SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kroatene hjelper Norge i kveld

Vår oddstipper tror at Kroatia og Mario Mandzukicvinner fredagens hjemmekamp mot Italiaa som spilles i Split. Foto: Reuters

Vår oddstipper tror at Kroatia og Mario Mandzukicvinner fredagens hjemmekamp mot Italiaa som spilles i Split. Foto: Reuters Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er fredagens singeltips!

DEL

ODDSTIPSFredagens oddsprogram består hovedsaklig av EM-kvalifiseringskamper, men det er også kamper fra norsk 3. divisjon og fra irsk Premier Division.

Midtukekupongen: Tar Italia sin første seier mot Kroatia?

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Kroatia - Italia H

EM-kvalifisering, gruppe H.  Toppoppgjør i Norges EM-kvalikgruppe. Kroatia ligger på førsteplass, to poeng foran Italia. Begge lagene er ubeseiret så langt.

Kroatene har vært bunnsolide så langt. De har 13 poeng og 15–2 i målforskjell. Siden VM i Brasil i fjor har Niko Kovac sitt mannskap kun ett tap på åtte kamper. Det kom mot VM-finalist Argentina. Den kampen tapte kroatene 1-2.

Italia har kun vunnet ett av de siste åtte oppgjørene mot Kroatia. Det var første gang nabolandene ved Adriaterhavet møttes i 1942. Det tok 52 år før de møttes igjen. Kroatia har møtt Italia syv ganger siden 1994. Fasiten viser tre seire og fire uavgjorte.

Den første kampen mellom lagene i november endte 1-1. Italia tok ledelsen ved Antonio Candreva, men Ivan Perisic utlignet for kroatene. Denne kampen spilles i Split.

Kroatia er vanligvis et sterkt hjemmelag, men på elleve kamper på Stadion Poljud har de kun én seier. Den statistikken tror jeg de kommer til å gjøre noe med fredag kveld.

Men det blir ikke enkelt. De møter et italeiensk lag som ikke har har tapt siden de røk ut av VM-sluttspillet i Brasil. |Men spillemessig har ikke italienerne overbevist de siste ni månedene.

Både Aserbajdsjan og Malta ble kun slått med ett mål. I november vant de også med bare ett mål mot Albania i en privatlandskamp. En sen utligning reddet 2-2 mot Bulgaria.

Italia er bra defensivt, men de skal få kjørt seg mot kroatene som vil legge et stort trøkk på italienerne på hjemmebane. Luka Modic er ute med en kneskade. Det betyr at Badelj eller Sharbini får sjansen fra start.

Kroatene har mye kvalitet offensivt. Barcelonas Rakitic, Atletico Madirds Mandzukic, Hamburger SVs Olic og Perisic fra Wolfsburg er spillere som kan skremme vannet av et hvilket som helst forsvar.

Kroatis sannsynlige startellever: Subasic, Srna, Corluka, Vida, Pranjic, Olic, Brozovic, Badelj, Perisic, Rakitic, Mandzukic.

Italias landslagssjef Antonio Conte mangler Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Simone Zaza og Luca Antonelli på grunn av skader.

Andrea Ranocchia, Davide Astori, Mattia De Sciglio og Graziano Pelle kan komme til å erstatte dem i startelleveren fredag kveld.

Trolig Italia-lag: Buffon, Ranocchia, Bonucci, Astori, Darmian, De Sciglio, Candreva, Verratti, Bertolacci, Immobile, Pelle.

Det er selvsagt en viss uavgjort-fare når disse lagene spiller, men jeg mener Kroatia skal kunne ta alle tre poengene på hjemmebane. De har rett og slett spilt bedre fotball enn Italia i kvaliken så langt. Jeg tror også at forfallene hos Italia kan svekke Italia noe.

Går for hjemmeseier her til 2.25 i odds. Det vil samtidig gi Norge hjelp. Da vil Norge gå opp på annenplass i gruppen med seier fredag kveld.  Innsatsen blir 100 kroner. Spillestopp klokken 2040.

Her er vårt singeltips fredag 12. juni:

Kroatia - Italia 2,25 - 2,95 - 2,85 H

Total odds: 2.25