SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Everton har overtaket på Newcastle

Everton's Dominic Calvert-Lewin, left, celebrates scoring his side's second goal with team-mate Gylfi Sigurdsson during the English Premier League soccer match between Everton F.C and Huddersfield Town at Goodison Park,Liverpool, England. Saturday. Dec. 2, 2017. (Dave Howarth/PA via AP)

Everton's Dominic Calvert-Lewin, left, celebrates scoring his side's second goal with team-mate Gylfi Sigurdsson during the English Premier League soccer match between Everton F.C and Huddersfield Town at Goodison Park,Liverpool, England. Saturday. Dec. 2, 2017. (Dave Howarth/PA via AP) Foto:

Av

Everton har vunnet seks av de syv siste kampene mot Newcastle.

DEL

OddstipsSpillsenteret sitt singeltips på Burnley satt som et skudd tirsdag. Oddsen var flotte 2,15, og innsatsen var 250 kroner. Dermed skaffet vi oss et pent overskudd.

Følg Spillsenteret på Facebook!

Det er et fyldig oddsprogram denne onsdagen. Det er midtukekamper både i Premier League og 1. Bundesliga, i tillegg spilles det kamper i den franske ligacupen og Coppa Italia. I håndball-VM skal Norge møte Russland i kvartfinalen, og det er også en del ishockey og håndballkamper på menyen.

Midtukekupongen: Kan West Ham felle nytt topplag?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Newcastle – Everton B

Engelsk, Premier League. Newcastle opplevde en ny nedtur sist helg da de tapte 2–3 mot Leicester hjemme på St. James Park. The Magpies har nå kun klart å ta ett poeng på de syv siste ligakampene.

Det som gir Rafa Benitez en ordentlig hodepine er de defensive problemene. På de syv siste kampene har nemlig Newcastle sluppet inn hele 17 (!) mål.

Det er dårlige nyheter for Newcastle som onsdag skal møter Everton, en motstander de har hatt problemer med de siste årene. The Magpies har tapt seks av de syv siste kampene mot Everton. Statistikken viser at de ikke har scoret mot Everton på fire timer og 52 minutter.

Det som gir et ørlite håp for Tyneside-laget er at Rafa Benitez aldri har tapt mot Everton på hjemmebane. Ja, han har faktisk vunnet fem av de syv møtene med Everton som manager. I tillegg har han en god statistikk mot Sam Allardyce. Han er ubeseiret i syv hjemmekamper i Premier League mot Big Sam, hvorav seks av dem har endt med seier.

Everton har imidlertid fått en opptur etter at Sam Allardyce overtok som manager på Goodison Park. De spiller muligens ikke attraktiv fotball, men laget har endelig begynt å ta poeng.

Sjekk onsdagens råtips:

Feit odds på Leicester-seier 

Big Sam var et upopulært valg hos Everton-fansen, men det er mulig at han fikk en plass i hjertet hos noen Everton-supportere i helgen etter at laget klarte 1–1 mot byrival Liverpool.

1-1-kampen på Anfield var Everton fjerde kamp på rad uten tap. De hadde tre seire på rad i alle turneringer før helgens Liverpool-derby, og de holdt nullen i alle tre kampene. Nå er Everton oppe på tiendeplass på tabellen, og de har seks poeng ned til lagene under nedrykksstreken.

På bortebane har de hatt problemer, men de har vist bedre prestasjoner de siste par ukene. Det gir håp.

The Toffees trives også godt på Tyneside. De har nemlig vunnet tre av de fire siste bortekampen mot Newcastle. De slo Benitez sine menn i den forrige kampen lagene spilte på St. James Park. Da vant de 1–0 på Boxing Day i 2015.

Det er ikke bare Everton som liker seg mot Newcastle.

Også Wayne Rooney har en sterk statistikk mot The Magpies. Han har scoret 14 ganger mot dem i Premier League. Det er ingen andre lag han har scoret flere mål på, men han har også 14 mål mot West Ham.

Dersom man graver seg enda dypere ned i statistikken vil man kunne se at Rooney har vært involvert i 22 mål i 22 kamper mot Newcastle. Han har 14 scoringer og åtte målgivende pasninger. Det er ikke tvil om hvem Newcastle må passe ekstra godt på onsdag kveld.

Newcastle-kaptein Jamaal Lascelles er antakeligvis tilbake i startelleveren hos Newcastle for første gang siden november.

Paul Dummett er eneste som er skadet hos The Magpies. Newcastle kan stille med sin antatt beste startellever til onsdagens kamp.

Det kan ikke Everton. De har fortsatt mange spillere på skadelisten. Leighton Baines, Maarten Stekelenburg, Ross Barkley, Ramiro Funes Mori, Seamus Coleman, og Yannick Bolasie er alle ute med skader.

Jeg tror Everton har en god mulighet til å ta alle tre poengene i onsdagens kamp. 2,80 i odds på borteseier er ok, og jeg svir av 100 kroner på en frekk borteseier. Spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt andre råtips onsdag 13. desember:

Newcastle United - Everton 2,30 - 3,10 - 2,80 B

Total odds: 2,80