SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Norge får trøbbel mot svenskene

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo må spare spillere i privatlandskampen mot Sverige. Det tror vi vil få konsekvenser for resultatet. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo må spare spillere i privatlandskampen mot Sverige. Det tror vi vil få konsekvenser for resultatet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er mandagens singeltips!

DEL

ODDSTIPSDet er ikke lett å finne gode spillobjekter på mandagens oddsprogram. Det er blant annet kamper fra norsk 3. divisjon og fra svensk 1.- og 2. divisjon.

Natt til tirsdag er det kamper fra Argentina og den tredje Stanley Cup-finalen i ishockey mellom Chicago Blackhawks og Tampa Bay Lightning. Høydepunktet er nok privatlandskampen på Ullevaal mellom Norge og Sverige.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

Norge - Sverige B

Privatlandskamp. Treningskamper er alltid vanskelig å spille på. Viktigst for begge lag ved denne landslagssamlingen er kommende helgs EM-kvalifisering.

Norge er i toppen i gruppe H. Kroatia leder gruppen med 13 poeng, men Norge ligger på tredjeplass med ni poeng.

Allerede på fredag skal Norge i aksjon hjemme mot Aserbajdsjan. Det er en kamp Norge må vinne om de skal henge med i kvalifiseringen.

Norge har mange spennende offensive spillere. Alexander Søderlund (Rosenborg), Adama Diomande (Stabæk), Pål Andre Helland (Rosenborg), Stefan Johansen (Celtic) og Magnus Wolf Eikrem (Malmö FF) er noen av spillerne som viser fin form. Flere av spillerne vil spille lite eller ingenting mandag kveld.

Begge lagene vil nemlig unngå skader i forkant av de viktige kvalikkampene. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har en utfordring når han skal ta ut laget for majoriteten av spillerne i troppen spilte kamper i helgen i eliteserien, Allsvenskan og den danske Superliga.

Sannsynlig Norge-lag: Ørjan H. Nyland - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Högli - Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Syefan Johansen, Martin Ødegaard - Håvard Nielsen, Joshua King.

Historisk sett har Sverige et godt tak på Norge. På Ullevaal har svenskene vunnet tolvganger, mens Norge har vunnet seks ganger. Fem kamper har endt uavgjort.

Det er 13 år siden sist nasjonene møttes til vennskapskamp i Oslo. Den gangen endte kampen 0-0. De to siste gangene lagene har møtt hverandre på Ullevaal har kampen endt uavgjort, og det er ikke utenkelig at det også blir sluttresultatet mandag kveld. Men jeg tror ikke det.

Sist Norge og Sverige møttes var i Sverige 2013, da vant svenskene 4-2 etter tre mål av Zlatan Ibrahimovic. Sverige har et bedre landslag enn Norge, så jeg heller mot borteseier, men hvor mye påvirker den viktige kampen mot Montenegro de svenske spillerne?

Sverige har gjort det bra i EM-kvalifiseringen. De ligger på annenplass i gruppe G med ni poeng. Østerrike topper gruppen med 13 poeng. Russland innehar tredjeplassen, ett poeng bak svenskene.

Sverige er avhengig av superstjernen Zlatan Ibrahimovic, men de har også flere andre spillere med erfaring fra de største ligaene i Europa. Blant andre Ola Toivonen, Sebastian Larsson og Kim Källström.

Sveriges landslagssjef Erik Hamren har store skadeproblemer i laget. Mikael Lustig (Celtic), Mikael Antonsson, Martin Olsson and Pontus Jansson (Torino) er alle ute med skader. I tillegg er Andreas Granquist suspendert etter å ha fått to gule kort i kvaliken mot Moldova. Alexander Milosevic er kommet inn som ekstra stopper til denne kampen.

Sverige stiller sannsynligvis med dette laget: Andreas Isaksson - Pierre Bengtsson, Alexander Milosevic, Jonas Olsson, Oscar Wendt - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Jimmy Durmaz - Marcus Berg, Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic har slitt med skader, men han er spilleklar til kampen mot Norge mandag kveld.

Norge har fordel av å spille hjemme på Ullevaal. Det er allerede solgt 26 500 billetter til kampen, så de norske spillerne vil få god støtte fra tribunen. Men jeg har likevel størst tro på bortelaget. Jeg synes borteseier til Sverige frister mest. De har hvassere offensive spillere enn Norge. 2.45 i odds på Sverige er greit.

Vår innsats blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1955.

Her er vårt singeltips mandag 8. juni:

Norge - Sverige 2,55 - 3,10 - 2,45 B

Total odds: 2.45