SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kan vinne 52 millioner

Elisabeth Hille fra Bergen ligger på femteplass i World Series of Poker Main event i Las Vegas før dag syv. I morgen skal 27 spillere bli til ni.

Elisabeth Hille fra Bergen ligger på femteplass i World Series of Poker Main event i Las Vegas før dag syv. I morgen skal 27 spillere bli til ni. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bergenseren Elisabeth Hille har allerede vunnet 1,8 millioner kroner i poker-VM.

DEL

– Dette er bare helt vanvittig. Det er kun noe jeg har drømt om, og ikke har turd å snakke om, sier Elisabeth Hille (26) til BA.no.

Hun endte dag 6 av poker-VM i Las Vegas på femteplass med 9 770 000 i sjetonger. Hun har allerede tangert tidenes nest beste norske poker-VM prestasjon. Johnny Lodden endte på 27. plass i 2010. Tormod Røren kom på sjuendeplass i 1997, men da var det bare 312 deltakere med. I årets VM stilte 6 598 deltakere.

Hun er allerede sikret en premie på 294 601 dollar, eller snaut 1,8 millioner kroner.

– Det høres jo helt sykt ut, og er over all forventning, sier Hille.

– Må bare fortsette

Hille tar alt oppstyret med fatning, og er fokusert på det videre spillet.

– Det jeg kan gjøre, er bare å fortsette å spille slik jeg har gjort til nå. Spille hendene smart, få gode kort og klare å stjele potter. Og selvfølgelig unngå feil, sier hun.

Det gjenstår nå tre bord, med ni spillere på hvert. I løpet av morgendagen skal dette kuttes til ett bord med ni spillere.

– Det ryker 18 spillere, men nå ligger jeg på femteplass. Det er fullt mulig å komme seg til finalebordet, dersom jeg ikke gjør noen stygge feil, sier Hille.

Dersom hun når finalebordet, er hun sikret en premie på over 4,6 millioner kroner. Toppremien er på svimlende 52 millioner.

To kvinner

Det gjenstår to kvinner i poker-VM før siste dag. Hille og Gaëlle Baumann fra Frankrike.

– Jeg tror faktisk det er ganske stor andel kvinner i forhold til tidligere. Det er ikke så ofte det skjer at to jenter er med så lenge, sier Hille, og legger til:

– Men jeg skulle jo selvfølgelig ønske at det var flere jenter som var med å spille.

Baumann ligger på 20. plass med 5 530 000 i sjetonger. Turnerningen ledes av kanadiske Marc Ladouceur, som har 15 875 000 i sjetonger.

Stolt kjæreste

Harald Olsen, kjæresten til Hille, lever selv av å spille poker, og er en god støtte gjennom turneringen.

– Han sponset en del av inngangspengene for meg, og gevinsten skal jo deles. Han er veldig stolt av meg, sier Hille.

Olsen selv, er enda mer entusiastisk.

– Det her er faktisk helt uvirkelig, det hun har klart så langt. At hun skulle komme så langt i Main event er helt sinnsykt. Det er uvirkelig rett og slett, sier han til BA.no.

– Hun har spilt grisebra hele turneringen, og gjort få feil. Jeg er kjempeimponert, sier han.

Han har også selv vært med i poker-VM flere ganger tidligere.

Tar på

Det er lange dager under poker-VM, og Hille forteller at hun begynner å bli litt sliten i hodet.

– Vi spiller rundt fjorten timer for dagen, med pausene. Det tar på å skulle konsentrere seg og fokusere helt og fullt hele tiden, sier hun.

– Superkjendis

Harald Olsen kritiserer norske medier for dekningen av poker-VM.

– Andre nasjoner her har 7-8 journalister som er her utelukkende for å dekke poker-VM. Norge ligger virkelig langt bak i pokerverden, sier han.

Han forteller at kjæresten har blitt superkjendis i Las Vegas.

– Alle her snakker om henne hele veien, mens i Norge vet man sikkert ikke hvem hun er. Jeg synes det er litt kjipt at Norge ikke tar tak i dette her.

Her kan du følge med på hvordan det går med Elisabeth Hille. Dag 7 starter klokken 21:00 norsk tid mandag kveld og de spiller gjennom natten helt til det bare er ni spillere igjen. Disse skal gjøre opp om seieren i oktober.