SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ronaldo sørger for Portugal-seier

Argentina's Facundo Roncaglia (R) challenges Portugal's Cristiano Ronaldo during their international friendly soccer match at Old Trafford in Manchester, northern England November 18, 2014. REUTERS/Phil Noble  (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)

Argentina's Facundo Roncaglia (R) challenges Portugal's Cristiano Ronaldo during their international friendly soccer match at Old Trafford in Manchester, northern England November 18, 2014. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har fylt ut lørdagskupongen for deg!

DEL

LØRDAGSKUPONGENEM-kvalik og norsk 2. divisjon på lørdagsbongen. Jóan Símun Edmundsson lagde furore i høst, da han scoret det eneste målet i kampen mellom Hellas og Færøyene på grekernes hjemmebane.

Hellas fikk nok absolutt alt ut av et begrenset og aldrende mannskap da de tok seg videre i til åttedelsfinalen i fjorårets VM, men nå er det helt slutt for gjengen som sjokkerte fotballverden med EM-seier gjennom Drillo-fotball i 2004. Mange av de gamle er borte, og laget sliter. Faktisk såpass at jeg tror de kan få problemer når de skal til Færøyene!

Helgardering der, mens bankerne mine er Danmark, Portugal og Polen – pluss Nybergsund-Trysil og Raufoss fra norsk 1. divisjon.

Spillsenteret: Vinn reisegavekort for 10 000 kroner

1. Danmark - Serbia  H

De syv første er EM-kvalik. Her er vi i gruppe I, som er en rotete affære. Serbia har ikke vunnet noen av sine fire kamper, men ble tilkjent seieren etter drone-affæren mot Albania. Danmark på 2. plass i puljen, knallsterk borteseier mot nettopp Serbia sist. 

2. Armenia - Portugal  B

Portugal topper gruppe I med ni poeng på fire kamper, de har kommet igang etter det overraskende hjemmetapet for Albania i åpningskampen. Og siden Armenia er helt sist med kun ett poeng, er det bare å sette en B.

3. Irland - Skottland  H(U)

Gruppe D er spennende og jevn i toppen, fire lag med bare tre poeng mellom dem etter fem kamper. Irland er to poeng bak Skottland, og det var skottene som vant 1-0 i det motsatte oppgjøret i høst. Men irene er vanskelige å slå på hjemmebane.

4. Polen - Georgia  H

Polen har masse gode spillere, spesielt i de to øverste bundesligaene i Tyskland. Og de topper gruppe D, er ubeseiret med 3-2-0 og altså elleve poeng på fem kamper. Georgia er nest sist med tre, de kom selvsagt mot sjarmerende og sjanseløse Gibraltar.

5. Finland - Ungarn  U(B)

Finland slo som seg hør og bør Færøyene i åpningskampen i gruppe F, så tok de ett poeng mot et formsvakt Hellas, men så har de tapt tre strake. Ungarn er omvendt, fikk en treig start, men har spilt seg opp. Og vant 1-0 over finnene på hjemmebane i høst.

6. Nord-Irland - Romania  (U)B

Nord-Irland har hatt en knallstart på kvalifiseringen, Michael O'Neils gutter har vunnet fire av fem kamper, men her får de det tøft. Den eneste kampen de har tapt var nettopp borte i Romania, men jeg tror vel neppe det er den siste de taper.

7. Færøyene - Hellas  (HU)B

Husker Jóan Símun Edmundsson? Han var innom Viking, i vår han har fire mål på en halv sesong siden han kom til Vejle på dansk nivå 2. Men mye viktigere er hans scoring borte mot Hellas, som ga 1-0-seier til bittelille Færøyene. Hellas uten scoring på tre kamper.

8. Nybergsund-Trysil - Drammen  H

Her hjemme går 2. divisjon sin gang tross landskamphelg, og i avdeling 2 ligger begge disse under streken. Nybergsund har fem poeng, og har tatt alle hjemme. Drammen begynte noenlunde ok, men har nå tapt de fem siste med målforskjell 3-25!

9. Raufoss - Sprint-Jeløy  H

Er Raufoss i ferd med å komme ut av den enorme flyten? Etter syv strake seirer, klarte de bare 0-0 borte mot middelmådige Ørn Horten sist. Jeg sparer likevel garderingene, for Sprint-Jeløy har bare to poeng på sine fire siste.

10. Vindbjart - Egersund  (H)U

Avdeling 3. Vindbjart knuste Donn 6-2 og Sola 3-1 hjemme, før de gikk på en smell og tapte 1-4 mot Vard i Haugesund sist. Nå kommer Egersund innover til Vennesla, og dette kan bli jevnt. Meget gjerrig bortelag, står med 1-2-0 og 2-1 i målforskjell på fire kamper! 

11. Sola - Vard Haugesund  (U)B

Sola er litt under midten denne avdelingen, mens Vard jager opprykk. Vard har vært ganske konsekvente, vinner hjemme (4-0-0) og spiller uavgjort borte (0-3-1). Så da må altså U-en med, men det er jo bortelaget som har størst kapasitet her. Må vinne borte en dag.

12. Nardo - Kongsvinger  B

Toppkamp i avdeling 4, men Nardo på 2. plass er hele seks poeng bak lederlaget Kongsvinger. Laget fra skogene gikk på en smell mot Molde 2 for to runder siden, ellers har de vunnet alt. Jeg tror rett og Mads Cato Moldskred & Co er for gode for 2. divisjon.