SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Mer trøbbel for Norge

Czech Republic's Ladislav Krejci, right, challenges Norway's Haitam Aleesami, left, during their World Cup Group C qualifying soccer match at the Slavia Stadium in Prague, Czech Republic, Friday, Nov. 11, 2016. (AP Photo/Petr David Josek)

Czech Republic's Ladislav Krejci, right, challenges Norway's Haitam Aleesami, left, during their World Cup Group C qualifying soccer match at the Slavia Stadium in Prague, Czech Republic, Friday, Nov. 11, 2016. (AP Photo/Petr David Josek) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tsjekkia har mest å spille for på Ullevaal.

DEL

OddstipsSpillsenterets oddstips er virkelig i flytsonen. Han har truffet på fire av de fire siste oddsanbefalingene denne uken. Fredag traff vi på singeltipset på Argentina i privatlandskampen mot Brasil i Melbourne. Den ga 2,30 i odds, og innsatsen var 100 kroner. 

Lørdagens oddsprogram preges av at det er en rekke VM-kvalifiseringskamper. Det spilles også to kamper i norsk 1. divisjon, i tillegg er det kamper fra norsk 2. - og 3. divisjon på menyen. Natt til søndag spilles det kamper både i Brasil og i den amerikanske proffligaen.

Lørdagskupongen: England nekter å tape

Søndagskupongen: Bare fliser igjen av Fredrikstad

Midtukekupongen: Portugal vinner alltid mot Latvia

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Norge - Tsjekkia  B

VM-kvalifisering, gruppe C. Etter 0-2-tapet i Nord-Irland i mars var det siste håpet om norsk VM-deltagelse i Russland neste år så godt som ute.  Det norske landslaget står med fire tap og kun én seier etter fem kamper.

Statistikken er brutal: Ingen europeisk nasjon har noensinne tatt seg til et VM- eller EM-sluttspill med bare tre poeng etter fem spilte kvalikkamper.

Norge kan fortsatt i teorien ta annenplassen, men da må de vinne samtlige av de fem siste kampene. Samtidig er de avhengig av at resultatene i andre kamper går deres vei.  Det skjer neppe.

Norges eneste seier så langt i kvaliken kom mot miniputtnasjonen San Marino. Da slapp Norge utrolig nok inn ett mål, men vant kampen 4-1.

Det er ingen grunn til optimisme for Norges herrelandslag på kort sikt, selv om Lars Lagerbäck har overtatt. Svensken trenger tid til å bygge opp et nytt norsk landslag.

Akkurat nå virker det som han famler litt i blinde. Lagerbäck har blant annet hentet inn en kar som er innbytter i Hearts (Bjørn Maars Johnsen), det sier det meste!

Lagerbäck kan komme til å bruke kjappe Tarik Elyounoussi og kraftpluggen Alexander Søderlund på topp mot Tsjekkia. Det er en spennende kombinasjon, men jeg tviler likevel på at det vil være nok til å vinne mot et topp motivert tsjekkisk lag.

Tsjekkia spilte en god kamp mot Belgia mandag. De  tapte kun 1-2 mot det belgiske stjernegalleriet, og har 2-2-1 i VM-kvaliken så langt. De har aldri tapt en EM- eller VM-kvalikkamp mot Norge.

De har tre ganger tidligere spilt på Ullevaal. Norge vant en privatlandskamp i 2011. Da slo de tsjekkerne 3-0, men i VM-kvaliken i 2005 vant Tsjekkia 1-0 i Oslo og i EM-kvaliken i 1995 endte oppgjøret på Ullevaal 1-1.

Tsjekkia har kun spilt to bortekamper så langt. De tapte 0-3 mot Tyskland i Hamburg, og de vant 6-0 mot lilleputtnasjonen San Marino.

Med resultatet i Belfast i mars var drømmen om landslagsherrenes første VM-sluttspill siden år 1998 i praksis knust. Norge har lite å spille for. Tsjekkia på sin side trenger en seier for å henge med i kampen om annenplassen i gruppen.

Tyskland er overlegen. De har vunnet fem av fem kamper og kan allerede booke billetter til VM i Russland. Men kampen om annenplassen er ikke over. Tsjekkerne ligger på tredjeplass før lørdagens kamp på Ullevaal, to poeng bak Nord-Irland som innehar annenplassen i gruppen.  De trenger en seier, og jeg synes 2,85 i odds på tsjekkisk seier er greit.

Jeg satser 100 kroner på borteseier på Ullevaal lørdag. Spullestopp er klokken 2040.

Her er vårt singeltips lørdag 10. juni:

Norge - Tsjekkia 2,40 - 2,95 - 2,85 B

Total odds: 2,85