SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kjemper for å unngå nedrykk

Osasuna's captain Nekounam reacts during their Spanish Kings Cup soccer match against Barcelona at Camp Nou stadium in Barcelona January 4, 2012. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)

Osasuna's captain Nekounam reacts during their Spanish Kings Cup soccer match against Barcelona at Camp Nou stadium in Barcelona January 4, 2012. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Her er tirsdagens råtips!

DEL

Stang ut for oddstipsene våre i går, men vi har håp om en bedre dag i dag!

Tirsdagens oddsprogram starter med sykkeldueller fra Giro d'Italia. Utover ettermiddagen og kvelden er det fotball fra Polen, Sverige, Danmark, Spania, Østerrike og Irland. Ved første øyekast kan programmet virke litt kjedelig, men vi mener å ha funnet noen godbiter. 

Oddsregnskapet: Tredje uke på rad med odds-overskudd

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Podbeskidzie Bielsko-Biala - Ruch Chorzow B

Polsk, Ekstraklasa. Nedrykksrunde. Podbeskidzie topper tabellen i nedrykksrunden. De vant 2-0 mot Belchatow, som rykket opp til Ekstraklasa før denne sesongen, men å vinne mot dem har ikke vært så vanskelig denne sesongen.

Det var verre at Podbeskidzie ikke spilte en god kamp. De var ifølge rapportene litt bedre enn Belchatow, og det betyr at de ikke var særlig gode.

Podbeskidzie har store skadeproblemer før møtet med Ruch. De mangler Malinowski, Sloboda, Chrapek, Korzym, Stano, Patejuk og Konieczny.

Det er mange spillere. Podbeskidzie er et bra lag, men skadesituasjonen må påvirke laget. Konieczny og Stano er sentrale spillere i forsvaret, Sloboda er defensiv midtbanespiller og Korzym er en arbeidshest av en spiss. Patejuk, Maliowski og Chrapek er vanligvis spillere som starter på benken.

Ruch spilte en god kamp mot Piast. Det var en kamp de burde ha vunnet. Piast kom nesten ikke til sjanser, men scoringen kom på et omdiskutert frispark.

En viktig grunn til å stole på Ruch i denne kampen er at toppscorer Grzegorz Kuswik er tilbake etter å ha vært suspendert i forrige kamp. Han har spilt 30 kamper for dem denne sesongen og scoret 13 mål.

Nå er ikke jeg noen ekspert på polsk fotball, men Ruch Chorzow har underprestert denne sesongen. De havnet helt oppe på tredjeplass sist sesong og spilte Europaliga-kvalik i fjor høst. De slo ut danske Esbjerg på bortemål, men røk ut mot ukrainske Metalist Kharkiv etter ekstraomganger.

Ruch skal være det beste laget. De har vunnet tre av de siste fem bortekampene mot Podbeskidzie. Det er verdt å forsøke en borteseier her. I alle fall til 3.15 i odds. Spillestopp klokken 1755.

Osasuna - Las Palmas H

Spansk, Segunda Liga. Osasuna rykket ned fra La Liga sist sesong, og det forventes alltid at lagene som rykker ned skal være med å kjempe om opprykk neste sesong. Men Osasuna har fått det tøft på nest øverste nivå. Nå kjemper de for å overleve i Segunda Liga.

I februar og mars gikk Osasuna tolv kamper uten seier, og de havnet i nedrykkssonen. Nå har de klatret over nedrykksstreken etter å ha tatt syv poeng på de siste fire kampene.

Las Palmas ledet lenge Segunda liga, men en svak periode i februar hvor de hadde fem kamper uten seier, gjorde at de falt ned fra de direkte opprykksplassene.

Las Palmas er gode hjemme på ferieøyen Gran Canaria. Ja, de er faktisk det beste hjemmelaget i ligaen. På bortebane derimot har de ikke vært like stabile. De står med 4-8-7 utenfor ferieøyen i Atlanterhavet.

De har gått ni kamper på rad uten borteseier, og de har tapt de fire siste bortekampene sine. Med fire kamper igjen av sesongen har de seks poeng opp til Girona som innehar den siste direkteopprykksplassen. Det kan virke som Las Palmas har begynt å innsylle seg på opprykkskvalik.

Osasuna tar majoriteten av poengene sine på hjemmebane i Pamplona. De har tatt 29 av 40 poeng på hjemmebane denne sesongen.

Stopperen Loties er ute med skade hos Osasuna.

Sannsynlig CA Osasuna-lag: Riesgo – J. Flano, M. Flano, Garcia, Vujadinovic, Oier – Raoul Loe, Nekounam – Hervias, R. Torres, Sisi – Nino.

Toppscorer Araujo var suspendert i forrige kampen, men han er tilbake til tirsdagens match. Trener Herrer er kjent for å gjøre mye endringer på laget, men han stiller trolig omtrent som ist. Bare med Araujo inn i startelleveren.

Las Palmas stiller trolig med denne startelleveren: Lizoain – Simon, Garcia, Artiles, Lopez – J. Castellano, Hernan – Padron, Gomez, Viera – Araujo

Osasuna vant det omvendte oppgjøret tidligere i sesongen. De kjemper for å overleve, og trenger alle tre poengene. Dette blir jevnt, men jeg går for en hjemmeseier her. Spillestopp klokken 2155.

Her er vårt andre dobbelttips tirsdag 19. mai:

Podbeskidzie Bielsko-Bial - Ruch Chorzow 1,95 - 3,00 - 3,15 B

Osasuna - Las Palmas 2,40 - 2,90 - 2,40 H

Total odds: 7.56