SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kan Godset overraske borte?

Drammen  20150723.
Fotball Europaligaen kvalifisering 2015: Strømsgodset - FK Mladá Boleslav (0-1). Strømsgodset videre på bortemål.  Strømsgodsets Flamur Kastrati i bar overkropp etter kvalifiseringskampen mellom Strømsgodset og Mladá Boleslav på Marienlyst stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Drammen 20150723. Fotball Europaligaen kvalifisering 2015: Strømsgodset - FK Mladá Boleslav (0-1). Strømsgodset videre på bortemål. Strømsgodsets Flamur Kastrati i bar overkropp etter kvalifiseringskampen mellom Strømsgodset og Mladá Boleslav på Marienlyst stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har fylt ut midtukupongen for deg!

DEL

MIDTUKEKUPONGENDet er kamper fra Europaliga-kvaliken på midtukekupongen denne uken. De norske lagene har imponert i europacupene så langt, men Odd, Strømsgodset og Rosenborg spiller alle vanskelige bortekamper torsdag kveld.

Innleveringsfrist torsdag klokken 1755.

1. Elfsborg - Odd UB

Det stemmer ikke helt i ligaen for Odd for tiden. Har forsterket seg med Pape Paté Diuof, som kan få sin debut allerede i kveld. Hadde ingen problemer med Shamrock Rovers i forrige runde. Elfsborg måtte ha straffekonk mot Randers.

2. Debrecen - Rosenborg HUB

De norske lagene har imponert i Europa til nå denne sesongen. Det Rosenborg viser om dagen er ikke strålende, men solid. Ungarerne har nettopp startet serien.  Slo Skonto Riga 11-4 sammenlagt i forrige runde. Sterke hjemme i Europa.

3. HNK Hajduk Split - Strømsgodset HU

Godset kom seg videre på bortemålsregelen mot Mlada Boleslav. Det er sterkt. Vant da på bortebane. Hadjuk Split har fått en tung start på seriespillet, og har ikke vunnet på sine tre første. Drammenserne kan overraske igjen i heksegryten ved Adriaterhavet.

4. Sturm Graz - Rubin Kazan U

Østerrikske Sturm Graz endte på fjerdeplass i Bundesliga i fjor. De må ha et godt resultat hjemme om de skal gå videre. Rubin Kazan har tapt de to første seriekampene - uten å score et eneste mål. Russisk fotball skal være bedere enn østerrikske. Denne blir jevn!

5. AIK - Atromitos Athinon H

Svenske AIK møter greske Atromitos. De fleste har hørt om Galatasaray og Panathinaikos, men dette laget er nok ukjent for de fleste. Atromitos er meget sterke på hjemmebane, men borte viser de ikke samme form. AIK har en fin mulighet til vinne denne hjemme.

6. AZ Alkmaar - Istanbul BB H

Nederlandske AZ møter tidligere Brann-spiller Stephane Badji og Istanbul BB. AZ kom på tredjeplass i Æresdivisjonen i fjor. Badji & Co overrasket med en sterk fjerdeplass i Tyrkia sist sesong. De vil være fornøyd med uavgjort på bortebane, men jeg tror mest på H her.

7. KS Kukesi - Legia Warszawa  B

Albanske Kukesi slo ut Podgorica fra Montenegro i forrige runde, men nå møter de betydelig sterkere motstand. Henning Bergs Legia Warszawa skal være et bedre lag enn albanerne. Legia er gode nok til å spille seg inn i gruppespillet. Bør være en sikker H.

8. Brøndby - AC Omonia Nicosia  UB

Brøndby slo ut bulgarske Beroe i forrige runde, mens Omonia ekspederte polske Jagiellonia Bialystok. Brøndby har startet svak i Superligaen med to tap på to kamper. Omonia fra Kypros  har spilt fire kvalikkamper uten å slippe inn mål. De kan overraske.

9. West Ham United - AFC Astra Giurgiu  HU

West Ham slet med å slå ut Birkirkara fra Malta i forrige runde. De måtte ha ekstraomganger og straffespark for å avgjøre kampen. Nå møter Premier League-laget tøffere motstand. Astra fra Romania slo ut Lyon i fjor. De kan også lage trøbbel for West Ham.

10. Belenenses - IFK Göteborg UB

For andre året på rad møter IFK portugisisk motstand i Europaliga-kvaliken. I fjor røk de ut mot Rio Ave. Belenenses kom på sjetteplass i Portugal sist sesong. De imponerte ikke på hjemmebane. IFK leder Allsvenskan, men tapte 0-1 mot Falkenberg sist. Vrien kamp.

11. Wolfsberger AC - Borussia Dortmund B

Østerriske Wolfsberger skal være flere nummer for liten i møte med Dortmund. Tyskerne har vanligvis vært å se i Mesterligaen, men etter en svak sesong i fjor må de spille kvalik til Europaligaen. Suksesstrener Klopp har forlatt klubben, men de er likevel et storlag.

12. Southampton - Vitesse Arnhem H

Southampton har møtt nederlandsk motstand i de tre siste treningskampene, og de har vunnet samtlige. De slo Feyenoord hele 3-0 sist, og jeg tror de kommer til å vinne greit mot Vitesse på hjemmebane. Synes dette skal være en soleklar hjemmeseier.