SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Mourinho sliter mot Guardiola

Manchester United coach Jose Mourinho walks away during half time during the Champions League group A soccer match between Manchester United and Basel, at the Old Trafford stadium in Manchester, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)

Manchester United coach Jose Mourinho walks away during half time during the Champions League group A soccer match between Manchester United and Basel, at the Old Trafford stadium in Manchester, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) Foto:

Jose Mourinho har en dårlig statistikk mot Pep Guardiola.

DEL

Super-Søndag i Premier League. Det er to store byderby denne søndagen. I Manchester skal Manchester United møte Manchester City på Old Trafford, og i Liverpool er det duket for Merseyside-derby mellom Liverpool og Everton på Anfield. I tillegg spiller Southampton mot Arsenal hjemme på St. Mary's.

Søndagskupongen: Nå ryker det, Mourinho!

Søndagens singeltips: Kun seier er godt nok for Arsenal

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Manchester United - Manchester City B

Engelsk, Premier League.  Manchester-derbyet var tidligere et oppgjør som Manchester United dominerte, men de siste ti årene har det endret seg.

Manchester City har vært best etter at Sir Alex Ferguson ga seg som manager på Old Trafford, og vinner de søndagens byderby viorker det nesten som ligamesterskapet i Premier League alklerede er avgjort.

Pep Guardiolas mannskap har før søndagens match åtte poengs forsprang på United. Det vil øke til elleve poeng om de lyseblå vinner på Old Trafford. Da tror jeg Jose Mourinho og United kan glemme å løfte Premier League-trofeet i mai.

Manchester United vant 2-1 mot CSKA Moskva i Mesterligaen i midtuken. Det var lagets fjerde seier på rad. Forrige helg tok de en sterk borteseier mot Arsenal da de vant 3-1 på Emirates.

City har virket ustoppelig denne sesongen, men i midtuken viste Shakhtar Donetsk at de lyseblå ikke er uovervinnelige. Ukrainerne vant 2-1 på hjemmebane i Mesterligaen. Nå hører det med til historien a City allerede var klar for 16-delsfinalen i Mesterligaen, og de trengte ikke å vinne kampen. Likevel var det en liten nedtur for Guardiolas menn som stilte med en ganske bra lag i Ukraina.

I Premier League har City vært fullstendig overlengen så langt. De har vunnet 14 av 15 kamper, og de har vunnet imponerende 13 kamper på rad.

Laget har vist tegn til svakhet i de siste kampene i den hjemlige ligaen. De har ligger under i to av de tre siste kampene (Huddersfield og West Ham), men kommet tilbake og vunnet med knapp margin.

De to Manchester-rivalene som møtes søndag har den beste defensive statistikken i ligaen, men begge lagene har vist svakheter de siste ukene. United har kun holdt nullen én gang på de syv siste kampene, mens City har sluppet inn mål i fem av de siste syv.

Det er flere grunner til at jeg satser går for City-seier:

  • Jose Mourinho har ikke den beste statistikken mot Pep Guardiola. Han har tapt åtte av 19 kamper de har møttes, og kun vunnet fire.
  • The Citizens viser glimrende form før bortemøtet på Old Trafford. De har vunnet samtlige syv bortekamper denne sesongen, så jeg holder City som favoritter.
  • Ingen andre bortelag har scoret flere mål i Premier League på Old Trafford enn Manchester City. De har 27 mål, det er like mange som Chelsea. Men: Chelsea har vunnet flere kamper enn City. London-laget har seks seire, City har fem.
  • United har tapt syv av de siste tolv kampene mot byrivalene.
  • Dersom Pep Guardiolas menn vinner denne kampen, så vil de tangere rekorden til Arsenal med flest antall seire på rad i den engelske toppdivisjonen. Arsenal vant 14 kamper på rad mellom februar ig august i 2002.

Marouane Fellaini og Phil Jones er usikre hos Manchester United, mens Michael Carrick og Eric Bailly definitivt er ute. Viktige Paul Pogba soner den første av en tre kmpers karantene. Det kan vise seg å bli kostbart for United.

John Stones og Benjamin Mendy er ikke tilbake hos City før nyttår, mens David Silva er tvilsom hos gjestene.

Jeg stoler på City. 2,25 i odds er ok, og jeg satser 250 kroner. Spillestopp er klokken 1725.

Her er vårt singeltips søndag 10. desember:

Manchester United - Manchester City 2,80 - 3,20 - 2,25 B

Total odds: 2,25