men Moryke Fofana synes å ha dabbet litt i formen, og her skal de få brynt seg. For Odd er sikkert forbannet etter å ha rotet vekk 3-1 mot Start sist.

3. Mjøndalen - Sandefjord  (H)U

For Mjøndalen var uavgjort i Haugesund en opptur etter noen grusomme uker. Det samme er selvsagt tilfellet for Sandefjord, i enda større grad. Poenget de tok sist var deres første på ti kamper! Skulle ikke forundre meg om det ble U igjen.

4. Tromsø - Haugesund  H

Tromsø var ganske langt unna poeng selv om de bare tapte 1-2 i Drammen sist. Men hjemme på Alfheim mot et vaklevorent Haugesund sier jeg rett og slett H. «Araberene» får det ikke til å stemme, har Grindhaug vært der for lenge nå?

5. Follo - Bryne  H(UB)

Follo har spilt en del fin fotball uten å få poeng de siste ukene. Men sist ble det endelig seier igjen, som vi spådde slo de Strømmen borte. Bryne har 3-1-1 på de fem siste, og er gode hvis deres elleve beste er skadefrie og på banen.

6. Kristiansund - Nest-Sotra  H

I Kristinsund bedriver Ole Gunnar Solskjær tidvis spisstrening,  men det er i den andre enden de er best. Bare serieleder Sogndal slipper inn færre mål enn Kristiansunds tolv i 1. divisjon, og da er det ikke annet å gjøre enn å sette H mot bunnlaget Nest. 

7. Levanger - Ranheim  B

Levanger må ha åpnet alle karskdunkene og kastet korkene etter seieren over Brann, for siden har det blitt tre strake tap. 1-4 borte mot Bryne sist var ikke bra. Og når da i tillegg Ranheim har fått fart på sakene under Ola By Rise, sier jeg B i trønderoppgjøret.

8. Sandnes Ulf - Strømmen  H

Sandnes Ulf tok alle poengene med 3-1 i Ulsteinvik sist, og selv om Hødd er ute av form, er det sterkt. Strømmen hadde noen fantastiske uker bak seg, men det stoppet mot Follo. Og de har etter det jeg har sett ikke kvaliteter til å bli liggende høyt oppe.

9. Åsane - Hønefoss  (U)B

Åsane fikk med seg ett poeng etter en kanon fra Martin Ueland helt på tampen mot Jerv sist. Men de bør snart se å vinne igjen om de ikke skal ramle under streken. Hønefoss er like bak, de to kan bytte plass med borteseier her, og de er i form. 

10. Kjelsås - Lyn  B

Så var vi i 2. divisjon avdeling 1, og der er Lyn helt på tulletur. To poeng etter ti kamper er flaut for den gamle storheten, som sliter økonomisk. Igjen. Kjelsås er i andre enden av tabellen, og skal vinne dette enkelt.

11. HamKam - Kongsvinger  (U)B

Av disse gamle toppserielagene, er det Kongsvinger som er best. Mats Cato Moldskred, Ørjan Røyrane og resten av KIL har vunnet ni av ti i år, og topper avdeling 4 suverent. Men det er noe spesielt når to gamle «storheter» møtes nedi divisjonene, så jeg garderer.

12. Örgryte - Kristianstads FF  H(B)

I svensk fotball er det ikke fire avdelinger på nivå 3, det er to. Her er vi i søndre, der Örgryte tapte sist. Men det var mot serieleder Trelleborg, og hjemmelaget her er fortsatt på 2. plass. Kristianstad er like over streken, men i brukbart slag. Slenger på en bombe.