SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Selnæs og Saint-Etienne kan sjokkere i derbyet

Lokaloppgjør lever ofte sitt eget liv. Derfor tror vi at St.-Etienne og Ole Selnæskan overraske på bortebane mot storklubben Lyon. (AP Photo/Dave Thompson)

Lokaloppgjør lever ofte sitt eget liv. Derfor tror vi at St.-Etienne og Ole Selnæskan overraske på bortebane mot storklubben Lyon. (AP Photo/Dave Thompson) Foto:

Av

Lyon er gjort til meget store favoritter i kveldens derby hjemme mot Saint-Etienne. Bortelaget er ikke sjanseløse.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddssingel ishockey: Hockeysingel til nesten fire i odds

Oddsdobbel: Engelsk bortedobbel til knallodds

Lotto:  Vinner du med denne Lotto-rekken blir du ikke millionær

Fredag ruller endelig klubbfotballen rundt omkring i Europa igjen etter landslagspausen. Og det preges naturligvis også langoddsprogrammet av. Det er kamp i Ligue 1, det er kamp i Bundesliga, det er kamp i La Liga og det er kamp i Championship i England. I tillegg er det dansk superliga, to kamper fra tysk 2. bundesliga og full runde i Ligue 2 i Frankrike. På hockeyfronten er det Østfoldderby mellom Sparta Sarpsborg her hjemme. det er en kamp fra SHL og full runde i Hockeyallsvenskan i Sverige og det er full rulle i NHL med hele 15 kamper fredag kveld og natt til lørdag.

Fredag kan du stikke av med 90 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Lyon - Saint-Etienne B 5,00 (spillestopp kl 20.55)

Hett derby i Ligue 1 i Frankrike der Paris Saint Germain driver en egen idrett på toppen av tabellen. PSG har full pott og 39 poeng etter de 13 første kampene, så i Ligue handler det om å vinne 2. plassen.

Lyon ligger på 4. plass med 24 poeng. 4-2-1 på hjemmebane og 3-1-2 på bortebane hittil. Men har kun vunnet en av sine tre siste hjemmekamper (2-0 mot Nimes). 1-1 mot Bordeaux i siste hjemmekamp. I kveld må forsvarspilleren Jeremy Morel sone karantene (sju seriekamper fra start), ellers kan laget stille helt skadefritt. Førstkommende tirsdag venter en meget viktig hjemmekamp mot Manchester City i Champions League, der Lyon fortsatt er med i kampen om avansement for fullt.

Nå er det Black Friday-salg på fotballdrakter. Se alle årets Premier League-draktene her!

Saint-Etienne med Ole Selnæs (han har startet i 11 av seriekampene) som en sentral spiller er poenget bak Lyon (23 poeng) og ligger på 5. plass. Saint-Etienne er som vanlig klart best hjemme og er ubeseiret på sju hjemmekamper (5-2-0). Og som vanlig så sliter laget betydelig mer på bortebane, og kun en av seks kamper er vunnet hittil (1-3-2). Tapene er kommet mot topplagene Lille (1-3) og PSG (0-4), seieren kom mot Toulouse (3-2).  Midtstopper Loic Perrin er skadet (startet i tolv av seriekampene), mens forsvarskollega Gabriel Silva (seks seriekamper fra start) er usikker.

Det endte 1-1 i tilsvarende derby forrige sesong, 2-0 og 3-0 i de to sesongene før der igjen og 2-2 i 2014/15-sesongen. Vi må helt tilbake til 2013/14 sesongen for å finne sist gang Saint-Etienne vant borte mot Lyon. Da vant de 2-1.

Lyon er med rette favoritter i kveld, men de har altså en kanonviktig hjemmekamp mot Manchester City allerede tirsdag og denne stjeler nok litt fokus. Til tross for at Saint-Etienne stadig underpresterer på bortebane, får det være måte på hvor stor favoritt Lyon skal være i kveld. 1,48 er håpløs hjemmeodds, vi går etter skrellen og lanserer Saint-Etienne til meget friske fem i odds.

Klikk her for å levere dette spillet