SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kan Karlsruher skape historie?

Karlsruhers Rouwen Hennings (t.h.) jubler etter å ha gitt laget ledelsen i kvalikkampen mot Hamburger SV. 
Foto: Reuters

Karlsruhers Rouwen Hennings (t.h.) jubler etter å ha gitt laget ledelsen i kvalikkampen mot Hamburger SV. Foto: Reuters Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er mandagens singeltips!

DEL

ODDSTIPSMandagens oddsprogram er tynt, men det er likevel et par veldig interessante kamper. Blant annet skal Brann med ny trener møte overarskelseslaget Follo, og Karlsruher spiller siste og avgjørende kampen i Bundesliga-kvaliken mot Hamburger SV.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Karlsruher SC - Hamburger SV B

Tysk, Bundesliga-kvalik. Kamp 2 av 2. Nå skal det avgjøres. Den første kampen endte 1-1. Hamburger SV klarte ikke å skaffe seg noen fordel av å spille på hjemmebane.

Hamburger SV er det eneste laget som alltid har spilt i Bundesliga. De har spilt på øverste nivå i tysk fotball siden ligaen ble opprettet i 1963! De var imidlertid nære på å rykke ned i fjor. Da spilte de også kvalik, men da beholdt de plassen på bortemålsregelen.

Den kan de ikke stole på mandag kveld. Hamburger SV må score på bortebane for å få spille i 1. Bundesliga også neste sesong.

Sist de to lagene møttes i Karlsruher vant hjemmelaget 4-2 i cupen i 2012. Hjemmelaget vant også den forrige seriekampen som ble spilt i Karlsruher. De slo laget fra Tysklands neste største by 3-2. Historien er med andre ord ikke på Hamburger SV sin side.

Karlsruher har det psykologiske overtaket før denne kampen. Karlsruher vet at de kan bli historiske om de sender Hamburger SV ned i 2. Bundesliga for aller første gang.

De skaffet seg en tidlig ledelse på bortebane, og de var nær ved å gå opp til 2-0 tidlig i annen omgang. I slutten av annen omgang klarte de ikke å henge med på tempoet til Hamburger SV, og Bundesliga-laget utlignet. Hamburger SV fortsatte å presse etter scoringen, og Karlsruher kan takke keeper Orlishausen for at de klarte å ri av stormen.

Trener Kauczincki mangler midtbanespiller Peitz som er suspendert, og han vil antakeligvis bli erstattet av Krebs som går inn i den defensive midtbanerollen.

Sannsynlig Karlsruher SC-lag: Orlishausen – Valentini, Gulde, Gordon, Max – Meffert, G. Krebs – Torres, Yabo, Nazarov – Hennings.

Hamburger SV sliter med skader og suspensjoner før returkampen. Westermann og Kacar er begge suspendert på grunn av gule kort, mens Jansen og Behrami er skadet. Diekmeier spiller på høyrekanten, mens van der Vaart går inn sentralt på midtbanen.

Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Djourou, Rajkovic, Ostrzolek – Diaz, van der Vaart – Holtby, Ilicevic, Olic – Lasogga

Det er mye som står på spill i mandagens kamp. Hamburger SV skal ha et bedre lag enn Karlsruher, og jeg tror det vil vise seg i denne kampen. Storlaget fra den tyske havnebyen må etter hvert skjønne alvoret.

I to av de siste syv Bundesliga-kvalikene har laget fra 2. Bundesliga vunnet kvaliken. Det skjedde i 2012. Da gikk Düsseldorf opp på bekostning av Hertha Berlin. Også i 2009 vant laget fra 2. Bundesliga kvaliken. Den gangen var det Nürnberg som slo Energie Cottbus.

Men: Begge gangene vant 2. Bundesliga-laget bortekampen mot laget fra 1. Bundesliga. Karlsruher gjorde ikke det. Den første kampen endte 1-1. Dermed har Karlsruher fordelen av å ha skaffet seg et bortemål, men jeg tror ikke det holder mot Hamburger SV. Jeg går for bborteseier til fine 3.05 i odds. Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1855.

Her er vårt singeltips mandag 1. juni:

Karlsruher SC - Hamburger SV 2,05 - 3,10 - 3,05 B

Total odds: 3.05