SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kan Rosenborg bryte fransk-forbannelsen?

Vår oddstipper tror at Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg får trøbbel i Frankrike torsdag kveld.

Vår oddstipper tror at Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg får trøbbel i Frankrike torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er torsdagens oddstips!

DEL

OddstipsNok en stang ut-dag for BAs oddstips i går. Porto ledet da det gjensto noen få minutter, men Dynamo Kiev utlignet på tampen. Dermed røk vi på den.

Torsdagens oddsprogram består hovedsaklig av kamper fra Europaligaen. Det er to norske lag med i gruppespillet i Europaligaen. Rosenborg møter Saint Etienne i Frankrike, og Molde møter Fenerbache på bortebane i Tyrkia. I tillegg er det blant annet ishockey fra Sverige og KHL.

Spillsenter: Vi gir vekk reisegavekort for 10 000 kroner

Saint-Etienne - Rosenborg H

Europaligaen, gruppe G. AS Saint-Étienne ligger på en fin fjerdeplass i Ligue 1 med ti poeng på de fem første kampene.

På hjemmebane står de med én seier og én uavgjort så langt denne sesongen. Det har ikke vært like gode på hjemmebane i Europaliga-kvaliken.

Saint-Etienne kom inn i den tredje runden i Europaliga-kvaliken, hvor de slo ut ASA Targu Mures fra Romania. De vant 3-0 i Romania, men tapte 1-2 på hjemmebane. I playoffen møtte franskmennene FC Milsami Orhei fra Moldova. Etter 1-1 i Moldova, vant de 1-0 på hjemmebane.

Rosenborg har kvalifisert seg for gruppespillet etter å ha spilt fire kvalikrunder. Trønderne vant 2-0 mot Víkingur Göta fra Færøyene på bortebane. Hjemme i Trondheim klarte de bare 0-0. I den andre runden sendte trønderne KR Reykjavík fra Island ut av kvaliken etter å ha vunnet 1-0 i Reykjavik og 3-0 på Lerkendal.

RBK imponerte kraftig i den tredje runden hvor de slo Debreceni VSC fra Ungarn 3-2 i Ungarn, og vant 3-1 mot det samme laget i Trondheim. Den største prestasjonen var imidlertid å slå ut erfarne Steaua Bucuresti fra Romania etter 3-0-seier i Romania og 0-1-tap hjemme.

Kåre Ingebrigtsens mannskap viser flott form. Etter helgens seier mot Stabæk virker det som RBK har avgjort kampen om seriegullet. De leder eliteserien med 55 poeng, elleve poeng mer enn Stabæk som er nummer to.

Rosenborg har vunnet 17 kamper så langt denne sesongen, de har spilt fire kamper uavgjort og bare tapt to.

Men; Rosenborg har et fransk-kompleks. På syv kamper mot lag fra Frankrike har han kun én seier. Statistikken viser 1-1-5. De har faktisk tapt samtlige fire kamper de har spilt på fransk jord, og de har sluppet inn 4,25 mål i gjennomsnitt på de fire matchene. 

Jeg tviler på at de klarer å bryte den negative trenden i Frankrike torsdag kveld. Dessverre. Europaligaen er viktig for Saint-Etienne. De er ikke en rik klubb, til tross for at de i sin tid ville betale over 50 millioner kroner for Branns Thorstein Helstad, og pengene som kommer fra Europaligaen er viktig for dem.

Sist sesong hadde de en tøff gruppe, men denne sesongen virker det som de er kommet i en gruppe som er mer overkommelig. Jeg tror de har gode muligheter til å ta seg videre.

Rosenborg har ikke imponert meg i de siste kampene i den hjemlige serien. Det er opplagt at de har problemer, spesielt fremover på banen. Det virker også som om spillerne er trøtte etter det hektiske kampprogrammet. 

Det er verdt å gjøre spillerne oppmerksom på at Rosenborg ubeseiret i de ni siste bortekampene i Europa. De står med syv seire og to uavgjorte. Det er sterkt! Men jeg tror ikke det holder til seier i Frankrike.

Jeg tror Saint-Étienne starter Europaligaen med seier. Hjemmeseier gir 1,67 i odds.

Flamengo - Coritiba H

Brasiliansk, Serie A. Flamengo viser fin form. Rio de Janiero-klubben står med seks seire på rad, og de har klatret opp til den viktige fjerdeplassen som gir spill i Copa Libertadores. Det er Sør-Amerikas svar på Mesterligaen.

Flamengo vil neppe ta til takke med fjerdeplassen. De er tross alt bare fire poeng bak Gremio som innehar tredjeplassen.

Etter å ha startet svak på hjemmebane har Flamengo seks kamper på rad uten tap, hvorav fem av dem er vunnet. De står med fire strake seire på Maracana mot Atletico PR, Sao Paulo, Avai og fjorårets seriemester Cruzeiro. De har scoret ti mål og kun sluppet inn tre på disse fire kampene.

Coritiba tapte 0-1 mot Internacional i forrige serierunde. Det betyr at de kun har vunnet én av de siste fem kampene i ligaen. De viser i tillegg elendig borteform. Bortestatistikken viser 2-3-7 og 7-17 i målforskjell. Da er jeg fullt klar over at de er ubeseiret i de tre siste bortekampene, men da har de møtt svake motstandene soom Avai og Vasco da Gama.

Flamengo har et veldig godt tak på Coritiba hjemme på legendariske Estádio do Maracanã . De har syv seire og tre uavgjorte og 23-7 i målforskjell.

Coritiba er ute av form, og de sliter med å score mål. Jeg tror Flamengo vinner denne kampen også. 1,58 i odds er greit nok i en dobbel.

Vårt dobbelttips gir 2,63 i odds. Innsatsen er 100 kroner. Spillestopp klokken 2055.

Her er vårt dobbelttips torsdag 17. september:

Saint-Etienne - Rosenborg 1,67 - 3,45 - 4,50 H

Flamengo - Coritiba 1,58 - 3,25 - 4,50 H

Total odds: 2,63