SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

I kveld kommer Boro tilbake på vinnersporet

Middlesbroughs Ben Gibson jubler etter å ha scoret mot Manchester United i ligacupen. I kveld tar Boro imot QPR på hjemmebane.

Middlesbroughs Ben Gibson jubler etter å ha scoret mot Manchester United i ligacupen. I kveld tar Boro imot QPR på hjemmebane. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Her er fredagens dobbelttips!

DEL

Det er en innholdsrik fredag på langoddsprogrammet. Det domineres av fotballkamper fra nest øverste nivå i Tyskland, Nederland og Frankrike. I tillegg er det mange ishockeykamper å velge mellom fra diverse europeiske ligaer. Siden landslagspausen er over, er det også kamper fra fransl Ligue 1, tysk Bundesliga og Mesterskapserien i England.

Midtukekupongen: Dortmund viser suveren form i Bundesliga

OB - FC Midtjylland B

Dansk, Superliga. Den danske Superligaen er ikke alltid lett å bli klok på. Slik sett skulle jeg sikkert holdt meg unna, men jeg mener det er på tide at Midtjylland kommer tilbake på vinnersporet.

Nå møter det kanskje et at ligaens mest uforutsigbare lag. Fyn-laget har svingt voldsomt i prestasjonene.De har gått fra å være helt suverne i den ene kampen til å falle helt sammen i neste.

Det er verdt å merke seg at de har vært bedre borte enn hjemme i de siste kampene. OB har nemlig tapt de to siste hjemmekampene mot henholdsvis Brøndby og Sønderjyske.

Akilleshælen hos fynboerne er forsvarspillet. De har sluppet inn tredje mest mål i Superligaen. Det er kun bunnlagene Esbjerg og Hobro som har sluppet inn flere enn dem.

OB har hatt Mikkel Desler, Kenneth Zohore, Rasmus Falk, Mohammed Diarra og Ari Skulason på landslagsoppdrag, men de er tilbake i Danmark uten skader.  OB har kun Michael Falkesgaard på skadelisten.

Nå møter de et Midtjylland-lag som har mistet serieledelsen til Ståle Solbakkens FC København. Det kan virke som Europaliga-spillet har tatt på for Jylland-laget.

Midtjylland har vært inne i en dårlig periode. Etter fem tap på rad i serie, cup og Europaliga, kom ulvene tilbake på vinnersporet mot Esbjerg i forrige serierunde. De vant kampen 5-1.

Laget har slitt med en rekke skader. Viktige Pione Sisto er forhåpentligvis spilleklar til denne kampen, men profiler som Petter Andersson, Johan Dahlin, Jim Larsen, Rilwan Hassan og Kristian Bak står på en lang skadeliste. Erik Sviatchenko er ennå usikker.

Sist lagene møttes vant FC Midtjylland 1-0 etter en scoring av Morten Duncan Rasmussen på overtid. Jeg tror Jylland-laget vinner igjen. Derfor går jeg for borteseier til fine 1,97 i odds. Denne kombinerer jeg med Boro fra den engelske Mesterskapsserien.

Middlesbrough - Queens Park Rangers H

Engelsk, Mesterskapserie. Middlesbrough henger med i opprykkskampen. De har tatt 30 poeng på de 16 første serierundene. Det er ti poeng mer enn QPR.

På Riverside Stadium viser statistikken at lagene har fire seire hver på de siste åtte oppgjørene. Boro har hatt problemer mot London-klubben. De har tapt fire av de siste fem kampene mot dem.

Middlesbrough har vært bunnsolide bakover i halvannen sesong, men mot Hull i forrige serierunde raknet det skikkelig. Aitor Karankas mannskap tapte helt fortjent 2-0 på KC Stadium.

Sist sesong endte Boro på fjerdeplass, men de var det beste defensive laget på nest øverste nivå. De slapp inn kun 37 mål.

En liten kuriositet: Nå har de sluppet inn tolv mål på de første 16 kampene. Det er nøyaktig like mange baklengsmål som de hadde etter 16 serierunder sist sesong.

Det er tett i toppen av Mesterskapserien, og Boro må reise seg etter det skuffende tapet mot serielederen om de skal henge med i kampen om en direkte opprykksplass.

Da passer det egentlig greit å få besøk av et QPR-lag som har slitt defensivt denne sesongen. De har sluppet inn 24 mål så langt, dobbelt så mange som Boro. Det er bare fire lag som har flere baklengsmål enn dem denne sesongen.

QPR har en vanskelig jobb foran seg fredag kveld. På Riverside Stadium har vertene vært gode denne sesongen. På deres åtte første hjemmekamper har de solide 6-1-1. Tapet kom mot Bristol City, mens uavgjortkampen kom mot Fulham.

QPR ga trener Chris Ramsey fyken like før landslagspausen, men fortsatt har man ikke fått inn en erstatter for den tidligere manageren. Nigel Pearson, Paul Lambert, Jimmy Floyd Hasselbaink og mange flere har blitt nevnt, men foreløpig er det Neil Warnock som er vikar på Loftus Road.

Han har litt av hvert å jobbe med. For formen til QPR er elendig. På de ti siste kampene har London-klubben bare to seire, og på de tre siste kampene har de ikke scoret et eneste mål.

På bortebane har QPR 2-1-5, men ingen av de fem siste bortekampene har gitt tre poeng. De står med fire strake tap på bortebane.

Hvis Boro har tenkt å kjempe om opprykk denne sesongen, så bør de ta tre poeng fredag kveld. Hjemmeoddsen er ikke veldig fristende. 1,57 i odds funker imidlertid greit i en dobbel.

Her er vårt dobbelttips fredag 20. november:

OB - FC Midtjylland 3,25 - 3,15 - 1,97 B

Middlesbrough - Queens Park Rangers 1,57 - 3,50 - 4,65 H

Total odds: 3,09