SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Nå gjelder det for Høgmo & co!

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er spent før dobbellandskampene mot Kroatia og Bulgaria.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er spent før dobbellandskampene mot Kroatia og Bulgaria. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har fylt ut midtukekupongen for deg!

DEL

MidtukekupongenNorsk Tipping har holdt igjen midtukekupongen til torsdag på grunn av EM-kvaliken. De fem første kampene på kupongen spilles torsdag kveld. De øvrige syv kampene spilles fredag.

Bonuspotten er oppe i hele 1,1 millioner kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner av midtukekupongen.

Innleveringsfrist er torsdag klokken 2040.

Spillsenter: Vi gir vekk reisegavekort for 10 000 kroner

1. Bulgaria - Norge HUB

Bulgaria og Norge trenger tre poeng for å kjempe om tredjeplassen i EM-kvalikgruppen. Norge slo Bulgaria 2-1 i Oslo. Disse nasjonene har møtt hverandre 13 ganger. Bulgaria har det statistiske overtaket. Norge har faktisk aldri vunnet i Sofia. Norge står med tre tap og to uavgjorte etter fem kamper i den bulgarske hovedstaden. Norge har i denne kvaliken vært bedre borte enn hjemme. De står med to seire og ett tap på bortebane. Tapet kom i Zagreb mot gruppeleder Kroatia. Helgardering?

2. Nederland—Island H(U)

Nederlenderne vil revansjere sjokknederlaget fra Reykjavik. På de siste elleve kampene mot Island har Nederland ni seire, én uavgjort og ett tap. På hjemmebane har de vunnet samtlige fem oppgjør. De har scoret 17 ganger, og kun sluppet inn ett. De er i det hele tatt et godt hjemmelag. De er ubeseiret i de siste 37 hjemmekampene! Sist de tapte på hjemmebane var mot Portugal i 2000. Island får det tøft i Amsterdam, men de har en del individuelle spillere som kan lage kvalme for Nederland. Sigurdsson, Sigthorsson og Bjarnason er typer som kan gjøre ting helt på egenhånd. Pass opp, Oranje!

3. Tyrkia - Latvia H

Tyrkia må ha tre poeng i denne kampen om de skal holde følge med Nederland, Tsjekkia og Island. Latvia klarte 1-1 hjemme i Baltikum. På bortebane er de skrekkelig svake. De har ikke vunnet på de ni siste bortekampene. De har tre uavgjorte og seks tap! Tyrkia er i fin form for øyeblikket, og jeg tror de tar alle poengene.

4. Belgia - Bosnia-Hercegovina H(B)

Belgias stjernegalleri gikk på en smell mot Wales i forrige runde. De får tilbake viktige Vincent Kompany til denne kampen. Bosnia har skuffet stort i EM-kvalifiseringen. De var uten seier på de fire første serierundene, men i de to siste kampene har de vunnet mot Andorra (3-0) og Israel (3-1). Lagene spilte 1-1 i Zenica. Bare seier er godt nok for vertene. Denne kampen kan vippe begge veier. Bosnia har et godt lag med spillere som Dzeko, Pjanic og Ibisevic.

5. Kypros - Wales B

Waliserne topper gruppe B etter at de slo Belgia på hjemmebane sist. De slo Kypros 2-1 hjemme i Cardiff i det omvendte møtet, men de har slitt på Kypros. De to siste besøkene på øyen i Middelhavet har endt med tap. Waliserne er ofte litt undervurderte, men de har et veldig bra lag i øyeblikket med spillere som Bale og Ramsey. De vil med seier her ta et langt skritt mot EM i Frankrike. Det må være en kjempemotivasjon.

6. Georgia - Skottland B

Skottene kan klatre opp til annenplass med seier i Georgia. Skottland vant 2-1 i Glasgow i den første kampen. Georgia har tre tap på rad, og de har ikke scoret i de tre kampene.  Skottland er ubeseiret i de siste fem kampene, men de har ikke vunnet på bortebane. Nå tar de sin første borteseier!

7. Tyskland - Polen H(U)

Toppoppgjør i gruppe D.  Polen tok en overraskende 2-0-seier mot Tyskland i oktober, men det blir tøffere for polakkene på bortebane. Tyskerne er ubeseiret i de siste 20 kvalifiseringskampene på hjemmebane. De har tre seire på rad uten å slippe inn mål. Polen har et bra lag, men jeg tror tyskerne blir for sterke. Dette bør være en hjemmeseier, men jeg garderer likevel.

8. Færøyene - Nord-Irland B

Nord-Irland henger med i kampen om gruppeseieren. De er ett poeng bak Ungarn. Færøyene har aldri vunnet mot nordirene. De har to uavgjorte og tre tap, men optimismen råder på Færøyene etter at de slo Hellas 1-0 på hjemmebane i juni. Alle billettene til denne hjemmekampen er revet vekk. Bør bli en borteseier!

9. Serbia - Armenia H

Bunnoppgjør i gruppe I. Ingen av disse lagene klarer å kvalifisere seg for EM i Frankrike, så denne kampen vil først og fremst handle om ikke å havne på bunn. Serberne har underprestert med det mannskapet de har tilgjengelig. De har aldri tapt mot Armenia. På fire kamper står de med to uavgjorte og to seire. Klar hjememseier!

10. Hellas - Finland H(U)

Det er ikke bare finanskrise i Hellas. Det er også fotballkrise! Hellas, som vant fotball-EM i 2004, kan bare glemme EM i Frankrike neste år. Disse to lagene kjemper istedenfor overraskende for å unngå å bli tabelljumbo i gruppen. Hellas har en god hjemmestatistikk mot Finland. De har vunnet samtlige fem møter med finnene på gresk jord, men grekerne har kun vunnet én av de siste ti kampene de har spilt. Jevnt!

11. Ungarn - Romania U(H)

Naboduell. Den første kampen i Romania endte 1-1. Det ble et hett oppgjør hvor det ble delt ut tolv tolv gule kort! Ungarn har et historisk overtak på rumenerne. De har vunnet ti, spilt uavgjort i syv og kun tapt fire. Begge er med i kampen om en EM-plass. Lukter U!

12. Danmark - Albania H

Danskene klarte bare 1-1 på bortebane, men hjemme i Parken har de vunnet samtlige fire kamper mot Albania. Albania kan gå opp på samme poeng som danske med seier, mens Danmark trenger alle poengene for å holde følge med Portugal. Solid H!