SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi stoler på to formlag

Alexander Sorloth of Midtjylland, left, celebrates with teammates after scoring against Apollon during a Europa League play offs first leg soccer match between Apollon and Midtjylland at AEK arena stadium in Larnaca, Cyprus, Thursday, Aug. 17, 2017. (AP Photo/Sakis Savides)

Alexander Sorloth of Midtjylland, left, celebrates with teammates after scoring against Apollon during a Europa League play offs first leg soccer match between Apollon and Midtjylland at AEK arena stadium in Larnaca, Cyprus, Thursday, Aug. 17, 2017. (AP Photo/Sakis Savides) Foto:

Av

Vi satser på to formlag i mandagens dobbelttips.

DEL

OddstipsEtt av tre oddstips gikk inn søndag. Vi traff på singeltipset på Manchester City til fine 2,25 i odd (250 kroner i innsats). Det lå også an til at vi skulle få inn Augsburg, men de røk på overtid mot Hertha, dessverre.

Det er et interessant oddsprogram denne mandagen. Norge skal spille åttedelsfinale mot Spania i håndball-VM, men oddsen på det oppgjøret er ikke spesielt attraktivt. Det er imidlertid mange andre spennende spillobjekter. Det er blant annet kamper i både La Liga, Serie A, Mesterskapsserien og dansk Superliga.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Randers – FC Midtjylland B

Dansk, Superliga. Bunn mot topp i den danske toppserien. Det er en viktig kamp for begge lagene. Randers er tabelljumbo i den danske Superligaen etter 18 serierunder, mens FC Midtjylland kan ta over tabelltoppen fra Brøndby med seier i mandagens Jylland-oppgjør.

Randers opplever litt av det samme som skjedde med Esbjerg sist sesong. Esbjerg, som rykket ned, spilte ofte gode i første omganger, men var svake i de siste 45 minuttene og tapte kampene. Det var dette som skjedde i Randers oppgjør mot Silkeborg. De ledet 2–1 etter første omgang, men tapte 2–3. Dermed rykket Silkeborg fra dem på tabellen.

Nå venter en betydelig tøffere kamp mot FC Midtjylland. Gjestene har vunnet ni av de siste ti kampene i Superligaen, og innehar annenplassen på tabellen, to poeng bak Brøndby med én kamp mindre spilt.

Joni Kauko og Nikola Djurdjic er tilbake på laget etter å ha sonet karantene hos Randers. Det vil forhåpentligvis gi dem et boost fremover på banen. Også Frederik Lauenborg og Erik Marxen kan være tilbake. De var begge skadet sist.

Andreas Bruhn og Marvin Pourié er begge ute i denne kampen på grunn av skader.

Selv om Randers har fått tilbake sentrale spillere, så tror jeg de skal få kjørt seg mot et FC Midtjylland-lag som viser en forrykende form. De har tatt 28 av de siste 30 mulige poengene i den danske Superligaen. Jess Thorups menn har vært gode i denne perioden. Sist slo de OB hele 3–1.

Det store salgsobjektet hos FCM heter Paul Onuachu, men han har sittet på benken de siste par kampene, og Thorups har ikke hatt behov for å skynde seg med å sette inn Tim Sparv er tilbake etter skade siden Janus Drachmann har levert i hans rolle.

FCM har litt trøbbel defensivt før mandagens kamp. Kian Hansen og Zsolt Korcsmár er begge ute med karantener, mens erstatter Alexander Munksgaard er skadet. Det gjør at danske medier spekulerer i om FCM kommer til å endre formasjon før denne matchen.

Rafael van der Vaart er antakeligvis også ute.

Randers FC stiller trolig med dette laget: Halldorsson – Thomsen, Agesen, Enghardt, Conboy – Lobzhanidze, Kitchen, Kauko, Rodic – Djurdjic – Kadrii.

Sannsynlig FC Midtjylland-lag: Hansen – Halsti, Sparv, Novak – Nissen, Drachmann, J. Poulsen, A. Poulsen – Sørloth, Wikheim, Duelund.

Randers øyner muligens en sjanse til å ta tre poeng i denne kampen siden FC Midtjylland mangler flere defensive spillere. Men selv om de mangler forsvarsspillere som vil de neppe ha problemer med å lage mål. Jeg stoler på at FCM fikser biffen her til 1,60 i odds. Det er litt tynt til å brukes i en singel, så vi putter denne inn i en dobbel.

Reading – Cardiff B

Engelsk, Mesterskapserie. Cardiff har hatt en god sesong så langt, og de er etter hvert en av favorittene til å brykke direkte opp. De har tatt 2,15 poeng per kamp hittil, og ligger på en flott annenplass, fem poeng bak Wolverhampton med én kamp mindre spilt.

Dersom Cardiff forsetter i samme stil, vil de kunne gjøre comeback i Premier League neste sesong, og det er ikke helt usannsynlig at de i så fall skifter plass med et annet walisisk lag. Akkurat det ville vært en opptur for Bluebirds-fansen.

Cardiff viser flott form. De har vunnet de fire siste kampene på rad, og kun sluppet inn ett mål i denne perioden. De er det tredje beste bortelaget i ligaen. På bortebane har de 6-1-3 og 11–9 i målforskjell.

Det virker som de gode resultatene har gitt laget en solid dose selvtillit. De imponerte i all fall i kampen mot Norwich sist. Da snudde de 0–1 til 3-1-seier.

De har ti dagers pause siden den kampen, og stiller uthvilt til denne kampen i London. Reading skal spille opp mot sitt beste om de skal ha mulighet til å ta poeng fra et sterkt Cardiff-lag. Junior Hoilett har vist strålende form i de siste kampene. Den tidligere QPR-spilleren har scoret i de to siste kampene for waliserne.

Etter en svak start på sesongen, har Reading begynt å vise hvorfor de havnet på tredjeplass i Mesterskapsserien sist sesong. De er uten tap i de fire siste kampene, men London-klubben ligger fortsatt helt nede på 16.-plass.

Selv om de har vunnet de to siste kampene mot Barnsley og Sunderland, er jeg ikke overbevist over spillet til Reading holder til en topp-plassering denne sesongen.

Cardiff har kun vunnet én av de siste seks kampene mot Reading på bortebane, men fire av de seks siste kampene på Madejski har endt uavgjort.

Reading kan stille med samme lag for fjerde kamp på rad. Midtbanespiller John Swift er ute til nyttår, men Garath McCleary og Callum Harriott er tilbake.

Nat Mendez-Laing var tilbake sist, og det er også Omar Bogle og Junior Hoilett offensivt. Nøkkelspillerne Aron Gunnarsson og Kenneth Zohore er på vei tilbake til startelleveren, og de sitter muligens på benken i denne kampen.

Jeg tror at Cardiff kan ta tre poeng i denne kampen. Reading har vist bedre takter de siste ukene, men jeg tror ikke det er tilstrekkelig til å slå et Cardiff-lag som lukter opprykk. Borteseier til 2,25 i odds spilles.

Mandagens dobbelttips er FC Midtjylland + Cardiff til herlige 3,60 i odds. Innsatsen er 100 kroner, og spillestopp er klokken 1855.

Her er vårt dobbelttips mandag 11. desember:

Randers–FC Midtjylland 4,20–3,65–1,60 B

Reading FC–Cardiff City 2,70–3,10–2,25 B

Total odds: 3,60