SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Elendigheten fortsetter i Stavanger

Viking er et trist skue om dagen.

Viking er et trist skue om dagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BAs tippeekspert, Jan Gunnar Kolstad, mener dette er veien til tolv rette.

DEL

LørdagskupongenJa, jeg går tøft ut, men slik Brann fremstår nå tar de seg av Sarpsborg også, i hvert fall hvis ikke sarpingene får viktige Trondsen på banen. Jeg klinker uansett til med en rein B for Brann i kamp 5 på søndagsbongen, det de viste mot Stabæk sist var rett og slett bunnsolid!

Jeg tror ikke Viking gleder seg til å ta imot Haugesund, men jeg tror FKH klør etter å sende siddisene enda nærmere stupet. Og det tror jeg de klarer. Viking-trener Ian Burchnalls uttalelse om at han trenger «fem-seks nye spillere for å overleve», sier alt om situasjonen i Stavanger. Nok en rein B, der altså.

Sjekk tabeller og kampfakta på nifs.no

Innleveringsfrist søndag kl. 1755. Lykke til!

1. Viking - Haugesund  B

Mye rart skal skje både i Stavanger og i resten av eliteserien om Viking redder plassen. Åtte poeng på 13 kamper er jo helt på trynet! Haugesund elsker å klå storebror i Rogalands-fotballen, og jeg tror de klarer det igjen.

2. Rosenborg - Sogndal  H(U)

Hva er galt på Lerkendal? Er «Bruttern» for sur, eller er det bare tilfeldigvis sånn at mange av de viktigste spillerne er ute av form samtidig? Faktisk er de såpass svake at jeg gir muskler og vett fra Sogndal en poengsjanse!

3. Aalesund - Odd  U(HB)

Aalesund har brent noen kjempesjanser og rotet vekk poeng i de siste kampene. Odd på sin side skaper lite og scorer ikke i det hele tatt. Tre strake 0-0-kamper, og jeg vil anbefale å ta med U-en her også. Men er ikke dette også en grei kamp for Odd å reise seg?!

4. Tromsø - Sandefjord  U(B)

Det ryktes at Bård Flovik kan få sparken som TIL-trener uavhengig av resultatet her. Både han og klubben er presset – etter to sesonger der de har reddet plassen på tampen er det mange som vil ha et skifte. Sandefjord er bedre enn de fleste trodde.

5. Sarpsborg 08 - Brann  B

Spennende, spennende! Sarpsborg tapte for Sandefjord sist, og får de ikke stjerneskuddet Anders Trondsen klar, er det en klar svekkelse. Brann durer på, og slik de spiller akkurat nå, har jeg vanskelig for å se dem tape mot noen i Norge!

6. Stabæk - Kristiansund  (H)U

Stabæk ble flere hakk for små mot Brann sist. Den gode sesongstarten er snart bare et falmet minne, etterhvert som de unge bæringene faller på tabellen. Kristiansund er akkurat der vi forventet dem, kjempende rundt nedrykksstreken. Stabæk scorer mye hjemme. 

7. Tromsdalen - Levanger  H(U)

Så var vi i 1. divisjon, der to formlag møtes. Begge er blant årets positive overraskelser, der de ligger rundt playoff-streken. Både TUIL og Levanger er i knallform. Tromsdalen er alltid gode hjemme, men Levanger har 3-3-0 borte!

8. Bodø/Glimt - Strømmen  H

Får Glimt en grei høst, rykker de opp. Seier i ti av 13 kamper så langt lar seg å absolutt høre, og gir ganske suveren tabelledelse. Strømmen er litt bedre enn i hvert fall jeg hadde trodd, men her kommer de nok til kort.

9. Åsane - Fredrikstad  H

Åsane var ikke allverden i cupkampen mot Jerv, men var likevel uheldige (og uoppmerksomme) da de slapp sørlendingene til 2-1 på overtid av overtiden. Har ikke tapt hjemme ennå. Her kommer et lag i krise på besøk, alt går imot FFK. Også der gjerne på overtid...

10. Kongsvinger - Elverum  H

Kongsvinger utlignet på overtid mot Fredrikstad på tirsdag, og tok et viktig poeng i det som blir en krig mellom ganske mange lag å unngå nedrykk. Elverum er også i denne krigen, men her tror jeg KIL skal vise hvem som har mest erfaring i de øvre divisjoner.

11. Ullensaker/Kisa - Ranheim  (U)B

Etter en flott sesongstart, har det raknet for Vegard Skogheims Ull/Kisa. De har tapt seks av de åtte siste, og faller som en stein på tabellen. Ranheim er en helt annen historie, oppe på 2.-plass. Men de tar nesten alle poengene hjemme, borte har de 1-3-2.

12. Sandnes Ulf - Jerv  H

Sandnes Ulf er ett av lagene jeg er sikker på vil kjempe om playoff og kanskje direkte opprykk. De har ligget i det sjiktet i flere år, og den erfaringen hjelper. Jerv er svakere enn de siste årene, og vil komme til kort mot hjemmesterke Ulf.