SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kjelsås taper Oslo-derbyet

20150506.
NM fotball 2. runde,  Kjelsås  Strømsgodset på Grefsen stadion. 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

20150506. NM fotball 2. runde, Kjelsås Strømsgodset på Grefsen stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Her er søndagens singeltips!

DEL

Søndagens oddsprogram preges av at det er landskamper denne helgen. Derfor er det EM-kvalifiserinsgkamper og norske 2. divisjonskamper som dominerer.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Kjelsås - Grorud B

Norsk, 2. divisjon avdeling 1. Toppoppgjør på Grefen stadion. Disse lagene ligger på henholdsvis annen- og tredjeplass i avdeling 1. Hjemmelaget ligger tre poeng bak gjestene fra Groruddalen før søndagens kamp.

Vertene har kun ett hjemmetap denne sesongen. De gikk på en smell mot Finnsnes, hvor de tapte 2-4. De øvrige tre hjemmekampene har de vunnet greit.

Kjelsås-trener Eivind Kampen mangler førstekeeper Terje Kirsebom. Han måtte ut etter en voldsom smell med en Holmen-spiss i forrige serierunde. Kirsebom har brukket ribbein, delvis punktert lunge og blødning fra en nyre.

Fra før er Stian Pettersen (høyrekant) er ute med strekkskade og Runar Brenden (back) må stå over på grunn av et overtråkk.

Dette er tre spillere som hadde vært i førsteelleveren, men de to sistenevnte har vært ute i flere kamper. Kjelsås kan stille et slagkraftig mannskap til Oslo-derbyet. Men de møter et Grorud-lag som trives på bortebane. 

Grorud er ikke bare det beste bortelaget i 2. divisjon avdeling 1, de er det beste bortelaget i hele 2. divisjon.

De står med 4-0-0 og 13-1 målforskjell. Det er imidlertid bare målforskjellen som gjør dem bedre på bortebane enn serieleder KFUM. De står med 4-0-0 og 14-4 i målforskjell.

Christer Jensen er usikker. Han har vært borte et par kamper, men kan muligens rekke søndagens Oslo-derby. Fisnik Kastrati har spilt for ham, og han har scoret i to kamper på rad. Han er også yngste broren til Kastrati som spiller i Strømsgodset i eliteserien.

Faysal Ahmed er tilbake til denne kampen. Han var suspendert i forrige kamp. Han er en av spillerne som har scoret mest for Grorud denne sesongen med sine tre nettkjenninger.

Laget trenes av den tidligere Bryne-treneren Rolf Teigen. Han har trent dem fra å være et bunnlag i 3. divisjon til å bli et topplag i 2. divisjon. Med seier i søndagens Oslo-derby vil Grorud for alvor melde seg på i opprykkskampen. De ligger kun tre poeng bak suverene KFUM, som har åtte seire på åtte kamper.

Det er likevel Kjelsås og Grorud som er de to beste offensive lagene i denne 2. divisjons avdelingen. Begge lagene har scoret 25 mål på åtte kamper. De har scoret i snitt 3.13 mål per kamp, men Grorud er bedre defensivt enn søndagens motstander.

Grorud har kun tre baklengsmål hittil denne sesongen, og to av dem kom i 1-2-tapet mot serieleder KFUM. Det er også lagets eneste tap denne sesongen.

Det virker som laget fra Groruddalen har et mannskap som kan kjempe om opprykk denne sesongen. Grorud har blant annet den tidligere Vålerenga-spilleren Akinsola Akinyemi i stallen. 

Kjelsås og Grorud viser strålende form. Begge lagene har fire seire på rad, men jeg mener Grorud har møtt tøffere motstand. Da er det ekstra imponerende at de står med 15-0 i målforskjell på de fire siste kampene.

Det er kanskje de som vurderer å settte en U på denne kampen, men disse to lagene har ennå ikke spilt uavgjort denne sesongen. Og det er kun 17 prosent av kampene i denne avdelingen som ender uavgjort.

Jeg har størst tro på bortelaget. Grorud-seier gir 2.35 i odds. Det er greit. Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1755.

Her er vårt singeltips søndag 14. juni:

Kjelsås - Grorud 2,05 - 3,80 - 2,35 B

Total odds: 2.35