SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ronaldo & Co skal vinne i Sevilla

Vår tipper tror Ronaldo og Real Madrid vinner mot Sevilla på bortebane i helgen.

Vår tipper tror Ronaldo og Real Madrid vinner mot Sevilla på bortebane i helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi har fylt ut søndagskupongen for deg!

DEL

SøndagskupongenI fjor havnet siste trygge lag i eliteserien, Bodø/Glimt, på 35 poeng. I år, en serierunde før slutt, har Tromsø allerede reddet seg med 26 poeng! På de 14 siste serierundene i år, har de tre bunnlagene tatt 16 poeng. Til sammen! På 32 kamper, fordelt på tre lag...

Skremmende, og selvsagt et bra argument for de som vil krympe ligaen fra 16 til tolv lag og spille trippel serie. Det synes jeg personlig ville vært dumt, da avskjærer en mange områder av vårt langstrakte land fra toppfotballen.

Lang avsporing her, men denne søndagen skal det altså hvem av Start eller Mjøndalen som går rett ned, og hvem som får kvalik. Start har plassen i øyeblikket, og jeg tror de vil få en ekstra sjanse. Ikke fordi de slår Molde, men fordi Mjøndalen taper for Viking i Stavanger.

Jeg hiver på en gardering mot Rosenborg, som snart må begynne å merke kjøret?

Oddstips: The Gunners vinner Nord-London-derbyet

1. Aalesund - Rosenborg  U(B)

Aalesund slo Mjøndalen fire minutter inne i overtiden sist. Har ikke noe spesielt å spille for, blir uansett nummer ni eller ti. Men jeg er uansett ikke sikker på at RBK tar med seg alle poengene, de har begynt å vise tegn på slitasje etter en lang sesong og mye feiring.

2. Bodø/Glimt - Stabæk  (H)B

To lag som har overrasket positivt i år. Stabæk fløy ut av startblokkene, mens Glimt ikke kom igang før sommeren. Uansett eksponenter for frisk angrepsfotball. Stabæk bør vinne for å kunne ta sølv, jeg vil si at dette er litt enten/eller.

3. Haugesund - Tromsø  H

Drister meg til en klink H for en av sesongens store skuffelser, for jeg tror utladningen for Tromsø sist søndag var ganske formidabel etter en slitsom sesong. Og FKH-trener Mark Dempsey vil vel gjerne vise Haugesunds-publikum at han er rett mann å satse på!

4. Start - Molde  (U)B

Skjebnekamp for hjemmelaget, som har vært mildt sagt svake og ikke minst gavmilde i år. Sørlendinger er jo milde, men det er en dårlig egenskap i fotball! Men en må ta inn i beregningen at Molde brukte krefter i e-cup i midtuken, så jeg tar med en U.

5. Odd - Lillestrøm  H(U)

Odd vil ta 4. plassen som trolig gir e-cupbillett med seier her, og sannsynligvis også med uavgjort. Det tror jeg de klarer, for selv om Lillestrøm har vært gode i høst, har Odd jevnt over vært enda bedre. Skal vi tippe at Olivier Occean avgjør mot gamleklubben?!

6. Sarpsborg 08 - Sandefjord  U(B)

Sarpsborg har nok begynt å tenke cup for en god stund siden. Hadde jeg vært på trygg grunn og hatt en finale som gulrot på tampen av sesongen, hadde jeg neppe ofret livet i duellene. Det trenger ikke Sandefjord heller, men de er ålreite på sitt beste!

7. Strømsgodset - Vålerenga  H

Godset tar sølv med seier her, og slik de har sett ut i høst, er det klart de klarer det! 8-2-0 er statistikken fra de ti siste, og da hjelper det ikke at VIF hater å tape disse kampene – Strømsgodset har rett og slett mer å komme med nå når de har funnet tilbake til seg selv!

8. Viking - Mjøndalen  H

Litt dumt at Viking har snublet på tampen, de har imponert stort i år. Men 2-1-3 på de seks siste gjør nok at 4. plassen som kan gi e-cup også glipper. Men det betyr ikke at de ikke vinner denne, jeg tror bare at Odd også vinner. Mjøndalen har vært svake lenge nå. 

9. Brøndby - FC København  U(HB)

Dansk storkamp, mellom to lag som begge kommer fra storseier. Brøndby slo OB 5-2 borte sist, mens FCK knuste bunnlaget Hobro 6-0 i Parken. Begge har bak seg flotte uker, jeg drar en helgardering, og anbefaler i hvertfall å ta med U-en.

10. Napoli - Udinese  H

I Italia er Napoli i form. Fem strake seire før de spilte uavgjort borte mot Genoa sist helg. Udinese er ikke like gode som for noen sesonger siden, men det er vel grenser for hvor lenge en kan forvente at Antonio Di Natale (38) skal redde dem. Men obs, han er med!

11. Atletico Madrid - Sporting Gijón  H

I Spania er Atletico Madrid for fullt med et lite hakk bak Real Madrid og Barca, og selv om Gijon slo Malaga 1-0 sist helg, tror jeg neppe de får med seg noe her. Antoine Griezmann & Co har ambisjoner om henge med i toppen, og da skal denne vinnes.

12. Sevilla - Real Madrid  B

Sevilla hadde en elendig start, så kom en fin periode, før de tapte for Villareal sist. Ikke noe flaut i det, men det spørs om ikke det blir et nytt tap her. Det er store kvalitetsforskjeller i La Liga, og med årets utgave av Sevilla skal den være betydelig her.