SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Lillestrøm går på trynet i serieåpningen

Lillestrøm  20140814.
NM fotball menn, kvartfinale Lillestrøm SK - Sarpsborg 08.
Hjemmelagets Marius Lundemo (t.h.) i duell med Kjetil Berge i første omgang av kvatfinalen på Åråsen. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Lillestrøm 20140814. NM fotball menn, kvartfinale Lillestrøm SK - Sarpsborg 08. Hjemmelagets Marius Lundemo (t.h.) i duell med Kjetil Berge i første omgang av kvatfinalen på Åråsen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her er søndagens oddstips!

DEL

OddstipsMange gode kamper på oddsprogrammet denne søndagen, med Tippeligaen, FA cupen og Seria A i spissen.

Spillsenteret: Mangemillionær ble Lotto-millionær

Spillsenteret: – Kødder du, eller?

Start - Lillestrøm H

Norge, Tippeligaen. Start er dømt nord og ned av de fleste. Svært få har tro på "Pedersen-effekten", men er de virkelig så dårlige?

Sørlendingene berget plassen i kvalifiseringen mot Jerv. Steinar Pedersen, som trente Jerv, ble i ettertid presentert som ny Start-trener.

Start møtte Lillestrøm i serieåpningen også i fjor. Da endte det 1-1 på Åråsen. Start startet faktisk sesongen helt greit. De vant fem av de første 15 kampene, og sto med 19 poeng halvveis. Det var ikke mange som da trodde at sørlandets stolthet måtte slite for å beholde plassen.

Den horrible avslutningen, hvor det ble tolv tap og bare tre poeng, har naturligvis ført til en opprydding i vinter. Steinar Pedersen har latt mange spillere dra, og erstattet dem med sine egne. Resultatene i vinterens treningskamper har også vært godt innenfor, med fire seire, én uavgjort og to tap.

Sannsynlig lagoppstilling Start: Opdal - Skogmo, Heikkilä, Vikstøl, Robstad - Aase, Ajer, Kristjansson, Børufsen - Hoff - Idemokon.

Lillestrøm var heller ikke spesielt imponerende i fjor, men avsluttet sterkt og endte på 8.-plass. Runar Kristinssons mannskap hadde en del problemer bakover i fjor, og slapp inn mange mål. Om en skal bedømme ut fra treningskampene så ser det ut som kanarifuglene har fått bedret denne delen av spillet sitt (holdt nullen i fire av sju kamper).

Noen spillere har forlatt, blant annet solide Stian Ringstad. Inn har det kommet noen, som for meg, er ubeskrevne blad fra lavere divisjoner og egen juniorstall. Men Lillestrøm har noen spennede utlendinger som kan skape trøbbel for alle lagene i Tippeligaen. Verdt å merke seg er at kaptein Frode Kippe er skadet, og ikke med i serieåpningen.

Sannsynlig lagoppstilling: Origi - Skogseid, Amundsen, Mikalsen, Rindarøy - Kolstad, Innocent, Martin, Jradi - Knutzon, Friday. 

Sør Arena er ikke en stadion Lillestrøm trives godt på. De har spilt åtte kamper her siden stadionet ble åpnet i 2007, og har bare vunnet to av dem. De har tapt fire, og bare maktet å score mål i tre av kampene.

Begge lagene har prestert bra i vinter, men jeg tror hjemmebanefordel og Steinar Pedersen-effekten sikrer en seier her. Det blir jevnt, og kampen burde kanskje vært helgardert, men jeg følger magefølelsen og lander på H. 100 kroner i innsats på Start-seier. Spillstopp er 1955.

Vårt tips:

Start - Lillestrøm 2,65 - 3,20 - 2,35 H

Totalodds: 2,65