SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Rosenborg bryter Molde-forbannelsen

Sarpsborg  20150621.
Eliteserien fotball 2015: Sarpsborg - Rosenborg. Rosenborgs målscorere Mike Jensen og Pål André Helland jubler for 2-0-målet til bortelaget RBK under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Rosenborg på Sarpsborg stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg 20150621. Eliteserien fotball 2015: Sarpsborg - Rosenborg. Rosenborgs målscorere Mike Jensen og Pål André Helland jubler for 2-0-målet til bortelaget RBK under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Rosenborg på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er lørdagens singeltips!

DEL

ODDSTIPSLørdagens oddsprogram består hovedsaklig av kamper fra norsk eliteserie, 1. divisjon og 2. divisjon, i tillegg er det blant annet kamper fra Sverige, Brasil og USA.

Rosenborg - Molde H

Norsk, eliteserie. Etter tre seriegull på fire forsøk har Molde overtatt hegemoniet i norsk fotball, og de fleste ekspertene mente at Rosenborg og Molde ville kjempe om seriegullet denne sesongen.

Fasiten etter 13 serierunder viser at RBK er serieleder med 32 poeng, mens Molde ligger helt nede på femteplass med 21 poeng. Rosenborg har altså elleve poengs forsprang før storkampen på Lerkendal.

Mange mener romsdalingene allerede er hektet av i gullkampen, men de vil i alle fall defenitivt være hektet av om de taper denne kampen, og det tror jeg de gjør.

Molde har vært direkte svake på bortebane denne sesongen. De har kun tatt syv poeng av 18 mulige bortepoeng. Der ligger også mye av forklaringen til den skuffende tabellplasseringen. I forrige bortekamp tapte de 0-2 mot Tromsø. 

Men de har en god statistikk å vise til mot Rosenborg. Laget fra rosenes by har vært en marerittmotstander for trønderne de siste to sesongene.

Molde er ubeseiret i de seks siste møtene mot RBK, hvorav fem av kampene er vunnet. Sist Rosenborg vant mot Molde var i august 2012. Da slo de romsdalingene 1-0 hjemme på Lerkendal.

Rosenborg har imidlertid et historisk overtak på Molde hjemme i Trondheim. Der har de vunnet 23 ganger og tapt kun ni. fem kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 66-36.

Begge lagene har en del skader. Rosenborg må klare seg uten Morten Gamst Pedersen, Tore Reginiussen og Stefan Strandberg, mens Molde har Mattias Mostrøm, Magne Simonsen, Fredrik Gulbrandsen, Mushaga Bakenga og Jashua Gatt på skadelisten. 

Molde har ikke råd til å tape denne kampen, men jeg tror de gjør det likevel. Den svake innsatsen på bortebane denne sesongen gjør at jeg ikke har helt troen på dem. Samtidig virker det som Rosenborg har funnet formen, og hjemme på et fullsatt Lerkendal blir det vanskelig å slå dem lørdag kveld.

RBK har ikke vunnet mot Molde siden 2012. I dag tror vi Molde-marerittet tar slutt for trønderne.

Jeg synes dette er en naturlig H. Oddsen på hjemmeseier er 1.75. Vår innsats blir 250 kroner. Spillestopp klokken 1755. 

Her er vårt singeltips lørdag 27. juni: 

RBK- Molde 1,75 - 3,50 - 3,95 H

Total odds: 1.75