SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Rekdal pisker spillerne til seier

OSLO  20150509.
Eliteserien fotball 2015: Vålerenga - Stabæk (0-2) Vålerengas trener Kjetil Rekdal etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

OSLO 20150509. Eliteserien fotball 2015: Vålerenga - Stabæk (0-2) Vålerengas trener Kjetil Rekdal etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Her er fredagens råtips!

DEL

I går traff vi på singeltipset vårt. Fiorentina gjorde jobben i Portugal. De slo Belenenses 4-0. Det ga 1,75 i odds. Vår innsats var 250 kroner.

Fredagens oddsprogram inneholder blant annet kamper fra tysk Bundesliga, spansk La Liga, fransk Ligue 1, Ligue 2 og engelsk Mesterskapsserie. I tillegg er det ishockey fra Tsjekkia, Tyskland, Østerrike og Sveits.

Lørdagskupongen: Eks-Tippeliga-spiller herjer i England

Bodø/Glimt - Vålerenga B

Norsk, eliteserie. Bodø/Glimt hadde en elendig start på sesongen. De sto uten seier i de åtte første seriekampene og så ut som en nedrykkskandidat, men 2-1 over Vålerenga på Ullevaal Stadion ble starten på nordlendingenes snuoperasjon.

De tok seks seire på rad. Nå ligger Glimt på niendeplass med 31 poeng, elleve poeng foran Tromsø som innehar kvalikplassen.

De har tapt de to siste bortekampene for Odd og Godset, men hjemme på Aspmyra har de fem strake seire. De har blant annet slått serieleder Rosenborg 1-0. De øvrige fire seirene har kommet mot lag som ligger under dem på tabellen. Nå kommer Vålerenga som ligger på sjetteplass på besøk.

Vålerenga skuffet stort  mot nedrykkstruede Start på Ullevaal. De klarte bare 1-1, men kampen blir best husket for Sascha Burcherts tabbe på skuddet fra Håkon Opdal. Ellver var det et innlegg? Vålerenga burde uansett klart å score flere mål.

Vålerenga ledet to ganger mot Glimt på Aspmyra sist sesong, men tapte kampen 3-4. Det var Glimts første seier mot VIF hjemme i Bodø siden 1998.

Jeg ser at det er mange andre spåkalte tippeeksperter som anbefaler spill på Glimt, og det kan godt hende de får rett, men jeg går mot strømmen. Det er flere grunner til at jeg tror på Vålerenga-seier:

  • Hovedstadslaget har en usedvanlig god statistikk på bortebane mot nordlendingene. På de fem siste kampene står VIF med fire seire og ett tap. Det var tapet i fjorårssesongen. På de ti siste innbyrdes oppgjørene på Aspmyra har VIF kun tapt to ganger.
     
  • VIF har vært bedre borte enn gjemme denne sesongen. Kjetil Rekdals menn er faktisk et av eliteseriens beste bortelag. De har tatt 21 poeng på tolv bortekamper så langt. Det er kun to lag som har tatt flere poeng enn dem på fremmed gress så langt denne sesongen. Det er Odd (24 poeng) og Rosenborg (25 poeng).
     
  • Vålerenga står med 40 poeng før fredagens kamp, og de kan fortsatt ta medalje. Men: Da må VIF-spillerne våkne. Med tap i denne kampen, tror jeg de er ute av medaljekampen. Det tror jeg også Kjetil Rekdal vet, og han kommer helt sikkert til å fortelle det til spillerne sine.

Jonathan Tollås Nation er ute for VIF. Glimt har ingen karantener, men Ruben Imingen og Danny Cruz sliter fortsatt med skader. Dermed må Vålerenga virkelig passe seg for samspillet og kontringene til Glimt, hvor Trond Olsen, Alexander Sørloth, Fitim Azemi og Henrik Furebotn virkelig kan straffe dem.

Det kunne vært fristende å gå for uavgjort, men Bodø/Glimt har ikke spilt uavgjort på sine 16 siste eliteseriekamper, siden de møtte Start i Kristiansand 13.mai (1-1). Dette er den lengste nåværende rekken uten uavgjort i eliteserien.

Jeg synes Vålerenga har det beste mannskapet, men de har underprestert i de siste kampene. Nå våkner VIF. Jeg går for borteseier til 2,55 i odds. Det blir fredagens råtips. Innsatsen blir 100 kroner. Spillestopp klokken 1855.

Her er vårt råtips fredag 2. oktober:

Bodø/Glimt - Vålerenga 2,45 - 3,20 - 2,55 B

Total odds: 2,55