SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Nå våkner endelig SKA St. Petersburg

Vår oddstipper har troen på SKA St. Petersburg og Ilya Kovalchuk i kveld.

Vår oddstipper har troen på SKA St. Petersburg og Ilya Kovalchuk i kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er mandagens dobbelttips!

DEL

Mandagens oddsprogram bærer preg av landskamppausen. Det er ingen kamper fra de store ligaene i Europa. Det er derimot kamper fra blant annet fransk Ligue 2, tysk 2. Bundesliga og portugisisk Primeria Liga, i tillegg er det diverse kamper fra lavere divisjoner i Sverige og Norge.

Spillsenter: Grep røret da det ringte i telefonkiosken på Klosteret - vant én million kroner

Spillsenter: Vi gir vekk reisegavekort for 10 000 kroner

Severstal Cherepovec - SKA St. Petersburg B

KHL, ishockey. KHL-sesongen er så vidt kommet i gang. Severtal står med én seier og ett tap på de to første kampene sine. De tapte 2-3 mot Jokerit i Helsinki, mens i forrige serierunde slo de Dinamo Riga etter spilleforlengelse.

Severtal har fått inn penger i løpet av sommeren. Mens Lokomotiv, SKA og Salavat Yulaev har stjålet overskriftene, har Severtal i ro og mak bygget opp et solid forsvar foran keeper Jakub Stepanek.

De har imidlertid mistet forsvarskjempen Zakhar Arzamastsev, og de har kvittet seg med svenskene Alexander Urbom og Adam Almqvist. De har fått inn Ondrej Nemec, Miroslav Blatak og Mattias Karlsson, og de har samtidig fått inn den skadeforfulgte NHL-stjernen Igor Skorokhodov som er tiltenkt å forsterke laget offensivt.

Severtal har klart å beholde toppscorer Dmitry Kagralitsky for nye to år, og de har også beholdt Rangers-aktuelle Pavel Buchnevich for enda ett år. Vaclav Sykoras lag har gjort en god jobb før sesongen, men de trenger nok å bruke litt mer tid på å bli samspilt. Derfor tror jeg Gagarin Cup-vinnere blir for sterke for Severtal.

SKA spiller sin første bortekamp. De har spilt tre hjemmekamper. De tapte 3-4 etter spilleforlengelse mot CSKA Moskva, deretter slo de Dinamo Minsk 2-1. Lørdag tapte de overraskende for Torpedo (1-3). Jeg tror de vil slå tilbake mandag kveld.

De regjerende Gagarin Cup-mesterne har mistet en rekke spillere i løpet av sommeren. Patrick Thoresen, Artemi Panarin, Viktor Tikhonov, Jimmie Ericsson, Tony Martensson og Roman Cervenka har alle forlatt St. Petersburg. Alle var viktige spillere sist sesong. Også suksesstrener Vyacheslav Bykov forlot klubben.

SKA har hentet inn Yegor Yakovlev fra Lokomotiv, og de har hentet forsvarsspilleren Yevgeni Artyukhin. Joakim Lindström og Jarno Koskiranta skal forsøke å erstatte noen av poengplukkerne, særlig Thoresen og Panarin, mens Mikko Koskinen skal fortsette å stenge buret.

Til tross for at de har mistet en haug med spillere, så skal de være favoritter til å vinne divisjonen. 1,55 i odds for SKA-seier holder når den skal brukes i en dobbel.

Platanias Chanion - Atromitos Athinon B

Gresk, Super League. Den greske sesongen er så vidt kommet i gang. Platanias spiller sin andre seriekamp mandahg kveld. De tapte 0-3 i første serierunden mot AEK Athen.

Atromitos har spilt Europaliga-kvalik, men de klarte ikke å spille seg inn i gruppespillet. De tapte Europaliga-playoffen mot tyrkiske Fenerbahce 0-4 sammenlagt. De har i likhet med Platanias kun spilt én seriekamp så langt. De slo Levadiakos 1-0 på hjemmebane.

Atromitos har aldri tapt mot Platanias. De har møtt hverandre seks ganger siden 2012, og Atromitos har vunnet samtlige tre hjemmekampene, og de har spilt uavgjort i de tre bortekampene. Nå tror jeg de vinner på bortebane.

Atromitos havnet på femteplass sist sesong med 54 poeng. Platanias endte på niendeplass. Det var ti poeng som skilte lagene. Det er verdt å merke seg at bortelaget var et av de beste defensive lagene sist sesong i Hellas. De slapp kun inn 27 mål, og det var bare seriemester Olympiakos som hadde færre baklengsmål.

Gjestene var et svakt bortelag sist sesong. De tok kun 13 poeng på fremmed gress. Det var kun fem lag som hadde færre bortepoeng. Men: De spilte mye uavgjort. Syv av 17 bortekamper endte med poengdeling. Også bortekampen mot mandagens motstander endte med poengdeling. Det er en mulighet for at det kan skje igjen, men jeg har mest tro på bortelaget denne gangen.

Atromitos har tross alt kommet tidligere i gang med sesongen på grunn av deltakelsen i Europaliga-kvaliken. Det tror jeg er positivt for dem. 2,15 i odds på borteseier er greit. Spillestopp klokken 2025.

Her er vårt dobbelttips mandag 31. august:

Severstal Cherepovec - SKA St. Petersburg 3,80 - 4,15 - 1,55 B

Platanias Chanion - Atromitos Athinon 2,95 - 2,80 - 2,15 B

Total odds:  3,33