SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Norge nekter å gi opp EM-drømmen

Alexander Søderlund og Ungarns Adam Lang på Ullevaal torsdag. Vi ser gjerne at Norge stiller med en annen spiss når vi er nødt til å score på søndag!

Alexander Søderlund og Ungarns Adam Lang på Ullevaal torsdag. Vi ser gjerne at Norge stiller med en annen spiss når vi er nødt til å score på søndag! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg har fortsatt tro på EM, men ikke på Alexander Søderlund.

DEL

SøndagskupongenUngarn – Norge, en «klassiker» i engelsk League Two – ellers er kampene fra spansk og italiensk nivå to på søndagskupongen.

Jeg har tro på at Norge fortsatt kan spille seg til EM, men sikker? Nei, langt ifra! AFC Wimbledon er i form, og taper ikke mot Portsmouth. I Italia er det som vanlig er grunn til å spille H for hjemmebane!

Sjekk all verdens tabeller her

Lykke til

1. Ungarn - Norge  (H)B

Forbasket uheldig og dårlig av Norge torsdag, da unøyaktighet og gjentatt slurv førte til null mål rett vei, og dårlig press og dårlig keeperspill ga 0–1 i sekken. Alexander Søderlund viste igjen sitt manglende internasjonale snitt, så jeg håper på en annen spiss nå. En som faktisk kan score hvis vi kommer til en sjanse eller tre. Ungarn har fått vann på møllen, de vil fort prøve å styre kampen hjemme, så det kan bli litt bakrom. Da trenger vi noen raskere og giftigere enn Søderlund på topp!

Dette er vel litt enten, eller, er det ikke? Luften går ut av Norge hvis vi får baklengs, men vi kan lett slå dem om vi starter bra og får et mål? Ja, jeg tror det! Jeg har faktisk troen!

2. Portsmouth - AFC Wimbledon  (U)B

Engelske League 2, og et møte mellom to gamle storheter. Portsmouth fikk definitivt feile eiere for en del år tilbake, noe som sendte dem hodestups nedover. Ligger nå på opprykk, men er ute av form. Det er ikke «ordentlige» Wimbledon, tre seire på rad!

3. Córdoba - Huesca  H(U)

Spansk Segunda, altså nivå 2. Der leder Cordoba, men laget fra en eldgamle havnebyen har vist svakhetstegn i det siste, med to tap på tre kamper. Gjestene er enormt gjerrige borte, og har spilt uavgjort i seks av tolv seriekamper! 

4. Almeria - Ponferradina  B

Almeria var et La Liga-lag i fjor og i forfjor, men etter nedrykket sist sesong har det gått helt «åt skogen». Ligger sist i Segunda. Ponferradina er ett poeng unna playoff, og har ikke tapt på fem kamper. 

5. Real Oviedo - Tarragona  U(B)

Oviedo er ute av form, med bare ett poeng på de tre siste kampene. Noe veldig stort hjemmelag er de heller ikke, 2-3-1 på seks kamper. Tarragona vant 2–0 over Huesca sist, men er klart best hjemme. Borte blir det en del U. Kan være et lurt tegn å ha med!

6. Llagostera - Numancia  B

Llagostera har bak seg tre strake tap. Spiller nesten aldri uavgjort, bare én i hele høst. På hjemmebane har de 3-0-3, mens Numancia gjerne spiller U borte. Tror likevel det kan holde med en rein B her, bortelaget skal være det beste laget.

7. Osasuna - Mallorca  H(UB)

Osasuna er nummer to, men i likhet med ligaleder Córdoba er de litt ute av form. De tre siste har bare gitt ett poeng. Mallorca har spilt på seg litt selvtillit med fem poeng på de samme tre, men ligger fortsatt under streken. Veldig vanskelig, kjører hel.

8. Brescia - Trapani  H

Serie B i Italia, og det er vel få land der forskjellen på hjemme- og bortebane er større. Som hos disse to. Det er bare ett poeng mellom dem på tabellen, men Brescia har 3-2-0 på sine fem hjemmekamper, mens Trapani har 1-2-2 på fem bortekamper.

9. Avellino - Latina  H(U)

Avellino var inne i en riktig fin trend før de tapte for Crotone sist. Men Crotone er tross alt på 2. plass, og de to kampene før vant Avellino begge 3–0. Latina endte en lei trend med 1–0 over sterke Cesena. Tror likevel jeg holder meg til teorien om hjemmebane i Italia!

10. Salernitana - Novara  B

Salernitana har ikke hatt noen god sesongstart. Er nummer fire fra bunnen, og har ikke vunnet på syv kamper. Novara er mye bedre stilt, i hvert fall etter at de kom skikkelig igang. For de klatrer kraftig med fem seirer og en uavgjort på de seks siste!

11. Ascoli - Perugia  B

Ascoli rykket opp i serie B da Teramo ble dømt for kampfiksing. Kanskje burde de blitt på nivået under, for nå er de nest sist etter fem strake tap. De har faktisk ikke scoret mål på fire kamper! Så selv om Perugia ikke er som i sine velmaktsdager, er de bedre enn Ascoli!

12. Cesena - Bari  H

En kamp i toppen, nummer tre mot nummer fire. Og her er jeg bare nødt til å gå tilbake til dette med hjemmebane, for Cesena har 6-0-0 hjemme. Og målforskjell 15-2! Da hjelper det ikke at Bari er brukbare. De har to seirer og 4–8 i målforskjell borte...