SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi stoler på Arsenal

Arsenal's Olivier Giroud celebrates scoring a goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and West Bromwich Albion at Emirates stadium in London, Monday, Dec. 26, 2016. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Arsenal's Olivier Giroud celebrates scoring a goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and West Bromwich Albion at Emirates stadium in London, Monday, Dec. 26, 2016. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Foto:

Av

Det er tett i toppen av Premier League, og Arsenal trenger tre poeng for å henge med.

DEL

OddstipsSuper-Søndag i Premier League. Det er to store byderby denne søndagen. I Manchester skal Manchester United møte Manchester City på Old Trafford, og i Liverpool er det duket for Merseyside-derby mellom Liverpool og Everton på Anfield. I tillegg spiller Southampton mot Arsenal hjemme på St. Mary's.

Søndagens oddstips: City kan avgjøre Premier League

Søndagskupongen: Nå ryker det, Mourinho!

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Southampton - Arsenal B

Engelsk, Premier League.  Southampton klarte å få med seg ett poeng fra lokaloppgjøret mot Bournemouth sist helg. De spilte 1-1 mot Bournemouth på Vitality Stadium, men det var lite å glede seg over spillemessig for Soton-fansen.

The Saints har tapt tre av de fem siste kampene i Premier League, og de har kun klart å slå et Everton-lag som har vært helt ute av form de siste ukene.

De har hatt et tøft kampprogram, hvor de blant annet har møtt Liverpool og Manchester City. De får de ikke enklere når Arsenal tar turen til den engelske sørkysten.

Southampton har utvilsomt hatt en skuffende start på sesongen, og de har fortsatt ikke kommet opp på samme nivå som før de mistet Sadio Mane i 2016.

Laget fra Sør-England ligger nede på ellevteplass med 17 poeng, elleve poeng bak søndagens gjester fra Nord-London.

Arsenal viste at de har bredde i stallen, da et kraftig svekket The Gunners-lag valset over BATE i den siste gruppespillkampen i Europaligaen på torsdag. Den imponerende forestillingen vil antakeligvis gi Arsene Wenger noe å tenke på når han skal sette sammen laget i de neste kampene.

Torsdagens seier var viktig for Arsenal, som gikk på sesongens første hjemmetap sist helg mot Manchester United. Selv om de tapte mot United, så spilte Arsenal en bra kamp. David De Gea viste verdensklasse og gjorde at United kun fikk et baklengsmål på Emirates.

Sjekk søndagenskupongen her:

Arsenal viser egentlig ganske god form. De har fire seire på de seks siste kampene i alle turneringer. I Premier League har de vunnet syv av de siste ti kampene.De har kun tapt mot Watford, Manchester City og Manchester United.

Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at Arsenal skal ta tre poeng i denne kampen. Southampton har tapt, uten å score, i i alle tre kampene mot topp åtte-lagene denne sesongen. De eneste poengene Soton har tatt på St Mary’s denne sesongen er mot lag som har vært faretruende nær nedrykksstreken.

Arsenal vant to ganger på St. Mary's sist sesong. De slo Soton 5-0 i FA-cupen, og de vant 2-0 i Premier League.

Southampton har aldri tapt tre kamper på rad mot et og samme lag innenfor samme kalenderår, men jeg tror den statistikken ryker søndag.

Arsenal vil henge med i toppen, og de vet at kun seier er godt nok om de skal klare det.

Southampton mangler Cedric Soares is likely to miss out with a hamstring problem, with Shane Long a slight doubt as well.

Arsenal må muligens klare seg uten Shkodran Mustafi. Den eneste som definitivt er ute er Santi Cazorla.

Alexis Sanchez kan være den lille forskjellen på Arsenal og Southampton søndag, tror jeg. Gunners-stjernen hadde en litt treg start på sesongen, men nå har han scoret tre mål på de fire siste kampene.

Jeg satser på at chileneren ordner tre poeng til Arsenal søndag formiddag. Arsenal-seier gir 1,85 i odds, og jeg satser 250 kroner. Spillestopp er klokken 1255.

Her er vårt singeltips søndag 10. desember:

Southampton - Arsenal 3,60 - 3,40 - 1,85 B

Total odds: 1,85