SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Godset møter dansk dynamitt i Danmark

Drammen  20160313.
Eliteserien fotball 2016: Strømsgodset - Brann. Rødt kort under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Brann på Marienlyst stadion.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Drammen 20160313. Eliteserien fotball 2016: Strømsgodset - Brann. Rødt kort under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Brann på Marienlyst stadion. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Her er vårt forslag til midtukekupongen.

DEL

MidtukekupongenDet er kvalifisering til Europa League og Mesterligaen på programmet. Rosenborg tar imot forrige sesongs svenske mester, Norrköping, mens Odd må til Hellas og Godset må til våre danske naboer.

Rosenborg - IFK Norrköping H(U)

Den norske mesteren mot den svenske. Norrköping har mistet mange viktige brikker fra i fjor, men har imponert og kjemper om gullet også i år. Rosenborg har vært knallsterke hjemme, og står med full pott så langt. Vrien kamp, men burde bli hjemmeseier.

Zalgiris - Astana U(HB)

Zalgiris kjemper helt i toppen i litauisk liga, og er i superform. Meget sterkt hjemmelag, som har 7-1-0 å vise til. Astana topper i Kasakhstan. Kom seg til Mesterligaens gruppespillet forrige sesong, og imponerte. Helgarderer.

Ludogorets - Mladost H

To lag ute av sesongen. Ludogorets er gode hjemme, Mladost er ikke fullt så gode borte og avsluttet sesongen svakt. Det bulgarske hjemmelaget spilte i Mesterligaen i 2014/15, og burde vinne denne om det samme skal skje denne sesongen.

Crusaders - København B

Skandinavias beste lag vil til gruppespillet i Mesterligaen. Da skal nordirske Crusaders slås. Crusaders røk stort i Europa mot albansk motstand forrige sesong, men vant den hjemlige ligaen suverent. Begge lagene ute av sesong, men det skal ikke stoppe FCK.

Olimpija - Trencin H(B)

Slovensk mot slovakisk. Begge lagene ble suverene mestere i hvert sitt land. Olimpija var ustabile hjemme, og tapte hele fem hjemmekamper. Trencin var ustoppelige borte, og tapte bare én av 16 på fremmed gress.

Dundalk - Hafnarfjördur H

Dundalk topper den irske ligaen. Hafnarfjördur topper den islandske. Den irske ligaen skal uansett være bedre enn den islandske, og Dundalk burde notere en grei seier på hjemmebane.

Sønderjyske - Strømsgodset H

Sønderjyske ble nummer to i den danske ligaen, som skal være bedre enn den norske. Men hjemmelaget er ute av sesong. Det er ikke Godset, som viser sterk form i den norske eliteserien. Men tror ikke det blir deilig å være norsk i Danmark.

Häcken - Cork City H(B)

Hjemmelaget har hatt en helt okey start på årets sesong. En av Sveriges beste hjemmelag, men én av de dårligste borte. Scorer mye, men slipper inn nesten like mye. Cork kjemper om ligagullet i Irland, og kan skape trøbbel for svenskene.

PAS Giannina - Odd H

Giannina avsluttet sesongen i Hellas sterkt, og endte på 6.-plass. Nesten like god hjemme som borte. Odd imponerte ikke i forrige kvalikrunde, og kan fort havne i trøbbel i ferielandet.

Birkirkara - Hearts B(U)

Laget fra Malta skal få det tøft mot skotske Hearts, som ble nummer tre i den skotske ligaen forrige sesong. Birkirkara er gode hjemme, men skal være sjanseløse mot Hearts. Slenger på en U i tilfelle.

Hibernian - Brøndby B

Hibernian spiller i skotsk 1. divisjon, men kom seg til Europa etter en sjokkerende cupseier. Brøndby knuste islandske Valur i forrige kvalikrunde, og burde varte opp med noe lignende mot et lag som ikke holder et alt for høyt nivå.

Piast Gliwice - IKF Göteborg H(B)

Göteborg ligger i toppen av Allsvenskan, og tok seg enkelt videre mot walisiske Llandudno i forrige runde. Får det tøffere i dag mot polske Piast Gliwice, som nesten tok gull i hjemlig liga forrige sesong. Hjemmelaget er ute av sesong, og kan være kamprusten.