SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Klarer Solbakkens menn å forsvare tabelltoppen?

FCK og trener Ståle Solbakkentopper den danske Superligaen, men de ligger kun ett poeng foran FC Midtjylland og Aalborg.

FCK og trener Ståle Solbakkentopper den danske Superligaen, men de ligger kun ett poeng foran FC Midtjylland og Aalborg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Slik skal vi få tolv rette på søndagskupongen!

DEL

SøndagskupongenÅ se Liverpool mot Southampton i ligacupen onsdag, var i sannhet en merkelig opplevelse! Moro selv for en nøytral tilskuer som meg, enda mye gøyere for de Liverpool-karene jeg så den sammen med. For de røde scoret på hvert eneste skudd og hver sjanse – det kan i hvert fall ikke ha vært langt unna!

Nå var Soton-forsvaret i det gavmilde hjørnet, men det er jo også en av kjennetegnene hos søndagens motstander Newcastle. Bare å sette en B i kamp 1.

Ellers bør Athletic Bilbao og Córdoba være greie bankere i Spania, og selvsagt FCK på hjemmebane mot OB i Danmark.

Oddstips: AC Milan har funnet formen

1. Newcastle - Liverpool  B

Liverpool kom under etter 41 sekunder mot Southampton i ligacupen onsdag, men siden så de seg ikke tilbake. De scoret på omtrent hvert eneste angrep, og vant 6-1! Sturridge spilte en liten time, scoret to, og Origo scoret tre. Svake Newcastle skal få kjørt seg!

2. Athletic Bilbao - Malaga  H

Også i Spania er det spilt cup i midtuken, men de har ikke kommet langt, så der har det blitt stilt med svært varierende lag. Bilbao er temmelig hjemmesterke, og ikke minst formsterke – har vunnet fire av de fem siste i serien. Malaga under streken og ute av form.

3. Sporting Gijón - Las Palmas  U(HB)

Denne er vrien. Gijon er to poeng over streken i La Liga, og står med tre strake tap. Las Palmas er på nedrykk, to poeng bak Gijon, men har tatt fire poeng på de nevnte tre siste. Og når da Gijon er svake hjemme, velger jeg å smelle på den hele her.

4. Girona - Córdoba  B

Segunda Division. Girona har lagt seg til en lei uvane med å spille uavgjort hjemme. Hadde de vunnet flere der, ville de lagt over midten i stedet for under. Córdoba topper Segunda. Også de har spilt litt U i det siste, men vant igjen sist, så jeg sier B.

5. Eintracht Frankfurt - Darmstadt 98  U

1. Bundesliga, og der må en opp på øvre halvdel for å finne lag som scorer mer enn Eintracht. Det er bare det at de slipper inne enda flere, og dermed er på 13. plass. Darmstadt er ett poeng foran. Begge er i dårlig form, begge spiller en god del U.

6. FC København - OB  H

FCK sin toppkamp mot Midtjylland sist helg ble avlyst pga. orkan. Dermed burde det være en godt uthvilt serieleder som endelig skal få seg en seier igjen etter to uavgjorte. Det burde gå greit, OB er under midten og skal ikke få med seg noe fra Parken.

7. Genk - Anderlecht  (U)B

I Belgia har Genk falt ut av de øverste 6, som gir toppsluttspill. De har tapt fem av de seks siste, og skal få det tøft her også. Anderlecht har hatt bedre lag enn årets, men har likevel 9-5-2 på 16 seriekamper. De er bare fire poeng bak toppen, og er favoritter her.

8. Lokeren - Kortrijk  (H)B

Lokeren har endelig fått litt sving på tingene, etter en veldig tung høst. På de 14 første kom bare tre seire, men de tre siste har gitt syv poeng. Men Kortrijk har bak seg fem sterke kamper, med to seire og tre uavgjorte mot flere av de beste lagene. Må få et kryss. 

9. Bordeaux - Guingamp  (H)U

I Bordeaux er det skikkelig krise. Onsdag tapte de sekspoengskampen mot Bastia, og dermed faller de mot nedrykk. Bare tre poeng ned nå for storlaget. Men Guingamp har tapt tre av sine fire siste, og Bordeaux har tross alt 4-2-2 hjemme.

10. Saint-Etienne - Rennes  H(U)

To ganske ulike lag her. Saint-Etienne har én uavgjort i hele høst, mens Rennes spille uavgjort annenhver kamp! Begge lag litt over midten, jeg tar sjansen på at hjemmebane har noe å si.

11. Sampdoria - Sassuolo  (H)U

Sampdoria har tre strake tap. Til vanlig ville da lille Sassuolo være en «gave», men bortelaget har vært en av de positive overraskelsene i Serie A i høst. Likevel, Samdorias tre strake tap har vært mot god motstand.

12. Carpi - Milan  B

Carpi slo til med en overraskende borteseier mot Genoa sist, men ligger fortsatt nest sist. Så når Milan er på vei mot en anstendig plassering med fire seire på de seks siste, så tror jeg dette er en B.