SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Norlings menn nekter å tape

Oslo  20140823.
Eliteserien fotball 2014: Vålerenga-Brann. Brann-trener Rikard Norling under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal stadion.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Oslo 20140823. Eliteserien fotball 2014: Vålerenga-Brann. Brann-trener Rikard Norling under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av

AIK kan ta over tabelltoppen med seier mot Häcken.

DEL

OddstipsDet er et magert oddsprogram denne onsdagen. Det er tre kamper fra Allsvenskan og to kamper fra Superettan, i tillegg er det kamper fra den islandske toppserien, fra Belgia og fra norsk 3. divisjon. Natt til torsdag er det flere kamper fra Copa Libertadores, i tillegg skal det avgjøres hvilket lag som går til Stanley Cup-finalen i ishockey fra Eastern Conference. Da spilles den syvende semifinalekampen mellom Tampa Bay Lightning og Washington Capitals.

Midtukekupongen: Östersund FK har endelig brutt den svake trenden

Klikk her for å levere lørdagens Lotto-kupong

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Häcken – AIK B

Svensk, Allsvenskan. Häcken har kun vunnet én av de siste 14 kampene mot AIK.

De slo Stockholm-klubben 3–0 hjemme på Bravida Arena i kvartfinalen i den svenske cupen i 2017. I Allsvenskan har de ikke vunnet mot AIK siden mai 2011. Også den gangen vant de foran egne fans.

Laget ligger på sjetteplass, og det skyldes først og fremst at de har vært sterke på hjemmebane.

På hjemmebane er de ubeseiret så langt. I forrige hjemmekamp feide de Elfsborg av banen og vant hele 5–0. De har dermed tre seire og én uavgjort på de fire første hjemmekampene.

Ti av 14 poeng har kommet hjemme i Göteborg, men på bortebane har de gått på noen kjedelig smeller.

Sist sesong havnet Häcken på fjerdeplass, men de var ikke i nærheten av å blande seg inn i topp tre-kampen. Den trenden har fortsatt denne sesongen.

De tre siste seirene har alle kommet mot lag som ligger i bunnen av tabellen. De har vunnet mot Dalkurd (3-0), Trelleborg (3–0) og Elfsborg (5-0).

Her er vårt forslag til midtukekupong:

Östersund FK har endelig brutt den svake trenden 

Utenom de kampene har de kun vunnet én av seks kamper, og i forrige serierunde tapte Göteborg-laget 2–0 mot Malmö FF.

Oddssetterne har gjort Häcken til favoritt i denne kampen, men jeg har mest tro på gjestene fra Solna i Stockholm.

AIK er det eneste laget i Allsvenskan som fortsatt er ubeseiret. I forrige serierunde slo de serieleder Hammarby 1–0 på bortebane. Det var Hammarbys første tap denne sesongen.

Det var en nøkkelkamp for Rikard Norling og AIK. Dersom de hadde tapt den kampen, ville de lagt ni poeng bak byrivalen. Samtidig brøt de seiersrekken til Hammarby, og det gjorde nok at seieren smakte ekstra godt.

Lag kode Kopier kode

AIK er absolutt en utfordrer i kampen om SM-gullet i Sverige denne sesongen. Sist sesong endte Norlings menn på annenplass, og i år kan de klatre opp på førsteplass, tror jeg.

AIK har ikke tapt en kamp i Allsvenskan siden august i fjor! Da tapte de mot IFK Göteborg. De er ubeseiret i 22 kamper før bortekampen mot Häcken.

Häcken er svekket. De mangler spissen Moestafa El Kabir som er suspendert etter å ha fått rødt kort mot Malmö FF. Resten av stallen er skadefri.

Stopperen Jesper Nyholm er ute hos AIK. Norling har også et par andre spillere som sliter med småskavanker.

Defensivt er AIK betydelig bedre enn Häcken. De har kun sluppet inn 0,5 mål per kamp i snitt. De har også gode minner fra sist de besøkte Bravida Arena. I fjor vant Stockholm-klubben 6–1 her.

Jeg tror ikke på samme målfesten som i fjor, men jeg satser pengene mine på AIK. 2,60 i odds er ok, og jeg kliner til med 100 kroner. Spillestopp er klokken 1855.

Her er vårt singeltips onsdag 23. mai:

Häcken–AIK 2,40–3,00–2,60 B

Total odds: 2,60