SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ikke lett å bli klok på sørlendingene

Oslo  20140831.
Eliteserien fotball 2014.
Start-Sogndal 3-2.
Starts trener Mons Ivar Mjelde takker fansen for støtten etter Eliteserienkampen mellom Start-Sogndal på Sparebanken Sør arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Oslo 20140831. Eliteserien fotball 2014. Start-Sogndal 3-2. Starts trener Mons Ivar Mjelde takker fansen for støtten etter Eliteserienkampen mellom Start-Sogndal på Sparebanken Sør arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sjekk lørdagens singeltips!

DEL

ODDSTIPSLørdagens oddsprogram byr blant annet på kamper fra norsk eliteserie og 2. divisjon. I tillegg er det diverse kamper fra Finland og Sverige.

Start – Stabæk B

Norsk, eliteserie. Det er lett å bli klok på Start på hjemmebane denne sesongen. De står med 3-1-3.

Etter to strake hjemmetap vant Start 3–1 over Aalesund i forrige hjemmekamp. De spilte 3–3 mot Odd borte runden før, da hentet de inn to mål på Odd på slutten.

Sørlendingene har tatt syv poeng på de fire siste kampene, men det er verdt å notere seg at de har tapt mot topp fem-lagene. De tapte 2–3 både mot Rosenborg og VIF, og de tapte 0–1 mot Viking. Mot Molde gikk de på en skikkelig smell og tapte 0–4.

Start har offentliggjort at trener Mons-Ivar Mjelde går etter sesongen. Vanskelig å si hvordan det vil slå ut.

Mye tyder på at Stabæk også må på trenerjakt etter sesongen.

Det var dem som mente at Bob Bradley burde blitt årets trener i eliteserien i forrige sesong da han oppnådde en sterk åttendeplass med en helt ny spillergruppe. Så langt denne sesongen er han udiskutabelt årets trener.

Amerikaneren har utført et mirakel. Bæringene ligger på sølvplass, tre poeng bak Rosenborg. Det var det overhodet ingen som hadde trodd før seriestart i april.

Stabæk har kun ett tap på de tolv siste kampene, og de har kun ett bortetap så langt. Det kom mot Odd i andre serierunde. Stabæk tapte 0–2 i Skien. 

Nå virker det som Stabæk er den eneste virkelige utfordreren til Rosenborg om seriegullet denne sesongen.

Stabæk har et sterkt mannskap med sine mest kreative utenlandske spillere fra midtbanen og fremover, mens forsvaret med flertall av norske spillere er hardtarbeidende.

Diomande, Ghanassy og Asante er alle typer som har kapasitet til å avgjøre kamper på egen hånd.

Begge lagene kan stille med sine antatt beste mannskap til kampen i Kristiansand.

En liten kuriositet før denne kampen er at klubbene kjemper om det samme sørlandstalentet. Vindbjartspilleren Daniel Aase har trent med Start denne uken. I neste uke skal han på trening med Bærum-klubben.

Det er vanskelig å tippe mot Stabæk denne sesongen. 2,25 i odds for borteseier er greit for meg. Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1525.

Her er vårt singeltips lørdag 4. juli:

Start – Stabæk 2,75 – 3,30 – 2,25 B

Total odds: 2,25